Ja, så kan det gå...

Jag är nog den lataste människan som någonsin funnits på denna vackra planet. NÅGONSIN! Igår tänkte jag plugga inför min tenta, slutade med att jag tänkte: "äsch, det är många dagar kvar, idag tar jag ledigt och pluggar järnet imorgon". Så idag ställde jag larmet på kl 9:30, så att jag skulle få en liten sovmorgon, men vakna relativt tidigt ändå och plugga hela dagen. Det gick inte bra det heller. Jag lämnade sängen runt kl12. Och knappast för plugget, jag gjorde mig fin och åkte till Handen med Sandra, för att kolla in den nyöppnade NewYorker och hitta present till min mamma. När vi var klara, tänkte jag: "nu ska jag plugga!", men kände att jag ville umgås mer med Sandra och smaka på choklad-glöggen jag inhandlade på Systemet. Efter det var jag och handlade och lagade mat till mina systrar. Efter maten tänkte jag: "NU ska jag VERKLIGEN plugga!!!", men jag kände mig ganska seg efter maten, så jag tänkte vila en stund, slutade med att jag somnade, så klart. När jag vaknade tänkte jag: "nu är det ganska sent, men jag kan ta ett kapitel", men så kom jag på att jag skulle fixa lokal till min systers kalas. Eftersom lokalen på vår gård var upptagen, var jag tvungen att ta en runda och kolla på andra lokaler och nummer till deras "ägare". Jag lyckades inte bara fixa lokal till min systers kalas, men även till nyårsafton! Så jag ska försöka ordna en ordentlig fest, äntligen har jag plats till det! Hur som helst, jag frös på min runda, så jag tog ett bad och därefter började ala serier och program på polska tv, som jag alltid kollar på, så kortfattat blev det INGET plugg idag, fastän det skulle bli en PLUGGDAG, alltså att jag pluggar från morgon till kväll. Jag är sämst, verkligen.
 
Och så skulle jag börja träna, men kom på att det är jul, så det är ingen idé, då jag tänker att träning måste gå ihop med diet (jag tränar ENBART för att gå ner i vikt, inte för att må bra eller för att jag tycker det är kul...), så jag skjuter upp gymkortsinköpet till januari. Som sagt, jag är sämst och latast! Och nu är jag hungrig också, fuck that shit!

Det här är en rubrik

Tänkte göra nästa punkt på listan, men det var "dagens outfit" och det händer inte att jag lägger upp en bild på mig och min "outfit" idag. Det händer inte alltför ofta, men idag har jag en sådan dag, då håret är uppsatt i någon konstig knut, jag är totalt osminkad, men däremot har jag smörjt in pannan med en finne-dödande kräm som gör att jag lyser och så har jag på mig mina oversize kläder som var oversize redan för 15 kilo sen. Så ni fattar, ingen vacker syn direkt. 
 
Meen jag tänkte skriva om något lite annat idag. Min mamma går på någon konstig diet, där hon nästan inte får äta någonting, så det är jag som ska laga mat till mig och systrarna. Både igår lagade jag onyttiga, men ack så uppskattade av mina syrror middagar, omnonom. 
 
Igår blev det quesadillas, en enkel rätt, fastän namnet är inte lättaste. Man smälter lite smör i stekpanna, lägger på ett tortilla-bröd, ost och valfri fyllning, sen ännu ett tortilla-bröd. Man väntar till det nedersta brödet blir lite brunt (man trycket hela tiden ihop) och vänder och väntar till det andra brödet blir lite brunt det också, klart färdigt. Mi fyllning bestod av kyckling, majs, mozarella, rödlör och paprika. Allt serverades med gräddfil och tacosås. 
 
 
Idag var jag egentligen sugen på detsamma, men tortillas var slut :( Så jag började leta igenom frysen i jakt på något annat man kan laga. Och då hittade jag smördegsplattor. Av dessa gjorde jag mini-pizzor med samma fyllning som quesadillas, fast utan mozarella. Dessa serverades med vitlökssås (med gräddfil som bas).
 
 
Båda dessa var hur enkla som helst att göra, samtidigt som de var väldigt goda och mättande. Inga master chefs-recept, men om man vill ha något enkelt ;)
 
 

Dag 8 - Valfria fotografier & berätta om dem

Det värsta jag vet när det fins för många val och därför föredrog jag sådana där lite mer "fasta" grejer; berätta om dina vänner, berätta om dig själv bla bla bla. Nu ska jag VÄLJA sjäv grr...
 
 
Nyårsafton 2010. Invigningen av champagne-koppen. Detta var strax före 12-slaget tror jag. Vissa av oss ramlade in i snön och så. Det var ganska kul ändå ;)
 
 
Åh London, älskade London! Fastän jag var fet OCH rödhårig, älskar jag den här bilden! Big Ben är med och så den där bussen som kommer random i bildkanten, men som passar så precis! Ännu mer London-känsla.

Dag 7 - En bild på ditt rum som det ser ut just nu

 
Precis så ser mitt rum ut just nu. För er som har varit i mitt rum, så ser ni antagligen en liten ändring. Jag bytte plats på skrivbordet och byrån, för ljusets skull. Det är mycket ljusare vid sängen, så det är klart att skrivbordet ska stå där! Och dessutom behöver jag inte köpa en ny lampa, för att jag började fundera på det, då jag äger bara en bordslampa och då fick jag flytta den fram och tillbaka, från skrivbordet där jag pluggar till sängen, där jag vill tända lampan när jag läser eller så. Så, jag löste problemet och spenderade inte ett enda öre, duktigt va? ;)
Och, värt att notera, det brukar vara jättestökigt på mitt rum, men dem senaste två veckorna har jag lyckats hålla mitt rum så här ostökigt, duktigt igen! ;)

Det där om att inte kunna ta ett nej

Min vän Sylvia publicerade ett inlägg på hennes blogg, där hon skriver att hon inte gillar folk som inte kan ta ett nej. Och jag kan inte mer än att verkligen inte hålla med henne. Vad är en människa som ger upp efter ett enda "nej"?! Fatta då alla uppfinnare, entreprenörer eller vi behöver inte gå så långt, killar som försöker bjuda ut tjejer, som skulle efter ett "nej" säga "okej" och gå iväg med huvudet nere? Nej, nej, nej. Visst kan det vara lite jobbigt med folk som tjatar, men herregud, då får man väl lära sig att vara assertiv, istället för att störa sig på folk som vet vad dem vill och tror starkt på sig sjäva och sin övertalningsförmåga. Desto mer blir jag förvånad över att höra sådant från just Sylvia, som pluggar till jurist. Jag tror att hon kommer i sin karriär få höra "nej" fler gånger än vad hon får höra "ja", kommer hon (du) ta det "nej" med detsamma? Undra hur bra det kommer gå då.. 
 
Ett exempel? Visst, min mamma ville inte dejta min pappa, men han var sådan som inte tog ett "nej". Hur slutade det? De var lyckligt gifta i 17 år innan sjukdomen skiljde dem åt. 

Dag 6 - Bild på dig och dina bästavänner

 
Ja, vad ska man säga? Sylvia träffade jag straxt efter jag flyttade till Sverige, då vi gick på polska tillsammans. Sen började jag i hennes klass och så småningom blev vi vänner. Och när jag blev vän med Sylvia, då började jag även umgås med hennes syster Sandra. Ska jag vara helt ärlig, så trodde jag inte att jag skulle bi så bra vän med dessa två underbara tjejer, men det blev så ändå. Och det är jag ytterst glad över! För än idag är vi goda vänner och, ja, för mig är de mina närmaste och bästavänner! :) 

Dag 5 - En nytagen bild på dig

 
Åh well, vasågoda, så ser jag ut just nu, vacker som vanligt (eller...?)! Sådär sitter jag i sängen och lyssnar på lite jazz istället för att plugga ekonomistyrning som jag ska tenta av på måndag. Men gissa vad? i couldn't care less... Och saken är, man blir så lugn och avslappnat när man lyssnar på sådan musik, stressen existerar inte alls, ska köra hela listan på repeat resten av studietiden, så jag kanske chillar ner med att stressa sönder vid varenda fucking tenta. Jaja, ingenting med bilden att göra egentligen, men ville nog "prata ut" lite. Saken är den att jag skulle inte ha någonting emot att sitta och plugga finansiering just nu, för att det är kul, men det känns fel när jag vet att ekonomistyrningen är viktigare. Och så uppstår en bubbla, där Karro väljer att inte plugga alls. Istället väljer hon att drömma bort sig och undra var man kan hitta en kille som ser ut och sjuger som Michael Bublé. Och dessa två sista meningar är speciellt ägnade till min vän Sylvia, för att jag vet att hon hatar när man pratar om sig själv i tredje person. Hähä. Puss.

åh, sådan underbar låt!

 
Har fastnat på den här som bara den! Såå underbart bra!

Dag 4 - Hur är din drömpojkvän?

Hehe, jag får ofta höra att jag har för höga krav när det gäller det motsatta könet och det stämmer nog. Många skulle säkert skriva "åh, jag vill ha en pojkvän som tycker om mig PRECIS SOM JAG ÄR och jag kommer tycka om honom PRECIS SOM HAN ÄR". Bullshit. Kom igen, om alla skulle gilla mig precis som jag är, så hur kommer det gå med min personliga utveckling? Inte så bra, va? Nä, precis, folk ändras så är det och jag menar givetvis inte att man ska hela tiden gå och störa sig på vad den andra personen gör och påpeka det, men vissa ändringar kan vara bra, inse det kära läsare. 
 
Men drömpojkvännen då, en kille som är intelligent, så att man kan föra intessanta samtal med honom. En kille som är rolig, så att vi kan skratta tillsammans, både åt skämt jag och han har sagt. En kille som tänker på sin framtid (läs: en kille som pluggar/har plggat på någon bra utbildning). En kille som kommer bra överens med både mig, min familj och mina vänner. En kille som klär sig propert (Karolina älskar skjortor och läderskor på killar, don't forget that!). En kille som är någorlunda söt, kom igen, ingen vill väl ha en ful kille och kom inte med något i stil med "det är insidan som räknas", because, well, BULLSHIT! Tänk om man blir tillsammans med killen länge och vill gå så långt, att man vill skaffa barn, ska jag riskera att få fula barn? Aldrig i livet! Och avslutningsvis, han får gärna vara snäll, tycka om samma musiktyper som jag och inte röka. Då är jag ganska nöjd. Tror jag.

Dag 3 - 10 sanningar om dig själv

Ja, det blir inte riktigt dag 3, men den tredje punkten på listan iaf. Lite konstig sådan, men vi kör!
 
- Jag har börjat sympatisera med en liten del av den konservativa ideologin.
- Jag tycker om jazz, vocal jazz i synnerhet; någonting jag skämdes över tidigare, men jag bryr mig inte längre.
- Jag ser inte riktigt mig själv bo i Sverige om tio år; jag tycker om landet och mina vänner här, men ändå trivs jag inte fullt ut; jag tycker inte om det kalla klimatet och att många människor tar efter det.
- Jag mår dåligt när jag går utan smink, det skulle jag nog aldrig göra bland andra människor och hemma går jag utan smink bara om jag verkligen är trött eller vill att finnarna ska försvinna.
- Jag har ett konto på flashback.org och hängar där rätt mycket, samt diskuterar ganska friskt.
- Jag hoppas innerligt att en gång jobba på ett ställe med ganska strikta klädkoder, där alla faktiskt är klädda i kostym/kavaj/skjorta och inte någon slapp miljö med t-shirts och shorts.
- Jag tycker att allt låter bättre på engelska och jag tänker ofta på engelska och när jag är ensam pratar jag tom engelska (ja, med miv själv; ganska skönt att ha hittat en intelligent person att samtala med); därmed har jag ännu en innerlig önskan om en pojkvän/man som har engelska som modersmål.
- Jag har väldigt många, men små ärr på kroppen, då jag alltid måste pilla på skorpor och dra bort dem, vilket resulterar i ärr; till och med i ansiktet.
- Jag har gått från att ogilla romantiska komedier till att faktiskt uppskatta dem; om de är riktigt romantiska och slutar lyckligt, kan jag till och med få tårar i ögonen; jag tror att det är ett tecken på att jag börjar bli gammal.
- Jag är ganska händig, tro det eller ej; jag har reparerat många saker här hemma, samt renoverat en hel del, inkl spackling, målning, tapetsering; jag har fixat trasiga rör, lampor, fjärrkontroller osv, osv. 
 

En trevlig hösthelg

Precis som jag trodde från början, gick det så där att hålla mig till listan. Jag tyckte det blev jobbigt när det kom till 10 sanningar och jag visste inte riktigt vad som menas. Liksom, min blogg är full av sanningar om mig? Det är bloggen till? En lite mind-fuck är vad jag kallar det, men oh well, jag kaske återkommer till listan, men det har jag inte lust att göra nu. Och jag ör numera inget som är emot min vilja (förutom att plugga, men det vet jag är till min nytta, så helt motvilligt är det kanske inte).
 
Jag hade en trevlig helg måste jag erkänna. I fredags bar det av till stan med Sylvia och Arvina för lite rundvandring och cafébesök på kvällen, skratt, det ordet sammanfattar kvällen rätt väl, kanske förutom vårt lilla kyrkogårdbesök, för att sådant hann vi också med, det var trots allt Alla helgonsafton. 
 
På lördagen bar det av till Skogås, närmare bestämt till Anthony där vi plus 13 till hade en skräckfilmskväll, Halloween till ära. Nästan alla var utklädda och jag var inte sämre, jag lånade lite saker från min lillasyster (det lönar sig att ha en sådan i längden) och blev en röd djävul. Får jag vara lite självgod, så tyckte jag faktiskt att jag var riktigt snygg, även om bilderna inte framhäver detta på ett bra sätt, tyvärr. Men kul hade jag, jag vet inte riktigt när det hände, men jag har blivit "medlem" i ett ganska stort gäng, full av assköna människor som jag verkligen glädjer mig över att ha träffat! "Shutter" blev för övrigt filmen vi såg och den var inte så läskigt, även om det hade en hel del äckliga moments. Jag kan ta läskigt, men inte äckligt. Alla filmer eller ens tanken på olika äckliga saker som kan göras med kroppen gör mig illamående. 
 
Och idag, åh! Jag spenderade hela förmiddagen och även en del av eftermiddagen i sängen, alltså ägnade jag mig åt min största hobby! Senare tog jag dock tag i mig själv, städade i rummet ordentligt och tog mina småsystrar för lite leksaks-shopping i Haninge centrum, vilket upskattades givetvis enormt! På kvällen kom mina fina systrarna M och Karro M till mig för lite söndagsfika, väldigt trevligt. Förutom det så satt jag mycket på mitt rum, själv. Jag tände ljus, satte på lite jazz, gjorde i ordning en stor mugg Russian Earl Grey-te och bara njöt av att kunna ha det så mysigt! Och det gör jag ännu, ljusen är fortfarande tända och jazzen strömmar ut mina hörlurar, mer te ska jag inte dricka. Men det är underbart, den här myskänsla kan man bara få när det höst eller vinter. All ära för vår och sommar, med ljusa dagar och fin natur, så här mysigt kan man inte ha då. Det måste vara mörkt och kallt ute. Det är först då man uppskattar hemvärme :)

Svar på kommentar!

Louise skrev: 
"Jag håller inte med Sylvia. Jag tycker att det är dumt att börja göra roliga saker under studierna, det är lätt att man tappar sin motivation då. Hoppas istället till termin 5 och få din examen snabbare. Sen kan du börja jobba på en gång istället. Om du sparar pengar under ett halvår så kommer du ändå att ha råd att resa. Du kan alltid säga upp dig för att sticka iväg och resa under en längre tid. 
Jag tycker det är dumt att ha kul nu och riskera att kanske aldrig få sin examen :)"
 
Även om jag vet att det är mest rationellt att göra som du säger, är det definitivt inte på grund av det att jag skulle tappa motivationen och aldrig få min examen. Jag är definitivt inte den sorts av person som skulle göra så. Dessutom är det där med att åka utomlands inte enbart för nöjes skull, jag kommer ju givetvis PLUGGA när jag är borta och tjäna meriter som helt rationellt tänkande människor inte har på sitt CV. Och med tanke på hur hård konkurrensen är på den marknaden jag kommer söka jobb på (går nog inte jämföra med något annat!), så behövs detta. 
 
Jag kan även påpeka att jag även har funderat på att under den fri terminen ta kurser i nationalekonomi och försöka få ut två kandidater, vore ju lite najs.

Vad ska man välja?!

Ok, nu vet jag att det är långt till nästa höst, men saken är den att jag måste börja planera lite smått inför den redan nu. Det är nämligen så, att höstterminen 2013 är min fjärde termin på företagsekonomiprogrammet, vilket innebär att det är min fritermin - jag får alltså göra lite vad jag vill. Möjligheten till utlandsstudier finns och det är därför det måste planeras redan nu. Man behöver nämligen söka runt februari/mars, men innan dess måste man ha gjort eventuella språktester och liknande, alltså behöver man lite tid på sig innan, för sådana förberedelser. 
 
Här är vad jag skulle vilja göra under fria terminen:
1.) Åka till ett engelsktsprkigt land och plugga ekonomi. Då tänker jag följande ordning: UK, Australien, USA, Kanada. Problemet är att dessa är de mest populära länder stuenter väljer för sina utlandsstudier, men det skulle vara kul och ändå ganska enkelt, det pratas ändå engelska där.
+engelskspråkiga
+Australien=varmt
+USA=vem vill inte besöka?
+UK=känns väldigt tryggt
-många som söker
-USA&Kanada&Austalien = dyra flygbiljetter!
-visum behövs för dessa tre också
-det är ganska dyrt att bo och leva i alla dessa
-UK=ganska tråkigt ändå; man kan lika gärna ta en weekendresa, ingen jättespännande destination
 
2.) Åka till ett mer exotiskt land och plugga ekonomi. Exotiskt och exoitskt, det kanske man kan diskutera, men jag tänker då mest på Japan och Sydkorea. Jag vet, det är verkligen att kasta sig på djupt vatten, men shit, vilken upplevelse!
+länder som man kanske inte besöker i första hand annars (möjlighet att se!)
+upplevelse av en HELT ny kultur
-trots att det är lika långt som till USA, så känns det lite mer otryggt
-dyrt (men kanske värt?) med flygbiljetter
-visum måste sökas
 
3.) Åka till Tyskland och plugga tyska. Mälardalens högskola anordar en Tyska I - kurs som man kan läsa i Tyskland, närmare bestämt - i Köln. Jag verkligen ÄLSKAR tyska, jag har varit i Köln flera gånger och så har jag släkt där (boendeproblem någorluna löst).
+absolut billigast (av resealternativen)
+jag pluggar något jag tycker verkligen om
+känner till staden
+har släkt där, ifall jag skulle känna mig otryggt/vilsen
+om jag söker, så VET jag att jag kommer in
-har varit där flera gånger, så det blir lite tråkigt
-kanske bör fokusera på ekonomi istället?
 
4.) Hoppa över termin fyra och börja på femte. Jag har läst en kurs innan jag började programmet, så jag kommer att ha tillräckligt med högskolepoäng ändå. Jag kan då på en gång börja på femte terminen och då skulle det vara som att jag började programmet precis efter gymnasiet, blir inte sen.
+GRATIS 
+behöver inte ta studielån
+blir klar med studierna ett halvår tidigare
+behöver inte lämna familjen&vänner
-får inte uppleva något nu kommer jag nog aldrig kunna göra det (inte lika länge)
-vilket motsvarar många minus egentligen.
 
Ok, så snälla mina läsare! Jag vet att ni finns! Gör era röster hörda och hjälp mig på traven! Vad skulle ni har gjort? Finns det fler plus/minus på några av punkterna ni tycker spelar roll? HELP ME!

RSS 2.0