20120331

Godkväll!

Jag tänkte bara slänga upp ett litet inlägg, så att bloggen inte dör ut, ni vet. Blev en heldagare på IKEA med familjen idag, vi fick slut på alla våra doftljus, men nu har vi köpt in en liten reserv, bl a choklad, vanilj, passions frukt och karamell, nu kommer det lukta gott hemma. Så klart åkte vi inte dit bara för ljusens skull, vi köpte lite andra grejer också.

De som känner mig närmare eller har läst min blogg sen ett tag tillbaka, vet att jag älskar serien Doctor Who. Saken är den, att jag har haft så mycket annat att göra på senaste tiden, att Doctor Who fått vänta i nästan två månader för att jag ska titta på den, hemskt, visst?! Men redan igår började jag ta igen det med två avsnitt och så fort jag har publicerat det här inlägget ska jag kolla på ännu ett om jag hittar ett fungerande länk, för det är inte så lätt sedan megavideo är borta... Håll tummarna!

Puss och kram!

20120327

Hej!

Ja, jag lever! Jag hade bara fult upp med skola, träning, hemsysslor och skit. Inte bättre blir det nu! Tentan avklarad (på ett cp-dåligt betyg, men whatever), men nästa närmar sig redan. Ok, det är fyra veckor kvar, men ändå, med den feta boken som vi ska läsa ut och med den köttiga uppgiften vi fick, kommer det vara maaaassor att göra och då går tiden snabbt. Och där emellan är det påsk också, som jag ska spendera hemma med familjen plus farmor, farfar, faster osv, som kommer och hälsar på på måndagen där. Och så kommer det säkert bli nån fika hit, nån bio dit, nån fest dit. Se, tiden kommer att raaasa.

Ok, good enough, ville bara påpeka att både jag och bloggen lever, har tyvärr inget vettigt att komma med, så jag antar att jag avslutar där.

Puss och heeej!

20120319

Hallå hallå!

Är ni förvånade att se ett inlägg här? Jo, jag med. Jag har insett att jag inte kan leva utan att blogga, så att bloggen läggs inte ner. Goda nyheter, vad? ;) Däremot kommer jag inte skriva så ofta, därför att jag håller på med en grej som tar upp mycket av både min tid och energi. Jag vill inte säga vad det handlar om (fast några förstår säkert ändå) ifall jag skulle misslyckas, men fredag, den 6:e april, när jag hållit på i tre veckor (förutsett att jag inte misslyckas fram till dess och att det finns resultat) berättar jag vad, hur och hur mycket.

Ser jag rätt?! SNÖAR DET?! Herre min skapare!! Tur att jag måste plugga till tentan hela dagen, så jag behöver inte gå ut i det hemska ovädret... -.-

20120313

Jag börjar tröttna på att blogga. Jag ska ge mig lite tid. Om jag inte får lusten att blogga tillbaka innan påsk, lägger jag officiellt ner.

20120312

Idag satte jag mig med mina systrar och kollade på tv stor del av dagen. Och jag är glad att jag gjorde det. Helt plötsligt fick vi se filmen "The Secret Garden" baserad på boken av Frances Hodgson Burnett. Vad är så speciellt med den filmen? Ja, det ska jag berätta. Jag minns ganska mycket från min barndom, men skulle inte jag se den filmen idag och googla på författarinnan till boken skulle jag inte minnas. Hennes böcker och filmer baserade på dem var en stor den av min barndom. "Little Lord", "A Little Princess" och just "The secret garden" är tre av dem böckerna jag läst allra fest gånger. Likaså filmerna, det var nog femte-sjätte gången jag såg "The secret garden". Och gud, vilken underbar nostalgisk känsla jag fick. Jag mindes hur jag gick in i en övergiven trädgård utanför mitt hus i Polen och sa att det skulle bli min hemliga trädgård fast jag visste att alla vet om den. Jag klippte gräset med sax och plockade vinbär, körsbär och krusbär som växte där, i "min trädgård".

Vad vill jag komma fram till? Jo, jag vill säga att Frances Burnett hjälpte till att göra min barndom mer magisk. Disney you say? Tss, en nolla i jämförelse med den underbara kvinnan. Och jag vill komma fram till en annan sak. Hur kunde jag glömma bort den underbara delen av min barndom? Hur hemskt är inte det, att i livets fart glömma bort sådana detaljer, som kan verka små, men som gav mig så mycket lycka inte allt för länge sen. Dessa underbara små detaljer som lyser upp min vardag idag, kommer de vara helt begravda under vardagliga tankar om några år, tills någon kommer och påminner mig? Och om ingen eller inget påminner mig, kommer de vara spårlöst försvunna? Detta får mig bara tänka på: hur vore livet utan några som helst minnen? Meningslöst och grått.

20120310

Åhh idag när jag vaknade upp var klockan nästan elva och jag var sååå pigg och utvilad! Precis det jag behövde! Och så kollade jag på termometern: +8 grader! :D Åt frulle, klädde på mig och alldeles snart ska jag ta min kära hund på en lång promis i vårvärmen. Skinnjackan hänger redan framme och snart ska jag knyta mina Converse, vår, vår, underbara VÅR! :D

Efter promenaden blir det pluuugg, jag klarade organisationstentan på bara ett C, så nu kan jag inte tillåta ett lägre betyg än B på redovisningen. Om jag anser att jag pluggat tillräckligt flitigt, blir det filmmys ikväll, för att jag har lyckats få tag på en bra version av "Järnladyn" som jag velat se i flera veckor. Undra hur bra/dålig den är.. Om jag inte anser att jag pluggat tillräckligt bra, blir det film ändå, aldrig jag pluggar sena helgkvällar :P

20120307

Såå. Börjar med en liten konversation jag hade med min syster för några timmar sen. Hon spelade spel på min mobil och en killkompis smsade precis då. Julia: "Det är någon som smsar dig. Någon Oscar. Det är ju en kille. DU HAR EN KILLE?!" Jag: "Nej, det är min klasskompis." Julia: "Sant, vem skulle vilja vara tillsammans med dig?". Hahahah, gud vad jag skrattade. Lillskiten kan säga sådana saker utan att jag blir sur, jag tycker bara hon är skitrolig, min typ av humor, lite nedtryckande men ändå skämtsam sådära :D Någon har hon lärt sig av ;)

Idag har jag varit rätt duktig. Efter att ha spenderat några timmar i skolan, kom jag hem, städade mitt rum och läste i kursboken, mer än jag tänkte läsa och det är ju duktigt! Dessutom, så blev jag inspirerad av smoothien jag köpte i skolcafeterian, så gjorde jag idag min egen. Jag blev förvånad över att jag lyckades faktiskt få den att smaka nästan likadant, men den har myyyycket mer färg och jag använde bara youghurt, hallon och banan, vilket bara visar hur mycket smakämnen de måste haft i de färdiga smoothien. Jag använde liksom hela 500 g hallon för att det skulle bli gott och det blev rosa som fan, där var det nästan vit. Fusk.

Jag har inte gjort så mycket mer idag, förutom att skada Arvina med en bänkskiva, som träffade henne precis bredvid hennes högra öga. Jag får typ panik när jag skadar andra människor, tänk att man gjort något allvarligt och de kommer aldrig förlåta dig liksom. Så Arvina, ännu en gång förlåt! Och vi syns ju om några timmer ;)

Puss!

20120306

Jag har en konstig känsla i magen. Som om jag vore KÄR?! Men eftersom jag är inte det, så håller jag nog på att bli magsjuk... Yeah! Men det var ett bra tag sen man hade den känslan, den är nästan lite... mysig? Hahaha vad mobbad jag är!
Puss!

20120305 pt. 2

Det finns en (till) grej jag stör mig på. Alla männikor som skriver på sina fb-uppdateringar: "jag är blodgivare!", "jag är världsförälder!". Jaha och? Gör ni det för att hjälpa till och må bra själva eller för att skriva det på facebook och se hur många som gillar och kommenterar: "omg vad bra, vad snäll du är".

Och jag hatar att min nya dator som för övrigt är helt underbar, börjar då och då låta om värsta dammsugaren (precis som min förra dator...). Well, well, not much to do. See you on 9gag, för att det är dit jag beger mig nu! ;)

OCH VARFÖR HAR BLOGG.SE PMS OCH MAN KAN INTE GÖRA STYCKESINDELNING (utan att leka med HTML-koder) SEDAN NÅGRA VECKOR TILLBAKA?! FUCK YOU!

20120305

Tjena människor!
Så, jag har blivit utmanad av Arvina att svara på nedanstående frågor, så jag gör väl det i brist på annat :)

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN?

Svar: Då var jag alltså nästan 10 år och väntade på min första syster! Vet inte om det är EXAKT 10 år sen plus/minus (men mer plus) två månader, men då fick jag veta att jag kommer ha syskon, fatta min glädje DÅ ;) Annars så gick jag i skolan och hade toppen betyg (inte som nu) och gick även i musikskolan och spelade piano på det mesta av min fritid. Annars umgicks jag med min dåvarande bästis Aleksandra.

 

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN?

Svar: Då gick jag sista året på gymnasiet, jag trivdes verkligen inte, men jag blev mycket säkrare på mig jälv och vågade ta mer plats. Och det är EXAKT ett år sen jag kom hem från London som var den bästa av dem få resorna jag gjorts.

 

3) FEM SNACKS DU GILLAR

Svar: Räknas godis som snacks? Well: ostbågar, geisha, sådana där snacks man köper på bion och alltså jag vet inte. Jag älskar choklad i alla former. Åh, nötter i choklad äälskar jag!

 

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:

Svar: Doves – Caught by the river, John Parr – St. Elmos fire, öhh jag vet inte. Botten Anna och Fångad av en stormvind antar jag att jag kan också. Och Jestes Szalona ;))

 

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU BLEV MÅNGMILJONÄR:

Svar: Mångmiljonär är ganska vagt begrepp, hur många mille snackar vi? Men jag skulle absolut börja med en lägenhet i innerstan, samt körkort och bil. Jag skulle inreda hemmet utan att kolla på vad som allt kostar. Jag skulle gå och köpa precis de kläder jag vill ha och inte de jag har råd med. Skulle spara någon slant för sämre tider och skulle det finnas pengar över skulle jag skapa en bra pensionsfond för mig själv, men främst för min mor (som skulle eventuellt få lite pengar "nu" också ;)

 

6) FEM DÅLIGA VANOR

Svar: Jag brukade bita på naglarna, nu har jag slutat med det och börjat med nagelbanden istället... Yeah.. Annars är jag väldigt ostrukturerad, gör saker i sista stunden, latar mig istället för att plugga/träna och slänger alltid mina kläder på golvet istället för att lägga dem i garderoben..

 

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA

Svar: Skratta, sova, träffa fina människor jag tycker om, vara ute när det är varmt och soligt, köpa grejer (inte nödvändiga grejer, grejer jag vill ha! ;)

 

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA

Svar: ONEPIECE!!! USCH! Magtröja, utsvängda jeans, spetsiga skor, kjolar som är längre än bara till knän...

 

9) FEM FAVORITLEKSAKER

Svar: Leksaker då eller nu? Dator, mobil kan gott och väl räknas som leksaker. Jag minns faktiskt inte vilka mina favvoleksaker var när jag var liten... så det får räcka så ;)

 


20120303

Första inlägget i mars dårå! Jag behöver väl inte nämna att vår är på g? :D Sol och plusgrader, love it, love it, love it!
Jag hade en lugn vecka iom jag struntade i att plugga alldeles för mycket, vilket resulterar att jag måste sätta mig med böckerna snart och inte lämna dem förrän imorgon kväll. Men jag är positiv, hur mycket jag än klagar och är stressad varje gång klarar jag mig typ alltid fint, så blir det denna gång också känner jag på mig.
Jag hade en mysig kväll med mina fina Syl och San igår, vi lagade mat och hade det allmänt trevlig. Det var lite amerikansk tema på middagen, så vi gjorde hemlagade hamburgare, hemgjorda pommes frites och mozarella sticks, som inte blev så mozzareliga, för att det mesta av osten hade flytit ut... Fan. Men resten var gott! Till efterrätt blev det chokladkakor, som jag bakade med mina systrar tidigare på dagen. De blev perfekta! Så där krispiga på ytan, men sega i mitten, onomnom. Nästan likadana som kakorna på Subway och de är ju ruskigt goda!!

RSS 2.0