Heeell yeaah!

I två veckor har vågen stått still och visat precis samma vikt som jag vägde innan påsk. Men idag ställde jag mig igen och såg att helt plötsligt har det rört sig igen! Sjätte kilot är borta, woho! Det märks mest på min skinnjacka, som tidigare var på väg att spräcka så fort jag rörde mig, men som nu sitter rätt så löst! :D

The D-day

Idag ska jag skriva tenta i marknadsföring. Jag är AS nervös! Jag vill så gärna prestera bra, men även om jag kan enormt mycket, så är det fortfarande massor med saker jag inte kan... Det var väldigt mycket nytt nämligen och om jag skulle börja plugga en dag tidigare skulle jag nog vara mycket mer förbered, jag behöver EN DAG. Men det får jag inte, tack och lov att tentan börjar först klockan 16, då kan jag plugga till iaf 14, blir några timmar.
Jag DRÖMDE tom om grejer som jag lärt mig, helt sjukt hur man rubbas x)

Det blir visst ingen träning idag, däremot en ordentlig frukost så att jag orkar prestera. Wish me luck (I'm gonna need some..)


Oh crap!

Jag sov visst liite för länge, faan. Tänkte gå upp strax efter 8, ut och träna och plugga resten av dagen... Men nu får plugget lida, för att jag ska ut och jogga, det är ju så fint väder också! :D Jag har varit lite lat de senaste dagarna, tränat inte så hårt som förut och ätit massa skit... Och jag MÅSTE gå ner till sommar! Främst därför att jag kanske ska på ett vindsurfingläger i Polen! Och då vill man ju inte att brädan ska gå sönder ;)


SOMETHING OLD, something new, something borrowed, something blue..

Nej, jag ska inte gifta mig. Jag tycker bara om denna "ramsa", speciellt för att den användes flera gånger i Doctor Who, där man syftar på Doctors transport medel - T.A.R.D.I.S. som är då blå. Och lägg märket till att jag betonar "something old". Nu till ämnet.. Så tidigare i mitt liv har jag varit ganska anti när det gällde second hands och loppis. Men under det senaste året, när jag kände på hur svårt studentlivet kan vara, när resurserna inte räcker till... Idag följde jag med min mor till en loppis som är öppen varje helg här i Brandbergen. Jag gjorde det främst för att jag orkade inte plugga mer, men det visade sig vara ett bra steg. Jag blev av (eller jag "lånade" från mamma) med 160 kr och köpte tre grejer som jag skulle i vanligt fall betala dryga tusenlappen för.


En perfekt skolväska i läder! Stor och med några fack,
kostade 100 kr. Jag såg en liknande för ett tag sen
och ville ha den så gärna, men då kostade den 1000 kr. Wunderbar!


En mindre, men ack så cool väska! Också
i riktigt läder (bra att min mor har stenkoll på sådant). 30 kr


En gulligull ring, 35 spänn. Kanske minst
värt av allt jag köpte, men ändå rätt billigt.

Pluggisdag

Med bara 4,5 dagar kvar till tentan, har jag så klart fullt upp med plugg! Idag pluggade jag nästan hela dagen med några raster men ändå. Jag tycker jag varit jätteduktig, jag har läst igenom tre kapitel i boken, vilket kan tyckas vara lite och inte alls så bra jobbat men jag har gjort det på ett sådant sätt att det sitter bra kvar i skallen! Blie inte så mycket repetition på dem kapitlen, känns som att jag kan det mesta, yay! Förutom plugg då? Var och tränade imorse, det blev 50 min powerwalk/joggning och minus 490 kcal. Jag var och besökte tvättstugan med två kassar av våra smutsiga kläder och ja, inte mycket mer. Men tråkigt hade jag inte iaf.

Nu ska ta min hund och gå på en längre promenad, dels för vovvens skull och dels för min egen, en timmens promenad, trots att inte i så hög tempo= ca minus 250 kcal. Jag kommer altså bli av med totalt 740 kcal och har fått i mig 1044 idag. Kroppen använder ca 1800 kcal för att värma sig och utföra de rörelser som finns i vårt vanliga rörelsemönster, men idag får den bara 300 kcal från mat. 1500 kcal kommer alltså tas från mina fettreserver, wohooo! Fettet, hör du det?! Du ska så jävla bort! Jag har kört på det här mönster senaste månaden, men första gången räknat ut det så här fint ;)

Te

Sedan jag började med min diet, har jag inte längre fått dricka saft, juice, läsk, whatever. Efter ett kort tag började jag bli less på att enbart dricka vatten och började dra in stoora mängder av te. Jag uppskattar grönt te allra mest, då det inte blir så beskt som svart te (även om många tycker precis tvärtom) och det har en smak som passar mig.
Så från att vara i princip te-hatare, blev jag gröntte-älskare, med tonvikt på grönt. Men idag smakade jag ett helt nytt te, som jag inte hade speciellt höga förväntningar på, men som jag faktiskt uppskattar väldigt mycket, nämligen rött te. Rött te är tydligen fel namn på detta te, men vi kör på det ändå. Vad är rött te då? Det är en blandning av svart te, rooibos (en ört från Syydafrika) och hibiskus (en ört från Indien som anses vara mycket nyttig och som har använts som läkemedel i flera hundra år). Jag tycker att det smakar lite som chaite, men det blir inte så beskt! Det har mycket behaglig, mild smak. Och jag kommer absolut att dricka detta tesort igen!

Jag tänkte lägga upp en bild här egentligen, men fucking iCloud vägrar fungera och jag orkar inte/har inte tid med att fixa den nu.

Bitter

Åhh, så jag fick reda på att mina "vänner" ska ses och umgås idag, men ingen har frågat mig. Sådana UNDERBARA människor jag har runt omkring mig, lyckos mig!! :D

HOPPAS NI FÅR EN ALLDELES UNDERBAR EFTERMIDDAG TILLSAMMANS!!!

Tvångstankar?

Så jag har köpt nytt nagellack, som jag uppskattar väldigt mycket. Väldigt ljust mintgönt, så dära. Så jag målade naglarna, MEN det är något i mitt huvud som säger till mig varje gång jag får "hack" i nagellacket, även om minsta lilla, så måste jag pilla bort resten av nagellacket på det fingret, lillfingret i det här fallet... Ja, ni ser själva här nedanför. Liksom, varför?! Det såg inte ens dåligt ut ännu...

Japp, pekfingret blir nästa offer dårå...

I-landsproblem

Ni vet coverbilden man kan lägga upp på facebook nu? Ja jag ändrade min första gången sedan jag började med timeline och saken är den att den passade PERFEKT i början. Jag hittade bilden, med ett citat från en av Coldplays låtar vilken jag tycker väldigt mycket om, redigerade färgen lite och klippte så att den skulle passa PRECIS, så att hela texten skulle synas. Men allt för bra får det inte vara, facebook har då bestämt sig för att göra rutan md åra profilbilder lite större, vilket resulterade i att, ja, att min coverbild inte sitter perfekt längre! Ordet "to" syns inte längre, så det blir: "I feel my heart beating my favourite song". Seems legit liksom.. Mitt hjärta slår min favorit låt, exakt. Hellre lyssna på heartbeat än låten. Yeaaah.

Har ni märkt förresten att jag första gången på lääänge satte en annan rubrik än bara datumet? Wow, vad händer? ;)

20120419

Såå jag tog denna från Sylvias blogg som tog den från Arvina ;)

1. Hur gammal är du om fem år? 24 år och 10 månader

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Min hund

3. Hur lång är du? 166,5

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Hunger games

5. Vem ringde du senast? Min syster Jagoda

6. Vem ringde dig senast? Mamma

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? ”wychodze – jag går ut”

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Smsa

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Fader min är död

10. När såg du senast din mamma? Tre timmar sen

11. Vilken ögonfärg har du? Arvina kallade dem för turkosa, så vi kör på det

12. När vaknade du i dag? 7:30, men la mig igen vid 8 och vaknade 9

13. Vilken är din favoritjulsång? Have yourself a merry litte Christmas

14. Vilken är din favoritplats? Jag har inte rest så mycket, men jag trivdes otroligt bra i London

15. Vilken plats föredrar du minst? Universitetet!!!

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Jag vill så gärna flytta, hoppas på England eller kanske tom lite längre bort – Australien vore inte helt fel!

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Inget, jag var inte lättskrämd när jag var barn
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Skrattade med Sylvia, för nån timme sen och skrattade när jag såg på Doctor Who tidigare (för att Sylvia blir mer ”vem” liksom)

19. Hur stor är din säng? 90 cm

20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med

22. Hur många kuddar har du i sängen? Jag var tvungen att räkna, men hela 9 st!

23. Hur många landskap har du bott i? 1

24. Vilka städer har du bott i? Gdynia och Stockholm

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor!

26. Är du social? Beror på, både människorna och mitt humör

27. Vilken är din favoritglass? Chokladglass toppar allt i alla lägen

28. Vilken är din favoritefterrätt? SERNIK! (polsk ostkaka)

29. Tycker du om kinamat? Ja

30. Tycker du om kaffe? Jag tycker om mjölk med kaffe i. Latte eller helt enkelt ¼ kopp kaffe, resten mjölk

31. Vad dricker du till frukost? Te eller vatten

32. Sover du på någon särskild sida? Sover oftast på magen

33. Kan du spela poker? Nej

34. Tycker du om att mysa/kela? Ibland känner jag för det, men oftast inte speciellt mycket.

35. Är du en beroendemänniska? Beroende av datorn, mobil, facebook, mat/godis.

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nej

37. Vill du ha barn? Kanske, beror på hur mitt liv blir

38. Kan du några andra språk än svenska? Polska, engelska och lite tyska

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Bassäng i början av sommaren, då är det ju för kallt att bada i hav! Sen är det havet som gäller!

41. Vad spenderar du helst pengar på? Kläder!

42. Äger du dyrbara smycken? Jag har fått lite dyrare smycken från mina farföräldrar när jag tog studenten, de betyder väldigt mycket för mig.

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Nu kollar jag inte på Doctor Who på tv, men det är ju en tv-serie, så ja, DOCTOR WHO och sen tittar jag på tre polska serier som jag tycker om: M jak milosc, Na Wspolnej och Prawo Agaty (hahaha läs och förstå det, mina icke-polska läsare! ;)

44. Kan du rulla med tungan? Jag det kan jag nog

45. Vem är den roligaste människan du känner? Min yngsta syster Jagoda. Hon är bara 7 år, men hon är den som får mig att skratta allra oftast

46. Sover du med gosedjur? Räknas min hund?

47. Vad har du för ringsignal? En instrumental solo från låten Paint the silence av South.

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Nej

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Min smyckesbox med Brittiska flaggan på är ju lite röd

50. Flirtar du mycket? Gör jag väl inte...

51. Kan du byta olja på bilen? Verkligen inte

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Mm, verkligen. Tror man behöver körkort till sådant...

53. Vilken var den senaste boken du läste? Kurslitteratur... Annars andra boken i Wallander-serien

54. Läser du dagstidningen? Läser DN-online varje dag

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej

56. Dansar du i bilen? Hur dansar man i bilen?!

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? 107,5 ”bästa dansgolvet i Stockholm”

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Säkert några anteckningar i skolan

59. När var du i kyrkan senast? I augusti, som e turist i en kyrka i Köln

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Minns inte riktigt om jag hade någon favoritlärare då.

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? 1 dag, vandringen i början av 3:an... Hemskaste jag någonsin gjort!

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? Min yngsta syster, hon gjorde en kanin-gosedjur speciellt till mig! :)

63. Vad lyssnar du på just nu? Coldplay - Trouble

64. Har du varit med i tidningen? Nej

65. Vad är det konstigaste du ätit? Smakat känguru

66. Vem såg dig naken senast? Jag låter verkligen inte människor se mig naken!

67. Vad är det för färg på din tandborste? Svart och vit

68. Hur imponerar man på dig? Om man är intelligent och smart, men inte snobbig eller hur man ska säga.

69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? Ingen, jag klarar mig själv.

70. Har du någon piercing? Öronen

71. Din största vinst? 50 kr på Triss, yeah!

72. Civilstånd? Komplicerat förhållande med Doctor Who som ännu inte besökt mig...

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? Facebook, DN, fastreg, gmail, bloggar, 9 gag (fast allt mer sällan på sista tiden)

74. Är du fåfäng? Kommer och går i perioder

75. Ångrar du någonting du gjort? Säkert, men inget självklart som jag kan komma på nu.

76. Hur gammal är din pappa? Han skulle fylla 44 i juni

77. Vilket är ditt drömjobb? Ett jobb där jag inte behöver göra mycket, men ändå får massor med cash.

78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? RESA!!!

79. Vad har du haft för husdjur? Hundar

80. Berätta tre saker som dina läsare antagligen inte vet om dig? 1. Jag är extremt högerhänt; kan inte göra någonting med vänster hand i princip... 2. Jag skulle vilja bleka mina tänder 3. Jag föddes genom kejsarsnitt; jag var insnurrad i navelsträngen och skulle antagligen strypas av den om de väntade lite längre med att ta ut mig.

81. Svär du ofta? Lite med sällan på sista tiden faktiskt; jag har kommit till ett stadium där jag vet att det intet hjälper..

82. Sverige när det är som bäst? På sommaren! Sommarkvällar ute är det bästa jag vet!

83. Kan du åka slalom? Nej

84. Vad har du ätit i dag? Alldeles för mycket och fel mat!

85. Vad har du för utbildning? Gymnasiet och påbörjad universitetsutbildning inom ekonomi.

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? My face, ögonen som man inte kan sätta färgnamn på ;)

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med? Äsch, hela jag är fin ;) nämen det är inte kroppsdelarna det är fel på, det är fettet som missbildar dem

88. Vilken är din bästa egenskap? Jag har inga

89. Vilken är din sämsta egenskap? Skjuta upp allting, alltid, överallt...

90. Nämn två historiska personer som intresserar dig? Genom Doctor Who blev jag något intresserad av Vincent Van Gogh och hans verk. Starry Night, tycker jag om som mest.

91. Saknar du något? Jag brukade vara väldigt glad, ambitiös, hade den där livsgnistan i mig. Nu är den typ borta. Jag saknar den.

92. Är det viktigt att fira födelsedagar? Visst är det det!

93. Vad gör dig ledsen? Att jag har typ inga perspektiv på ett roligt liv...

94. Vad gör dig glad? Min familj, speciellt mina systrar. Vi bråkar och jag klagar på dem, men jag älskar dem otroligt och det gör mig glad att alltid ha dem vid min sida.

95. Har du varit gift eller förlovad? Nej

96. Vad ska du göra i helgen? Plugga

97. Vad är det knasigaste du gjort? Vette fan

98. Vad har du för laster? Laster? Svenska 2-Karro förstår inte.

99. Vem är din förebild? Jag tänker på mig själv som framgångsrik person, med många människor jag värdesätter högt runt omkring mig och det vill jag leva upp till.

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Ingenting, har inte lust med något alls idag...

 20120416

Jag har alltid tyckt om Coldplay, det är inget man kan förneka, men på sista tiden (en vecka-10 dagar bakåt) har jag blivit completely besatt av dem! Det började med att jag lyssnade på en av mina favoritlåtar flera gånger och sen blev det andra låtar, och sen blev det ännu fler och så lyssnar jag på de typ hela tiden! Så himla bra musik, helt underbara!
Dessa två låtar är mina absoluta favoriter:

Talk har jag gillat läänge, sedan första gången jag hörde den, någon gång 2005-2006 blev jag kär. Cementeries of London, upptäckte jag ganska nyligen, kanske i december, men sedan dess har det varit total love mellan mig och den låten! Kärlek, KÄRLEK till Coldplay!

20120416

Jag är för lat för att hämta min dator från köket, så jag bloggar från mobilen istället. Alltså, seriöst, har inte träffat några människor som är så lata som mig, extremely high level of lazinessssss...
Liksom, jag hag tagit på mig mina träningskläder, men det enda jag gjort hittills var att lägga mig i sängen iklädd så. Undra om jag kommer komma iväg eller om jag bara kommer att slå rötter i min säng.. Ska nog gå.. Brandbergen-Norrby och return. Ska vara omkring 9 km, alltså samma sträcka som jag brukar köra Brb-Tyresta By, men det känns myyycket längre. Hoppas bara google maps inte lurar mig, så att jag kommer dö någonstans på vägen, för att det är fett lång våg egentligen.. Vi får se, vi får se..


20120414

Alltså guud. Det finns inget, INGET, jag vill hellre just nu än packa mina väskor och dra låångt ifrån det här stället. Jag skulle sakna min familj, men typ allt annat stör mig så jävla mycket i det här landet. Allt från min boendesituation, genom väder, dessa människor som jag inte förstår mig ett dugg på, jävla tristess till skola som jag bara hatar. Jag vill komma till ett nytt ställe, med nya människor, där allt känns nytt och spännande, där det kommer ta tid innan jag tröttnar igen. Jag orkar inte anpassa mig, jag orkar inte bita mig i tungan längre, för att inte säga något som är "fel", jag orkar inte vara människors andrahandsval.

20120411 pt 2

Sweet mother of god, I'm good. Nämen seriöst, jag tror jag börjar hamna på bra banor nu. Det skulle vara heelt otänkbart förut att jag skulle ge mig ut på en promenad när det regnar. Och idag? Jag hade slappat hela dagen, för att jag mådde illa, men på kvällen började jag må alldeles prima och fick lust att gå ut på en runda. Och grejen är att jag tänkte bara powerwalka, men jag hade plötsligt så mycket energi i mig att jag joggade istället. Det är såå himla kul, att på fyra veckor kan man förbättra sin kondis så mycket! För fyra veckor sen, när jag försökte jogga, lyckades jag jogga i kanske tre minuter och blev alldeles trött och fick gå igen. Idag värmde jag upp i 10 min och sedan joggade jag i 15 min (eller 2 km) i jämnt tempo (förutom när jag fick springa uppför en backe, men den var inte så lång) utan att stanna! Jag är så otroligt stolt över mig själv! Jag vet att för vana motionärer kan detta verka en fjärt i rymden, men för mig är det att sätta personliga rekord och det känns helt underbart! Speciellt med tanke på att jag vet, att jag skulle inte klara av det innan min vikt/kondisresa började.

Jag är bara så glad och tacksam för de iPhone-appar jag använder nu, så att jag kan se mina framsteg. ShapeUp låter mig räkna fram hur många kalorier jag fick i mig under dagen, jämföra med de senaste fyra veckorna och visar viktnedgången i ett diagram. RunKeeper har jag alltid på när jag joggar/powerwalkar. Den visar hur länge, hur långt och med vilken hastighet jag gick/joggade och även där sys utvecklingen. Sträckan som i början tog mig över en timme tar nu, 45-50 min. Appen visar också antal brända kalorier under varje runda, men det ska man ta med en nypa salt. Det är inte bara hastigheten som avgör, men ålder, vikt, kön och dessutom spelar det roll om man går/springer nedför eller uppför en backe. Men visst det är bra det också, man vet ungefär hur mycket man förbränt.

20120411

När jag gjorde om på mitt rum för något år sen, tänkte jag att jag inte behöver något skrivbord och köpte inget då. Jag tänkte att jag oftast sitter och läser i skolan och om jag är hemma så läser jag i sängen. Men eftersom jag inte har någon lust att stanna i skolan långa dagar och vill inte läsa i sängen för att då kan jag inte anteckna och dessutom har jag somnat med boken i famnen alldeles för många gånger har jag bestämt mig för att köpa ett nytt skrivbord. Jag flyttade först runt i rummet för att ett sådant ska få plats och sedan hittade jag den mest perfekta skrivbordet någonsin. Det är väldigt litet eller ja, det är lika brett som de flesta skrivborden, MEN det är mycket mindre djupt. Så man får plats med en bok/skrivord och sen är det vägg. Alltså, jag har minimerat den upptagna ytan som det bara går, man tänker nästan inte på att det faktiskt står ett skrivbord, också därför att det är i samma färg som väggarna alltså vitt och det lurar ögat och blir nästan till ett, speciellt när man tittar framifrån. Och ja, jag vet att stolen inte passar md skrivbordet, men det får bli så, så länge.


20120409

Och så var påsken slut.

Ja, ännu några lediga dagar som gick otroligt fort och redan imorgon blir det föreläsning kl 9.. Jag lät mig själv släppa lite på den regimen jag levt under de senaste veckorna och jag åt mat som jag inte borde äta, mat med mycket majonnäs, sås och socker (alltså inte allt på en gång, ni fattar). Jag kände så mycket ångest att jag tog på mig löparskor efter alla gäster hade åkt idag och så blev det en rejält svettig runda. Jag brukar powerwalka 75% och jogga 25%. Idag blev det 50/50 i 45 min, jag kände hur kalorier brändes bort och så körde jag lite mer träning när jag kom hem. Minus 500 kcal blev det nog, ungefär så mycket som den där tårtbiten och chokladbitarna jag fick i mig tidigare. Från och med imorgon blir det strikt igen, jag kan inte förstöra det jag åstadkommit hittills. Hehe, här är en bild innan jag gav mig ut, ännu ganska fräsch tjej. Jag var bara liiite rödare och svettigare i fejjan när jag kom tillbaka måste jag erkänna ;)Off the topic now. Innan påsken bestämde jag mig för att möblera om i mitt rum lite grann. Jag flyttade alltså bara runt mina möbler lite grann, men jag tycker det är myycket bättre än det var förut. Dessutom fick jag en lampa från min mor i påskpresent (eller ja, hon betalade för den, jag ville välja själv) och så köpte jag en kudde (den med USA:s flagga på), så det blev lite fler detaljer som gör helheten och jag är helnöjd.Lampan är mer lila i verkligheten än vad den är på bilden och ja, jag vet att jag måste ha nya persienner, ville bara nämna det innan jag avslutar detta inlägg och lägger mig. Blir typ bara 7 timmars sömn, kommer vara sååå pigg imorgon.. NOT! Men jag kunde inte låta bli kolla på iaf ETT avsnitt av Doctor Who och lägga in ett nytt inlägg här, så egentligen får jag bara skylla mig själv... Hehe, godnatt!

20120406

Hallåhallå!

Nu har det gått tre veckor! Tre veckor sen vad? Tre veckor sen jag började med att ändra min livstil lite grann. Alltså, diet+träning, så att jag kan se vågen visa lite lägre siffror. Jag har dragit ner mitt kalori-intag till 1000 kcal per dag (från ungefär 2200) och jag motionerar 4-5 gånger i veckan. Och gissa vad? Det har redan gett resultat! På tre veckor har jag gått ner hela 4,8 kg! Mina höfter är 5 cm mindre, min midja 4 cm mindre och överarm/vad 2 cm mindre. Tuttisarna har också blivit mindre, det tycker jag dock inte om! :( Men sådant får man ta, för att det är så himla värt att hela jag krymper, underbaaart! :D

Jag vet inte om det syns, men det märks iaf på byxorna som åker av rumpan hej vilt och jag fick göra ett nytt hål i skärpet för att det ska hålla upp, hihihi, härligt, härligt!! Mitt delmål är att gå ner ytterligare 3,5 kg innan april är slut och målet är att väga 60 kg innan året är slut. Det kan vara väldigt tufft, för att det är självklart att de första kilon rasar av människan, men sen blir det bara så jävla jobbigt. Jag har sett min mor kämpa så, så jag vet vad som väntar. Men jag ger inte upp det viktigaste är att jag har börjat!

Varför skriver jag om det så utförligt på bloggen? Ja dels för att jag är så himla stolt över mig själv, men också därför att jag vill ha motivation. Har jag berättat det så här offentligt, så känns det pinsamt att ge upp, att visa sin svaghet. That's why.

Hejdå mina söta och viktigt, viktigt: HA EN GLAD PÅSK! (jag tänker iaf ha det! ;)

20120405

Godkväll!

Som många av er säkert vet tycker jag väldigt mycket om att lyssna på musik. Problemet var bara att när någon frågade vad jag tycker om för musikgenre hade jag lite svårt att svara. Så musiken jag lyssnar på liknar indie rock, fast indie rock är lite mer fjolligt. Så musiken jag lyssnar på liknar alternative rock, men alternative rock är lite "hårdare". Så jag tog mina favorit band och googlade på var man skulle kunna placera dem i för genre. Och jag hittade, genre heter britpop och beskriver alltså inte all popmusik som gjorts i Storbritannien, men som är en del av alternative rocken med stora inslag av indie. Såja, jag är alltså stor fan av britpop, jag kan äntligen kategorisera mig någonstans. Så vilka band gör britpop? De mest kända är nog Coldplay, men band som Franz Ferdinand, Kasabian, Doves, Bloc Party, Rooney, South, Death Cab for Cutie och The White Stripes är också britpop och några av band jag lyssnar alldeles mest på.

Nu börjar jag även bekanta mig med bluesrock, där The Black Keys med sin låt Lonely Boy varit inspirationen och hittills den bästa låten av denna genre.


20120404

Hej!
När jag var yngre hade jag vackert, långt, tjockt, friskt hår, som jag på senare år förstört med hårfärg, hårspray och platt- och locktång. I Början av året bestämde jag mig att nu får det ta slut, jag har inte färgat håret sen dess, jag har använt hårspray vid kanske 10 tillfällen och plattången ligger nästan helt oanvänd (förutom av min mamma som tycker att alla grejer som jag inte använder blir automatisk hennes...). Dessutom har jag börjat ta kosttillskott med järn, zink och B-vitamin som hjälper till att håret ska blir starkare. OCH DET FUNKAR! Jag tappar inte alls så mycket hår som förut, då var det liksom att jag satt i skolan och efter lektionen var det hur mycket hår som helst på bänken, nu tappar jag väldigt få ens vid när jag kammar håret. Och dessutom växer håret ut igen och det är främst därför jag gör detta inlägg, för att kunna visa den här bilden för er.


Alltså hahahha, typiskt att mitt hår växer ut så att det ser ut som små horn x) Och saken är den att det blir så här hela tiden när mitt hår är uppsatt, jag kan INTE glömma att platta till det med händerna hela tiden, annars ser jag ut så där x) Men jag klagar inte, kanske två-tre år kvar, då har jag förhoppningsvis mitt vackra hår tillbaka, det vore ju skönt :)

20120401

Alltså en sak bara: DOCTOR WHO!!!!!! <333333

Okej jag tänkte sluta där, men jag vill typ fortsätta. Alltså seriöst, jag har tyckt om serier och filmer, men jag har inte ens varit så besatt av HP-filmerna som jag är av DW. Seriöst, jag kommer ha enormt svårt att plugga nu framöver, när jag har börjat kolla igen och jag vet hur kul det är. Livet...

Söndagen är nästan slut och många kan tänka: "nu är det slut på chilldagen". Yeah sure. Började dagen med att tvätta, sedan blev det plugg i biblioteket med Vina och Ludde, efter det trodde jag att det skulle vara chill, för när jag kom hem skulle jag bara skriva lite och det gick ju fort. Men ack så fel jag hade. Jag har aldrig skruvat in och ut så många gånger som de senaste tre dagarna. Mamma köpte två sängar till mina systrar för tre dagar sen. Efter massa problem fick vi ihop dem, men då kom mamma på att de ser fula ut och hon vill inte ha dem.. Japp, så idag var det att skruva isär dem, skruva isär sängarna mina systrar hade från början och skruva ihop den nya våningssängen som moder min köpte idag... Och skruvandet är inte slut ännu, för att jag ska skruva ihop en byrå imorgon. Mamma är helt otekniskt eller hur fan man ska beskriva det, så ALLT jobb faller på mig. Ok, jag tycker det är rätt kul, men FETT JOBBIGT också. Men ifall min karriär som ekonom inte blir av, så vet jag iallafall att jag kan vända mig till IKEA och kanske få en anställning som möbel-ihop-sättare. Jag skulle ha gått bygg på gymnasiet, slå lite med hammaren och skruva med skruvmejseln är inte så illa. Hellre det än bokföring...

RSS 2.0