20111130

Hejsan!
Åh! Imorgon börjar min andra favoritmånad (först kommer juni, men de ligger tät!)! Jag älskar december! I år började allt julpynt väldigt tidigt och det är det jag ser mest fram emot när december kommer, men fortfarande! December är mysig! Överallt hör man jullåtar, det luktar glögg, pepparkakor och saffransbullar vart man än går och stämmningen är så underbart vacker! December är ju den månaden, då dagarna är som kortast, men kolla ut genom era fönster! Adventljusstakar och julstjärnor överallt, mörkt är det definitivt inte!

Själv sitter jag i mitt nystädade rum, med julmusiken på och adventsljusstaken och mina blockljus tända, mysfaktor på topp! Inte ens tanken på att jag faktiskt ska till skolan imorgon förstör den fina känslan jag har. Jag har dessutom redan börjat kolla efter julklappar och födelsedagspresenter (hela fyra stycken av mina närmaste fyller år i december!) och till och med bestämt mig för några! Första presenten för december är inköpt och inslaget, det är en födelsedagspresent till min mami som fyller 41 år imorgon! Grattis kära mor!

Idag har jag varit en utmärkt hemmafru! Jag städade hela lägenheten, lagade middag till familjen (bakad potatis med hemgjord kycklingröra, mums!) och pyntade även balkongen för att överraska min mamma som velat pynta (för att ALLA på gården har redan gjort det!), men jag tyckte att det var för tidigt. Fint blev det! Och nu är jag mitt i ett tvättpass och ska alldeles snart springa ner och kasta in andra turen i torktumlarna, så hejdå! :)

Ps. Glöm inte att öppna första fönstret på chokladkalendern imorgon! ;)

20111128

Amen tja! Long time, no see, som man brukar säga!
Jag var ganska "upptagen" de senaste dagarna därför har jag inte skrivit något ehehheh. Och så sitter jag dagen innan tentan och uppdaterar, ambitiöst, ambitiöst... Jag kan ganska mycket och det jag kan, kan jag ordentligt, men still, det finns grejer som jag inte har en aning om och jag upptäckte det typ nu och jag ba ehehehh ingen idé att plugga på det, kommer inte fastna ändå såå ja. Jag antar att jag vaskar mitt betyg dära men, men. Jag tänker inte stressa sönder. Omtenta finns ju (jaja om det ens kommer att behövas, jag kommer få ett C, utan problem, men vem nöjer sig med ett C?! Inte jag iaf. C är polskt IG). För mig finns det bra betyg (A och B) och dåliga betyg (C, D, E, F), finns inget som heter mellanbra betyg.

Jaa, har jag gjort något kul på sistone? Nä typ inte. Sett ett antal bra filmer bl. a. på bio. Pluggat. Sovit. Alltså det är helt otroligt hur mycket en människa kan sova, jag är typ trött HELA TIDEN?! Mamma ba: "gå och rör på dig, det hjälper"; Karro går och rör på sig, kommer hem och somnar så fort kinden nuddar kudden. Det funkade ju bra...
Försöker börjar på en diet varje vecka, lyckas 2-3 dagar, slutar med "dieten", börjar igen nästa vecka osv, spiralen alltså...

Ahhh vi har adventspyntat också! Jättemysigt med adventljusstakar tycker jag och iom det är faktiskt advent är det fullt acceptabelt att lyssna på julmusik (Michael Bublés julskiva <3) och äta pepparkakor (när jag väl inte går på min "diet"; alltså 4 av 7 veckodagar... x). Det är bara snön som saknas! Vad är grejen liksom?! Förra året var det snö upp till knäna så här dags på året, men inte nu, nej, nej. 5-10 plusgrader och SOL. I november?! What the fuck?! (se, jag är så upprörd att jag faktiskt skriver ut what the fuck och inte nöjer sig med förkortningen!) Well, well, man får hoppas att det kommer iaf lite snö till julen. Om inte, tänker jag skita i att inhandla julklappar. Ingen snö=ingen riktigt jul=då behövs inte julkappar!

Puss och hej, ska "plugga" vidare nu eheheheeh

20111111

Först, värt att påpeka vilket datum det! Så många ettor det blev!

Imorse var jag i skolan, men på något konstigt sätt känns det som att det var igår... However, föreläsningen började klockan 8 och jag var verkligen trött! Jag hade sovit lite drygt 6 timmar vilket är mycket för lite för mig. Så jag kände mig trött, seg och allmänt bitterfittig och störde mig på allt och alla. Så fort jag kom hem, vilket var strax över 12, åt jag lunch och la mig och sov fram till 15. Gud vad skönt! Jag var stört trött, verkligen! Hade tänkt att plugga på eftermiddagen, men tänkte att jag förtjänar lite ledigt och istället ska jag verkligen ta och plugga imorgon!

För ett bra tag sen började jag kolla runt på företagsekonomiska institutets hemsida. Jag hoppas ju hjärtligt att kunna studera där nästa termin, men förutom det är det något mer jag vill otroligt mycket! Att åka utomlands som utbytesstudent! Det vore så himla skoj! Högst på listan står Storbrittanninen med London på toppen, sedan kommer Australien, USA och sist men inte minst Kanada. London skulle vara härligt, men de andra skulle passa rätt bra också. Visst, det är svårt att bli utbytesstudent, det är en hel del krav som man måste uppfylla. Först och främst måste man ha bra betyg i företagsekonomikurserna, så jag måste redan nu vänja mig att det blir MYCKET plugg de kommande terminerna. Sedan är det väldigt meriterande om man är med i Föreningen Ekonomerna, främst om man är fadder till en utbytesstudent. Jag tänkte att ansöka om att bli en sådan fadder så fort jag börjar på programmet. Man får hoppas på att man får en polsk student man ska ta hand om, inte så svårt då. Det är de viktigaste, men det gäller också att scora bra på någon engelskt språkprov, helst TOEFL, så det gäller verkligen att träna engelskan nu. Jag får väl fortsätta prata med mig själv, det börjar faktiskt flyta på bätte och bättre och den brittiska dialekten som jag försöker lära mig från brittiska tv-serier och dylikt, börjar sitta lite grann. Jag kanske ska försöka att skriva engelska inlägg här på bloggen, det kanske hjälper lite i språkutvecklingen.

Jag vill inte ha för stora förhoppningar, för att inte bli besviken sen, men gud vad kul det skulle bli! Den senaste timmen satt jag och läste en blogg skriven av en svensk utbytesstudent som studerade i Kanada. Hon verkar ha haft det så underbart bra, att jag blev ännu mer taggad. Jag vet att det är mycket som krävs och dessutom måste man ta studielån och grejer, men jag tycker det är så himla värt och jag tror faktiskt att jag kan lyckas med tanke på hur gärna jag vill göra det här! Jag har aldrig velat någonting så mycket som det här. Jag får nästan gåshud av upphetsning när jag tänker att jag skulle kunna bo i ett annat land, helt själv och uppleva någonting helt nytt! Det vore super!

Ja, jag märker att mina senaste inlägg har blivit lite väl långa, men kanske bättre de än inga inlägg alls. Och jag tycker faktiskt att det är exakt vad man har bloggen till, att kunna skriva av sig, sina känslor och funderingar. Ska nog lägga mig snart, så jag kan vakna upp rätt tidigt imorgon och kunna plugga, har en dugga på onsdag och vill så gärna att det ska gå bra! Det känns ändå att man har fått i huvudet ganska mycket av föreläsningarna, även om det är mycket nytt som är ganska svårt, just därför måste jag repetera. För som min föreläsare sa idag: "Repetition är kunskapens moder!" Imorgon ska det repeteras! Puss och hej så länge!

20111110

Nu, när man använder kollektivtrafiken i mycket större utsträckning än vad man gjorde under gymnasietiden, kommer man så klart i "kontakt" med fler människor. Oftast är jag likgiltig mot mina medpassagerare, men ibland får jag bokstavligt talat damp. Därför bestämde jag mig för att göra en lista över dåliga beteenden som vissa människor har. Here it comes!

*De som inte erbjuder sin plats till äldre, sjuka, gravida
. -Ja. Jag har suttit och observerat. När en gammal gubbe eller en gravid kvinna kliver på tunnelbana sänker plötsligt alla sina blickar. Ingen ser, ingen bryr sig. Det är HELT otroligt! Jag brukar ge plats till dem som behöver den mer än vad jag gör. Då vaknar de som inte brydde sig till och får typ en sådan blick: "nämen oj, det var väl visst en äldre dam där som kan knappt stå, hur kunde jag missa det?! Jag skulle lätt röra på mig!". Man ba: jo, men tjena. Gå och häng dig. Det är för övrigt oftast människor som är invandrare som reser sig upp (inklusive mig). Det finns snälla svenskar, men de flesta är ju fan kalla fittor som bryr sig om sin egen röv. Endast.

*De som blir förbannade när någon råkar stötta till dem eller trampa på dem, när man åker tunnelbana under rusningstrafiken. -Har hänt flera gånger att jag har gjort något sådant, men direkt efter, har jag givetvis bett snällt om ursäkt. Inte alltid var det reaktionen "nämen, det är lugnt". Ibland fick man nästan en utskällning och andra gånger såg man vilken mördarblick de gav mig. Man ba: ta taxi eller skaffa körkort om du inte klarar av att åka kollektivt! När man står packade som sillar på tåget (oftast linje 19 mot Alvik) mellan Gullmarsplan och Skanstull en måndagmorgon, så får man fan räkna med att någon kan faktiskt råka stötta en med armbågen. Shit happens.

*De som tränger sig på/av osv. -Alltså allvarligt. Häromdagen var det en dam (för att inte säga fittkärring) som med hög stämma sade åt folket på Gullmarsplan kl. 7.19 på morgonen, att de ska skynda och flytta på sig, för hon har ju faktiskt bråttom. Man ba: nähä! Alla andra åker ju bara till stan för att hänga med vännerna. De ska inte alls till jobbet, skolan, läkaren eller vart de än ska, där de måste passa tiden. Eller när man står snällt och väntar på att tunnelbanedörren ska öppnas och folk ska kliva av, finns det ALLTID en jävel som kommer från ingenstans och tränger sig på innan alla hunnit gå av. Gå och dö!

*De som springer till bussen trots att det är flera minuter kvar till avgång. -Står tydligt: 809 Svartbäcken - 3 min, ändå kutar de. De kanske vill ha plats, vad vet jag? Det bästa är när bussen har inte ens startat motorn och de springer. Gud så de springer.

*De som trycker på STOP-knappen onödigt. -Bussen åker till Gullmarsplan. Det är slutstationen. Varför då trycka på knappen?! Ok när man är ensam på bussen och är rädd att chaffören kanske inte ser en och tar med denne till bussgaraget. Men nu pratar vi om en fullproppad buss, en tidig morgon på en vardag. Desstutom stannar den på typ fem hållplatser. Fem stycken i Brandbergen och sedan åker den utan att stanna förrän på Gullmarsplan. Men visst, varför inte trycka, chaffören kanske tror att de flesta hade bara lust med en åktur sådär på morgonkvisten och nu ska de faktiskt tillbaka till Brandbergen med samma buss? Why not?

*De där jävla "musikanterna! -Ni vet de där ziegienare typ, som kliver helt plötligt på tunnelbanan och börjar spela och sjunga. Den enda frågan som dyker upp i mitt huvud i dessa stunder är: FOR GODS SAKE! WHY?! De kan inte sjunga. De kan knappt spela. När man varit i skolan/jobbet i flera timmar vill man inget hellre än lite tystnad. Nämen då ska de komma och förstöra! Jag undrar en sak: får de ens göra så? En annan sak jag undrar: har de giltiga biljetter? Om ja, då är det väl jävligt ovärt att betala så mycket för biljetten för att samla pengar, låter ju underligt att de skulle faktiskt kunna samla ihop till ett månadskort var. Och om de inte har det. Moahahah jag väntar tills de faktiskt missar att en kontrollant kommit på tåget. DET kommer vara värt att se och lyssna på! Skaffa ett ordentligt jobb förfan!

Det är säkert fler beteenden jag stör mig på i kollektivtraffiken, men jag kan för närvarande inte komma på flera. Jag lämnar ämnet öppet och återkommer eventuellt med fler punkter. Så länge: puss och hej!

Fml

Plugg är jobbigt. Jävligt jobbigt. Mitt huvud orkar inte med all kunskap jag försöker proppa in där. Jag ska nog skita i skolan och jobba på donken resten av livet. Eller göra som min lillasyster sa till mig att göra: gå inte i skolan så kommer mamma och sedan hon ge mig pengar att överleva. Låter lockande.
Skjut mig.


20111106

Jag tycker att ens religiösa åsikter och detaljer om ens sexuella liv bör hållas i en ganska begränsad krets av människor. Att gå ut och ha diskussioner om det i en stor grupp människor och/eller på facebook ser jag som lite extremistiskt. Alla har problem med Jehovas vittnen som går och knackar dörr en söndag förmiddag. Eller en muslimsk kvinna i burqa som strosar runt på svenska gator. Till och med en kors runt halsen tycker många (ateister dårå) är överdrivet idag. Jag anser att det är lika extremistiskt att en "vän" jag har på facebook publicerar varenda dag bilder, länkar eller annat som på flera sätt smutskastar och idiotförklarar troende människor, och tyder på att endast ateism är den enda rätta vägen i livet.

Jag är ateist, ish. Kanske lite mer åt agnostiker hållet. Jag tror inte på en gud som någon av religionerna jag känner till beskriver. Jag känner många andra ateister, såväl som jag känner flera troende. Och jag blir så himla förbannad på min facebook"vän". Det är inte religionerna i sig som är "jobbiga". Det är faktum att i varje religion finns det någon grupp som måste dra religionen till det extrema. Och när han hela tiden ska dra upp ateismens betydelse i hans liv gör han sig, iallafall i mina ögon, likvärdig med muslimska självbombare eller kristna sekter som offrar barn för gud, fast han går inte till handlingar ännu, så länge är det bara ord.

Jag satt och googlade, och enligt beräkningarna är det endast runt 15% av världens befolkning som inte tillhör någon religion och av dem är bara en liten andel ateister. Vilken idiot (låt mig säga så!), kommer på en idé att smutskasta resten av befolkningen som uppenbarligen är troende?! (Alltid kommer någon komma med invändningen: "miljarder av flugor kan inte ha fel, ät skit", men kan man inte se skillnaden mellan människor och flugor, ska man kanske gå och dö?). Av dessa människor är en mycket stor del fattiga och utan hopp, och gud är det enda de har kvar, att tro är den enda sättet att orka överleva till nästa dag. Men miljoner av dessa 85% troende är framgångsrika, intelligenta människor, de är antagligen många fler än vad det finns framgångsrika, intelligenta ateister! Och att man är troende vad stör det? Vad spelar det för roll om en människa går i kyrkan, inte äter fläsk eller vad vet jag? Så länge denna person är intelligent, tolerant och inte försöker påtvinga sin tro på andra, talar jag hellre med en hindu, jude eller muslim, än med en ateist, som egentligen tillhör samma "grupp" jag gör, men inte har respekt för annat.

Jag var tvungen att få ut mina tankar och känslor här, så att jag inte skulle göra detta på ett mycket fult sätt på personens i fråga facebookvägg. Tack och hej!

20111104

Åh hej! Jag har inte skrivit något ordentligt inlägg sedan en vecka typ. Ajabaja Karolina! Ja, men vad har hänt dårå?

*Jag har pluggat till tentan
*Jag har skrivit min första som jag tror gick rätt bra
*Jag har "firat" den avklarade tentan med mina fina kurskamrater
*Jag har varit på två roliga Halloween-fester, där jag var vampyr på den första och 80-tals tjej på andra (mina mamma hade lite invändningar där; hon tyckte jag inte var så 80's som jag önskade, men men)
*Jag har börjat på en ny kurs i skolan som heter makroekonomi och jag tycker faktiskt det är riktigt roligt och undrar om det är verkligen rätt beslut att byta till företagsekonomi. Men företagsekonomi är ju riktigt kul det också! Kanske köra kandidat i feken och sedan läsa till två-tre terminen av neken?

RSS 2.0