Min favoritmarknadsföringskampanj

Tänkte att detta ämne kan få sitt eget inlägg, det skulle bli så random i det förra. Vad handlar det om då? Semlor och 7eleven. Jag tycker att de har hittat på en rolig promotionskampanj - "en semla för en Selma". Först när jag läste det här, läste jag givetvis "en semla för en semla" och tyckte att de var allmänt dumma i huvudet, men när jag upptäckte att det andra ordet faktiskt är Selma, så tyckte jag det var riktigt roligt och påhittigt. Och jag brukar inte imponeras av sådant.
 
För er som inte fattar - vem är avbildad på 20-lappen? ;)

Den trettionde i första

God afton!
Här sitter jag, då jag egentligen borde göra mig redo för sängen och skriver ett onödigt inlägg. Och så kommer jag givetvis vara lika trött imorgon bitti som varje dag. Jag har nämligen bestämt mig att åka in till skolan tidigare än 12, då mitt seminarium börjar, för att plugga lite med Sylvia. Hur sjukt är inte det?! Och ambitiöst också, givetvis. Förhoppningsvis kommer denna ambitiösitet (är detta ens ett ord?) hålla sig kvar tills imorgon, för att det kan faktiskt hända att jag stänger av väckarklockan och sover vidare, skulle inte vara så konstigt.
 
Vad bestod dagen av? Ja, lite bitterhet, i och med att jag på tredje, vänta, jag ska upprepa detta för att ni ska förstå, på TREDJE tentan i rad får ett poäng ifrån B, vilket egentligen inte spelar lika stor roll längre, då jag har fått min utbytesplats och det är i princip det jag behöver bra betyg till, men ändå, man blir ju jäävligt bitter när detta händer gång på gång, för att det är tredje tentan i rad, men det har varit många fler sådana... Just my luck! Jag har haft fyra timmars föreläsningar, vilket är typ det värsta jag vet, har jag upptäckt nu, då vi har haft så långa dagar vid upprepade tillfällen den här kursen. Man blir heelt slut i huvudet och orkar inte fokusera för fem öre, speciellt med tanke på att dessa föreläsningar är väldigt innehållsrika på sådant som är nytt. Det är kursen "grundläggande statistik för ekonomer" jag läser nu för övrigt, vilket är väldigt kul, men som sagt, det är väldigt, väldigt mycket! Tur att denna kurs är 15 hp, då hinner allting smälta in ordentligt, annars skulle det inte gå så bra.
 
Ah givetvis kommer en liten del om mitt utbyte också. Jag har bestämt mig vilken den fjärde kursen jag ska läsa kommer att bli - academic language skills for international students. Förhoppningsvis kommer jag kunna tillgodoräkna denna kurs, om inte så har jag tillräckligt med högskolepoäng ändå, bara inte CSN fuckar upp det för mig. Bra kurs, jag kommer ju läsa master efter jag är klar med min kandidat och den ges i helhet på engelska, då är det ju perfa att ha gått sådan kurs.
 
 

Lite mer om Australien

Så. The excitement har lagt sig lite, fast jag tänker på min resa väldigt mycket fortfarande. Och detta kommer att återspeglas i min blogg givetvis, först blir det om mina tankar kring landet/staden, val av kurser och så vidare. Sedan i maj kommer jag tjata om min ansökan, visumhandlingar, flygbiljetter och diverse. I slutet a juni kommer jag nog tjata hur man packar på bästa sätt, hur man överlever en sådan lång resa och om jag verkligen kommer klara mig där borta, i överlag och dessutom utan min familj och mina vänner. Och sedan kommer givetvis följa bogginlägg om mitt liv i Australien, följd av ytterst deppiga inlägg, då jag precis kommit hem, någon gång i december. Så det blir som sagt mycket Australien i bloggen i typ ett år framöver, det får ni leva med. 
 
Ja, kursval. Jag var tvungen at välja kurser redan när jag ansökte till SU och det gjorde jag väldigt ambitiöst, så iaf tre av dem kommer jag nog läsa där borta. Det är två finanseringskurser och en liten kurs inom nationalekonomi: Financial institutions risk management, International finance samt Money and banking. Den fjärde kursen ville jag läsa som mest, då den handlar endast om derivatinstrument, som jag tycker är lite kul, men det visade sig att den inte kommer att ges på vår(ehm.höst ;) terminen. Så jag får hitta en annan. Frågan är vilken, ska man välja en annan finansiering/nationalekonomi kurs eller ta någonting helt annat? Kanske någonting om Australien, typ introduktion till australienskt politisk system? Ingen aning! Vad skulle ni ha valt? http://www.newcastle.edu.au/course/  <-- här finner ni kurser man kan läsa, så ni kanske kan ge förslag och hjälpa mig med valet. Vore trevligt! :)
 
Sedan blev jag på ännu bättre humör och ännu mer nöjd med att jag kom in på detta utbyte, dock tyckte jag lite synd om mina klasskompisar, då vår institution (företagsekonomiska; jag sökte via centrala aval, där alla studenter från hela SU kunde söka (och jag fick plats, coolt va?;)) publicerade sin platslista för utbytesstudier för höstterminen och det är bara skitplatser! Till att börja med finns det INGEN plats i Australien eller Nya Zeeland. Sen finns det bara platser i tre skolor i USA, i New York (dock bara en plats som lär vara jääävligt eftertraktad), i Colorado och i Virginia. Dessutom ska man ha gjort engelska test för att komma in där och det behöver inte jag göra, score! Resten är typ bara Europa eller så måste man kunna språket dit man ska och det är ju inte kul... Jag skulle inte vilja välja någon av dem platserna seriöst, kanske Japan... Förhoppningsvis kommer det finnas några restplatser från centrala avatal som är lite bättre som de kan välja. 
 
Jag har forskat lite och fann att:
*matpriserna ligger på ca 90% av svenska matpriser
*en biobiljett kostar ca 95 kr
*man behöver inga extra vacciner när man åker dit
*det lönar sig verkligen att åka buss till andra städer om man har tid; en bussbiljett t/r till Gold Coast kostar ca 900 kr i jämförelse med flyg som visserligen tar bara lite drygt en timme (12 timmar med buss), men man får räkna att betala minst dubbelt så mycket
*universitetet jag kommer gå på, ligger lite utanför stadskärnan, men erbjuder gratis bussar till och från city på eftermiddagarna och kvällarna
*30 km från universitetet finns en ganska stor djurpark där man kan kela med känguru och koala björnar 
*och i närheten av Sydney finns ett ställe där man kan simma med delfinerna
*mankan välja att bo i ett hus med bara internationella studenter eller i ett där det är blandat, men mest australienare... vilket skulle ni välja och varför? ;)
 

I'll be off to a great adventure!

Ja, ingen av mina läsare har väl missat detta: jag har blivit nominerad till en utbytesplats vid University of Newcastle, New South Wales, Australien! Jag uttryckte mig kanske lite klumpigt när jag skrev på facebook, att jag FICK platsen, för att OFFICIELLT har jag inte fått min plats ännu. Det är nämligen så att Stockholms universitet nominerar en sökande för varje plats, sen skickar man sin ansökan direkt till partneruniversitetet som tar det slutliga beslutet. Men som det stod på SU:s hemsida: det är vädligt sällsynt att en nominerad person inte blir antagen vid partneruniversitetet, så egentligen har jag platsen ganska säkert!
 
Jag är så himla glad att det inte går att beskriva, samtidgt som jag är helt jävla livrädd! Fatta att åka till andra sidan jorden SJÄLV och stanna i drygt fyra månader! Sjukt! Men samtidgt sjukt spännande och jag vill att det ska vara juli redan! För att det är i juli jag kommer att åka. Den 29:e juli börjar våreterminen i Australien och en vecka innan kommer det hållas en orientation week för nya studenter, så någon gång runt den 20:e juli kommer jag att lämna svensk mark för att återkomma någon gång i december. 
 
Ja, jag fick tyvärr inte mitt första handsval i Australien som var Brisbane, så liite smått besviken är jag, men Newcastle var precis efter Brisbane på min önskelista, så helt ok! Varför Newcastle? Därför att Newcastle ligger ungefär 160 km norr om Sydney som jag vill gärna besöka (och dessutom bor min kusin där, dock så visade det sig att de ska åka tillbaka till Tyskland innan jag kommer, så lite tråkigt... :/) och det är typ den närmaste staden till Sydney. Själva Newcastle är en ganska liten stad med endast 350 000 invånare, där universitetet är en av dem största anställare och ja, studenterna som är typ 40 000 utgör ju drygt 10% av befolkningen. Det är alltså en ganska liten studentstad (fast det egentligen är Australiens 6:e största stad och, efter Sydney den äldsta), men den verkar otroligt charmig och dessutom har den flera kilometers lång kustlinje, med flera kilometers långa bad- och surfstränder. Själva universitetet är lite off, ca 15 km från city centre och är beläget i ett skogsområde, så jag kunde inte riktigt få med en ordentlig bild (från nätet och google maps), för att det är flera små byggnader och massa träd, så att.. Ja. Staden beskrivs som vacker, lugn och charmig, vilket får mig automatiskt tänka: tråkig! Men jag hoppas att jag har fel och om inte, så kommer jag befinna mig i en fin stad (med palmer och så! :) nära Sydney om jag vill go crazy. 
 
Det som är nackdelen är att bostaden kommer kosta mig en hel del... Jag kollade upp olika möjligheter och givetvis vill jag bo på campus med andra studenter och där kostar ett rum mellan 5 000 kr (för ett rum med delad toa och ingen mat inräknad ) till 8 000 kr (för ett rum med egen toa och 16 mål i veckan) per månad och det är typ ganska mycket, för ett rum mindre än det jag bor i nu, men vad ska man göra...? God bless CSN!
 
Så ansökan till universitetet ska vara inne den 15:e maj, vilket innebär att jag kommer få svar först i början av juni typ, så då kommer jag ha massa att göra! Jag vågar inte köpa flygbiljetter innan jag har fått visum och för att få visum, måste jag ha fått den officiella antagningen från Newcastle... Och för att kunna söka visum måste jag ansöka om svenskt pass! Och så till ansökningen måste jag välja vilka kurser jag vill läsa där som måste godkännas av studierektorn på min institution... Och så måste CSN godkänna min ansökan om studielån INNAN jag kommer dit, annars kommer jag inte bli insläppt i landet, för att man ska tydligen ha bevis på hur man kommer att försörja sig när man väl är på plats och jag har ingen aning hur bra eller dåligt CSN jobbar på sommaren, då det är då jag kommer att ansöka... Och så flygbiljetterna... De kommer ju bli skitdyra när man ska boka 1,5 månad innan, ska man boka nu och köpa avbeställningsskydd kanske? Ingen aning! Redan nu kostar en flygbiljett till Sydney (jag kommer behöva åka till Sydney och antagligen ta tåg därifrån till Newcastle) 7 000, det kommer säkert stiga upp till typ 10 000 kr innan det är dags att boka... Så mycket ångest och stress runt det som kommer (förhoppningsvis) vara så kul! Och säg inte att det är sååå långt tid kvar, för att jag har märkt hur snabbt tiden går nu, jag kommer knappt hinna blinka så har det hunnit bli juni och allt ska vara klart! 
 
Aja, slut på denna wall of text, här kommer några dåliga bilder från google och google maps screen shots på Newcastle!

Newcastle här jag markerat med rött, där kommer jag bo och plugga. Med grönt markerade jag ställen jag verkligen vill besöka (jag kommer ha en två veckors lång ledighet, så resa lite kanske? ;): Brisbane, Gold Coast, Sydney och Melbourne. I Sydney lär jag vara fler gånger än en! :P
 
Det här är tydligen centrala Newcastle. Det är inte breathtaking, men en normal stad, det är inte för byggnaderna jag åker dit...
 
...men för stränderna och oceanen! Jag skulle bli jätteledesen om jag istället fick plats i Canberra som var mitt nästa val, då den staden har ingen kustlinje!
 
Men det har Newcastle!
 
Inkl 5 kilometer bevakade badstränder lite här och där i staden! 
 
 

ännu en likadan dag

Jag har ett tråkigt liv. Jag får väl vara modig och verkligen erkänna det. Ett tråkigt, grått liv, med lite träffar med vännerna och fina stunder med familjen som gör det lite mer färgglatt, men inte så mycket mer. Visst värdesätter jag min familj och mina vänner högt, men det är samma människor, samma händelser vecka efter vecka. Inget extraordinärt, INGENTING! Gå till skolan, träffa familjen och samma vänner, plugga, fika, festa mindre än en gång i månaden, sitta vid datorn. Det är allt jag gör, man kan säga att man är nöjd med ett sådant liv, men det är ju bara en lögn. Man har bara blivit van och vet inget annat.
 
Jag vet att jag har haft en stor delaktighet i byggnationen av detta nästintill värdelösa livet. På grund av min lathet, ovilja till mycket och denna dömande attityd jag har. Det värsta är att trots att jag inser detta, ändrar jag ingenting. Jag sitter (eller snarare ligger, då min säng är numera min bästavän) i samma tråkiga bubbla, dag efter dag, månad efter månad, år efter år. Jag har för höga förväntningar på precis allting, jag avundar alla som har det bättre än mig och detta avund leder till ännu mer ovilja och negativitet, jag dömer människor innan jag ens lärt känna dem, vilket gör, att ja, det är ganska svårt att skaffa nya vänner vilket jag strävar efter, icke sant? Jag vill ha lite spontanitet i mitt liv, lite agerande istället för allt snackande om vad som man vill eller bör göra. 
 
Jag kan hitta saker att störa mig på precis hos allt och alla, vid vilken tidpunkt som helst, jag kan inte sluta denna hemska leva-andras-liv-beteende, fastän deras liv inte är mycket bättre än ens egna, som gör mitt ännu gråare. Ibland när jag sitter hemma ännu en fredagskväll, för att de få vänner jag har inte vill hitta på något och andra vänner har jag ju inte, känner jag mig som en jävla psycho med någon konstig diagnos, som man ser på filmer. Ja, kanske så är fallet.
 
 

The perks of being a wallflower

Jag brukar då och då bli lite tårögd när jag ser på film. Men det hände bara en gång tidigare att jag verkligen grät och då såg jag på "Into the Wild" och trodde inte att jag kunde bli mer rörd. Jag hade fel. Jag har precis suttit i en och en halvtimme med klump i halsen och tårar rinnande nerför kinderna flera gånger. Vilken film fick mig att bli så emotionell, så emotionell som jag aldrig brukar vara? "The Perks of Being a Wallflower". Den var så underbar, så rörande. Jag tänker inte skriva att den var bra, för att ordet "bra" är inte tillräckligt bra att beskriva den, man skulle kunna tro att det är ännu en "bra" film. Egentligen kan jag inte peka ut scener eller annat som fick mig att bli rörd. Det var helheten. Det var den underbara storyn, som för övrigt är baserad på en bok, som jag definitivt kommer att läsa. Det var skådespelarna, som passade i rollerna så pass bra, att jag kommer aldrig se Emma Watson som Hermione igen, hon är Sam. Det var musiken, som passade in så otroligt bra och fick mig bli ännu berörd (jag vet inte om ni vet, men bara musik kan få mig rörd, förstå då blandningen av alla dessa faktorer...). 
 
Den var så otroligt bra, så att trots att jag nyss slutade kolla på den, vill jag sätta på den igen och se om på den. Om någon har sett den eller kommer se på den och vill kommentera med något i stil "den var ok" eller "den var inte så speciell", gör inte det. Den här gången bryr jag mig verkligen inte om någon annans åsikter och vill inte att någon ska förstöra min upplevelse. För ja, det är vad den här filmen är, en upplevelse.
 
 
 
 
 
We are infinite
 
 

årets (hittills) roligaste aktivitet!

Idag provade jag på någonting jag länge velat prova på. Jag var trött på att ruttna hemma så jag bestämde mig att hitta på något kul och hoppsan, jag hittade det roliga jag ville! Jag messade snabbt Louise som för tillfället är i Stockholm som också kände för detta. Och så for vi idag.. till ett klättercenter i Älvsjö! Jag var aningen nervös, men snabbt förvandlades nervösiteten till sjukt tagg! Vi betalade 180 kr, fick låna skor och sele och blev tilldelade en intruktör. Först klättrade vi uppför en ganska låg vägg med massa "handtag" vilket var varken svårt eller läskigt eller inte förens man skulle släppa väggen och komma ner, jag hade en sekund av vägran, jag ville inte släppa! Sen började vi på högre väggar där toppen var ungefär lika högt som fjärde våning och vi fick en annan, mycket bättre intruktör, han var helt suverän, trevlig och peppande! Jag lyckades att komma upp på den höga väggen, woho! Sen gick till lika höga väggar, fast med färre fästen och med lutning. Jag trodde inte jag skulle klara av det alls, men ack så förvånad jag blev, då jag kom högre upp än både Louise och Malin (Louise kompis)! Jag lyckades typ slänga upp mig och nå till det greppet de inte kunde nå och sen fortsatte jag ungefär halvvägs, sen blev det alldeles för svårt. Det blev lite pinsamt där, för att när jag skulle ner, så hamnade jag i en för stor vinkel från väggen vilket resulterade att jag flög in i intruktören, stackarn höll på att ramla! Haha! 
 
Nu har jag enorm träningsvärk i armarna, heelt sjukt! Måste erkänna, att det här var sjukt jobbigt att skriva... Men det är absolut någonting jag skulle vilja göra fler gånger, nu har jag testat, nästa gång skulle jag sträva mot att bli bättre! Och en bra sak: två timmars klättring och jag blev knappt svettigt, underbar träning!
 
Jag (i vitt) på den höga, men lätta (många grepp och ingen lutning) väggen. Första försöket
kom jag upp ungefär 80% av sträckan, nästa gång klarade jag hela, sådan lycka!! :D

Om mitt liv vore en film - soundtrack

Jag såg den här listan hos Sylvia och trots att jag vill lägga mig, så skjuter jag upp på det, för att jag vill göra den! :) Jag minns att jag gjorde en sådan lista en gång, men väldigt länge sedan, kanske tom på en av bloggarna jag drev innan (jag har haft massa försök till bloggande innan den här bloggen, alla, som ni förstår mislyckade), så jag ska göra en igen! Det är kanske inte så jättekul, för att jag lyssnar mest på låtar typ ingen av mina vänner känner till, men jag få hoppas att låttitlarna blir iallafall passande :) Nu kör vi!
 
Såhär Går Det Till:
1. Öppna Dina Låtar (iTunes, Winamp, Media Player, iPod, etc.)
2. Sätt Den På Blanda
3. Tryck På Play
4. För Varje Fråga, Skriv Sången Som Spelas
5. För Varje Ny Fråga, Tryck På "Next" Knappen
6. Ljug Inte!

Öppningslåt:
 Dido - Here with me
Vaknar Upp: Kaiser Chiefs - You want history
Första Dagen i Skolan: Placebo - Running up that hill
Förälskar Sig: AWOLNATION - Soul wars
Slagsmål: The Pogues - Repeal of the licensing laws
Gör Slut: Auletta - Meine Stadt
Bal: Screaming Lights - Exit Wound
Livet: The Sound of Arrows - Wonders
Nervsammanbrott: Kaiser Chiefs - Can't mind my own business
Åker Bil: Syntax - Bliss
Tillbakablick: Stanislaw Sojka - Love is crazy
Bröllop: Fun. - Some nights
Födsel Av Barn: Stereophonics - Dakota
Avgörande Strid: Starfucker - Girls just wanna have fun
Dödsscen: Amy Macdonald - This is the life
Begravningssång: The Subways - Rock&Roll Queen
Eftertexterna: Tokio Hotel - Shrei
 
Nej, inga var roliga. Synd :P Och ja, jag tycker om Tokio Hotel, men bara när de sjunger på tyska! 

Kan tiden gå lite snabbare, tack!

Åhh, nu är det typ två veckor kvar tills jag får svar. Svar från universitetet om jag får någon utbytesplats till höstterminen! Alltså, jag vet att chanserna är små, men hoppet dör sist, som man säger i Polen och jag är verkligen ett bra exepel på det. Jag vet att svaret komme först sista veckan i januari, men för säkerhetens skull kollar jag mail varje dag, IFALL de skulle få för sig att svara tidigare. Jag verkligen hatar att vänta och tiden som gick ASSNABBT under december, känns ha stannat av ganska ordntligt. Det är BARA den 10:e, aghh! Seriöst, jag kommer få magsår av detta väntande tillsammans med stressen över tentorna som ska skrivas den här månaden. Men kan ni tänka er om jag inte fick någon plats? Jag kommer typ dö av besvikelse... Men så klart, jag har ju fler alternativ och fler kanaler att söka genom, så det blir inte end of the world. Men ändå...
 
Brisbane, AU. Hit önskar jag mest att få åka! Inte bara för Brisbane itself men också för...
 
...närheten till Gold Coast och därmed Surfers paradise! Som är typ mitt drömresmål nummer 1!!! Snälla, håll tummar för mig!!!

Ordätande

Vad är det för fel på mig?! Har jag dyslexi eller?! Läste igenom mina senaste inlägg och det är inte bara massa bokstäver som saknas, men MASSA ord också. Hur förstår ni ens vad jag skriver om? :o Nämen seriöst, jag ska försöka förbättra mig och inte äta upp massa ord. Fast ni måste förstå, jag går ju på diet, så jag är ju hungrig heeela tiden, då är det kanske inte så konstigt. ;)
 
Ah, en fin bild på min älskade vovve ska jag lägga upp här också. Jag har helt klart pms eller något, för att igår började jag gråta när jag tänkte på att han redan är 6 år gammal och att det inte dröjer så länge tills han är gammal nog för att dö.. Jag har inte sett någon av mina tidigare hundar dö, jag hoppas att jag har flyttat ut tills Elvis blivit gammal och slipper se på, annars kommer jag nog inte kunna skaffa fler djur, när jag vet hur heartbreaking det är...
 
Elvis
 

Edit: Ser ni att jag har gjort om på bloggen lite? Om inte tryck på f5. Och nej, designen är inte helt klar än, jag är fullt medveten om det. 

Body lotion-analys

Imorse efter att jag hade duschat fick jag beslutsångest och det handlade inte om klädval. Nej, nej, det handlade om val av body lotion jag ska smörja mig in med. Och det valet var svårt, tro mig. Jag tror faktiskt att jag äger några fler body lotions än vad en vanlig Svensson gör, inte så att jag har en stor samling, men de är fler än två iallafall.
 
 
Fem body lotions är mina, BARA mina och så brukar jag låna från min mor som äger tre-fyra stycken. Så tillsammans har vi en fin samling, ja. Men på bilden ser ni mina och det är väl inte så svårt att förstå att det uppstår beslutsångest när det sådana godingar att välja bland! Under ser ni beskrivning på var och en av dem och jag ska försöka välja min favorit.
 
Nummer 1 är en body butter med lukt från kokos, det kommer från.. In&finn! Jag tror den kostade typ 25 kr och den luktar GUDOMLIGT, men inte så jättestarkt och lukten försvinner snabbt efter man smörjt in sig. Men ändå, de några få minuter med den här doften är helt klart 25 kr för en ganska generös förpackning.
Nummer 2 är en body lotion i serien "I love...", i det här fallet "I love strawberries & milkshake" från Kicks. Tror det kostar runt 70 kr och den är klart värd priset den också! Den sjunker in fint, huden blir mjuk som babyrumpa och man luktar ännu efter flera timmar! Och den luktar jordgubbsmilkshake från MAX, så ja den lever upp till sitt namn.
Nummer 3 är en body lotion med lukt av jordgubbe och stjänrfrukt eller det är iallafall det som står på flaskan. Enligt mig luktar den smultron eller ja, ni vet det finns såndär cider med smultronsmak, de luktar likadant. Jag köpte den här i Polen och det märks på en gång. Den luktar asstarkt! Och för mig som inte är så känslig mot starka dofter är inte detta ett problem. Jag tror att det är Rossmanns egna märke och den kostade kanske.. 25 kr den också? 
Nummer 4 är en body butter från märket "Sweet secret". Den doftar pistagenötter och... mörkchoklad! Och gudarna i himmlen, jag vill verkligen äta upp den här! Även den är inköpt i Polen för ungefär samma pris och den luktar starkt den också (en fördel, givetvis!). De sjunker dock inte in i huden så bra, det tar en tid, så man känner sig lite kladdig i början...
Nummer 5 känner väl alla igen. Body butter från Body Shop med lukt av mango. Dyrast (99 kr, tror jag) och störst av dem alla, men har samma problem som föregående body butter. Det tar tid för den att sjunka in... Och den doftar betydligt svagare än dem övriga.
 
Och priset för bästa body lotion i min samling får....
 
Nummer 2 - "I love strawberries & milkshake"! 
Bra konsitens, god doft som håller sig länge och den sjunker in bra! En självklar vinnare (men inte en tia, priset skulle kunna vara liite lägre; men aja, den är ganska värd priset ändå :)
 
 
 
 
 
 

Nämen titta, rekord!

Japp, igår fick jag rekordmånga unika besökare på bloggen! Vi pratar fortfarande om ganska litet antal, men ändå, det värmer, förhoppningsvis kan jag på något sätt bli ännu mer intressant, så att flera besöker min blogg. Men ge mig tips, vad skulle ni vilja läsa om och se mer av på min blogg? Kommentera gärna, även anonyma tips mottages varmt :)
 
Och när vi ändå är vid ämnet bloggar, tänkte jag berätta om min favoritbloggare. Eller nej, så här är det. Jag läser huvudsakligen mina vänners bloggar, men ibland tar jag mig till att läsa lite kändisbloggar också. Kenza till exempel. Men jag har en annan favoritkändisbloggare, men den tjejen är faktiskt polsk. Jag har följt hennes blogg i några månader nu. Det är en typisk modeblogg, som jag vanligtvis inte uppskattar, men det är något i hennes blogg som gör att jag verkligen fastnade och vill se mer. Jag tycker att hennes outfits är ofta väldigt snygga och hon själv är helt underbart vacker, dessutom är hennes bilder riktigt proffsiga och det är verkligen ett nöje att titta på helheten. Dessutom tipsar hon ofta om bra hemsidor med snygga kläder som dessutom inte är så värst dyra (även om ibland märks det att hon är ett riktigt rikemansbarn...). Tryck här för att komma åt hennes blogg. Och ja, hon skriver på polska, men jag tycker att det är hennes bilder som är det bästa ändå. 
 
Så här glad är jag för att så många (allt är relativt..) vill läsa min blogg :)

Today´s nailzzz

Av någon konstig anledning började jag gilla rosa på senaste tiden. Så jag kör på rosa naglar också. Och lite glitter. Så klart.
 
 
 
 

Mer rutin - mer disciplin (pluggmotivation)

Som ni kanske vet är jag inte den personen som pluggar bra och regelbundet (därmed punkten på min nyårslöftelista) och det MÅSTE jag ändra på. Jag kollade runt på olika forum om någon hade tips för mig och det var tom nån som frågade något likande nyss och fick svar att man måste skapa rutiner, skriva upp när man gör vad. Typ 13-15 läsa i kurslitteraturen, 17-20 fritid osv. När jag läste det kom jag på att det var precis så jag gjorde under första terminen på uni. Allt var planerat, jag stannade i skolan och skulle stanna till säg 17, det spelade ingen roll om jag blev klar med det jag skulle göra (om det inte var deadline), sen skulle jag hem och ta ledigt. Och så ska jag börja göra nu också, för att jag kan säga så, det gick skit bra för mig första terminen i jämförelse med resten av min studietid, då jag pluggade när jag hade lust (sällan eller aldrig) eller så pluggade jag då jag verkligen var tvungen (några dagar innan tentan).
 
Det kommer bli svårt, det kommer bli riktigt svårt och jag vet det, men det finns ingen annan utväg. Jag måste plugga mer och jag måste plugga mer regelbundet, annars kommer det skita sig för mig... Så jag har redan börjat ta tag i det, någonstans måste jag ju planera. Tidigare hade jag köpt dyra kalendrar som sedan låg i skrivbordslådan oanvända, då jag glömde att flytta de från den ena väskan till den andra. Men nu gick jag till den mer moderna lösningen och laddade ner en kalenderapp till min iPhone. Telefonen har jag alltid med mig och kollar i den otaliga gånger, så då kommer jag använda kalendern mer. Varför jag inte använder den kalender som redan finns installerad? Jo, därför att det är ful och det är typ noll struktur på den enligt mig och jag blir bara irriterad på den. Så jag betalade 7 kr och laddade ner myLifecal, jag tycker om den och chansen att jag kommer använda den oftare än min fina lila kalender för typ 110 kr, är stor.
 
Hoppas att vi blir vänner. Och hoppas att du, myLifecal,
hjälper mig att få lite ordning och disciplin. Puss!
 

Oh hai!

Såå, många av bloggar jag läser har publicerat sina nyårslöften och jag tänkte, att eftersom jag har brist på ideér vad jag ska skriva om annars, kan jag göra en sådann lista själv. Men istället för nyårslöften föderdrar jag att döpa listan till "saker jag vill göra/ändra på under 2013", så, here we go:
 
Saker jag vill göra/ändra på under 2013:

-jag vill få mer disciplin
-har jag denna disciplin, kommer det vara lättare att gå ner i vikt (mer konkret - hamna under 60 till sommaren)
-och även plugga mer regelbundet
-resa till ett annat land och stanna en längre period (utbytestermin *host, host*)
-jag vill att jag och mina vänner har många roliga stunder tillsammans och att det inte finns någon plats för bråk
-jag vill nattbada under en varm natt
-jag vill se mina vänner och familj glada, friska och lyckliga
-jag vill få nya vänner i skolan, så att att gå i skolan blir roligt igen
-jag vill ha många grillkvällar och picknickar under sommaren
-jag vill att det inte ska finnas några skäl till gråt, endast lyckotårar tillåtna
-jag vill sätta mig ner och tänka att jag är riktigt nöjd med mitt liv
 
Edit: jag skulle nog inte heller tacka nej till ett bra extrajobb och en pojkvän, men då bara ifall det finns utrymme för det efter mina tidigare önskningar.

Ett nytt beroende

Jag minns när jag upptäckte att Doctor Who var riktigt bra och så kollade jag på den flera timmar i sträck och när jag inte gjorde det, så tänkte jag på att jag vill se nästa avsnitt. Jag har hittat ett nytt serie som jag känner så för, nämligen Sherlock. Det är alltså modern version av Sherlock Holmes och trots att jag bara sett två avsnitt (dock 1, 5 timmes långa), så älskar jag den redan! Båda avsnitten var riktigt spännande och jag älskar hur Benedict Cumberbatch (Sherlock) och Martin Freeman (Dr. Watson) spelar, riktigt, riktigt bra. Dessutom utspelar sig ju serien i London och det är ju alltid trevligt att titta på.
 
Det som är synd att serien har hittills endast två säsonger med tre avsnitt i varje, alltså kommer den ta slut ganska snart och nya avsnitt planeras att börja spelas in först under våren 2013. Men ändå, jag rekommenderar verkligen att titta på dem, jag har svårt att tro att någon skulle ogilla dem, det skulle vara konstigt... Första avsnittet heter "A study in pink". Ladda ne.. Ehm, jag menar köp den ;)

Nyårsafton!

Hallå!
Det är kanske dags att visa att jag faktiskt lever! Även om jag tar ordentligt lov. Tanken var egentligen att jag skulle plugga, men problemet är att jag inte har fått boken som jag beställde innan jul och då är det ju ganska svårt att plugga.. Hoppas den kommer imorgon, annars blir det problem..
 
Men, men. Jag tänkte berätta om min nyårsafton, det kan ju vara roligt. Jag hyrde en lokal i Brandbergen och bjöd lite folk. Vi var nog 12 stycken och jag hade väldigt kul faktiskt, även om det hade en stund blivit en hångelfest och jag tycker inte om sådant beteende och så behövde jag bli otrevlig för att få folk att förstå att det är nog dags att dra sig hem. Lite respekt hade inte skadat... Hur som helst, de allra flesta var trevliga och vi hade roligt tillsammans. Dessutom var det jag som gjorde musiklistan till festen, så det var klart att musiken skulle bli bra ;)
Ja, mycket dansande blev det och vid tolvslaget var vi ut och kollade fyrverkerierna. Ännu roligare blev det när jag upptäckte att min familj stod ganska nära också, då fick jag vara både med vännerna och min familj, trevlans :)

RSS 2.0