Sminkinlägg!

Min fina vän Sylvia har inte så länge sen skrivit att hon har börjat tycka om smink extra mycket på senare tid och hon har även gjort ett eller två inlägg där hon visar hur hon sminkar sig och bad hennes läsare (däribland mig alltså) att göra liknande inlägg. Och eftersom jag hade mycket tid på morgonen idag kunde jag ta det lugnt och fota lite. Jag är dock inte så bra på smink, jag bara hoppas på att det ska bli bra. Så here we go!

Jag började med att smörja in fejset med lite kräm (så klart ser det äckligt ut och inte alls som kräm utan... eh, ja, någonting annat, men ni får acceptera helt enkelt!)


Sedan fortsatte jag med foundation. Jag började använda foundation bara för några veckor sen, men jag vet att jag kommer aldrig kunna sluta, det täcker så fint! Jag använder Maybelline's FIT (no 125) foundation och en foundation pensel. De flesta verkar tycka att pensel är dålig och att man ska använda svamp, men jag försökte med det och det blev inte bra alls! Blir mycket mer smooth med pensel, men man mste pensla ördentlig och länge, men långa rörelser!


Även om foundation täcker ganska fint så använder jag lite concealer som jag täcker mina skugger under ögonen och vid näsan.


För att jag inte ska lysa som en glödlampa tar jag lite puder på näsan, pannan och hakan. Alla tre ovan kommer från Maybelline's serie FIT Jag har inte använt puder och foundation förut, så jag har inget att jämföra med, men jag tycker de produkterna är väldigt bra! Speciellt concealer (har använt flera förut och ingen var så bra).

Jag ville matcha mitt gröna linne och gröna Converse med grön ögonskugga, tyvärr fanns inte rätt grön på den paletten jag har (fick just från Sylvia i julklapp!) inhandlad på H&M, så jag fick blanda:


Det ser inte bra ut alls, här. Men jag fick faktiskt till riktigt fin grön färg! Förutom den hade jag en ljus silvrig skugga mellan ögonlocket och ögonbrynet, det syns knappast på bilderna, men såg ganska fint ut på riktigt :)


Sedan mlade jag mina vattenlinjer (alltså typ linje inne, åhh vet inte hur jag ska förklara!) med en grå eye liner från H&M. Jag har haft den i säkert två år och anväder den nästan varje dag och trots det tar den aldrig slut, vilket är väldigt bra, för att jag älskar den (både färgen och "konsistensen"), dock är jag inte säker om den finns kvar i affären.


Jag avslutade det hela med att måla fransarna och till det användeer jag två mascaror, för att ajg har märkt att båda är bra på sitt sätt och blandar man, blir resultatet som jag vill att det ska bli. Lägger jag på ett lager den blåa mascaran (från BodyShop) som separerar och förlängar fransarna fint, sedan åker den guldiga (från MaxFactor) på som är mycket mer svart än den från BS, så fransarna ser mer fylliga ut. Som ni kanske redan gissat använder jag bara vattenfasta mascaror och det har jag gjort i flera år. De sitter fast mycket bättre än vanliga, man kan gnida ögonen utan att någon händer, inga svarta panda--fläckar!

Ja, detta blev resultatet dårå.




Ja, det syns inte så mycket, så klart... -.- Men jag blev nöjd och jag målade tom läpparna med en beige läppglans

Jag orkar inte bry mig om att det är olika stora mellanrum mellan bilderna och texterna, jag hatar att man bara inte kan trycka på enter och få det rätt, utan måste hela tiden kolla om
ligger på rätt ställe.. Gaah, det får bli så nu!

Yeah yeah

Jag har slarvat med både min mat och träning de sista 10 dagarna, men när jag vaknade imorse kände jag på en gång att nu är slarvandet slut! Sitter nu i mina träningskläder och ska alldeles snart ge mig ut på en 5 km morgonjogg. Nu finns det inga ursäkter längre! 3,5 kg ska bort innan den 29 juni, det vore den bästa födelsedagspresenten ever!


Hur det kommer bli, måndag den 4 i sjätte.

Jaa, jag har pluggat till finansieringstentan i några timmar nu och det känns som att på tentadagen kommer det se ut som följande:

Där mitt ansikte kommer vara mitt ansikte och min knutna näve symboliserar tentafrågorna...

Än så länge ser jag ut så här:

Och jag har ingen aning vad jag ska göra... Vill typ.. dö.

Mums!

Kag brukar tycka att olika flingor som finns i affären ser otroligt goda ut på förpackningen, men i själva verket är de smaklösa, tråkiga och ser ut som kartong. Så när jag köpte ett paket flingor jag inte ätit förr idag, hade jag inte höga förväntningar. Dock så blev jag positivt överraskad när jag öppnade paketet (jag ville kolla!). Det var massor med torkade jordgubbar i stora bitar! Jg trodde det skulle vara typ 1 % av dem och dessutom helt mosade så att man inte känned smaken alls. Jag kunde låta bli och jag tog en portion till mellis (116 kcal utan mjölk; jag MÅSTE köpa minimjölk, glömmer hela tiden och får i mig onödiga kalorier...) och det var så himla gott!! Och vissa av flingorna är doppade i mörk choklad och blandningen av mörk choklad och jordgubbar är ju himmelsk! Rekommenderas starkt!


Deprimerande, men sant

Jag har insett en grej. Jag blir fulare och fulare för varje månad som går! Jag var nog som sötast när jag var 16-17 och nu går det verkligen utför! Måste hitta en pojkvän och gifta mig snart, för att om fem-tio år kommer ingen vilja ens komma i närheten av mig (om jag fortsätter bli fulare i samma takt). En eventuell make kanske stannar kvar, för att han har ju hunnit vänja sig. Jag ska nog gå nu och ta tag i tentaplugget, så att jag får välbetalt jobb sen och har då råd att skönhetsoperera mig, tror det kan behövas om typ 15 år..


Det perfekta ägget

Så jag tycks minnas att jag nämnde en gång här på bloggen att jag gärna äter ägg till frukost. Det ville jag göra idag också. Eftersom jag vill aldrig att mitt ägg ska vara så löskokt så att vitan är dallrig, låter jag det alltid att överkoka och bli nästan stenhårt. Men idag använde jag mig av en app som jag har laddat ner för flera månader sen, men som jag av någon anledning inte använt ännu - Kalles äggklocka. Man skriver in koden som står på ägget i appen, så att all info om hur stort ägget är och dylikt finns med och sen är det bara ange hur man vill ha sitt ägg och sätta på klockan när man lägger in ägget i kokande vatten. Jag angav att jag ville ha mitt ägg mellan medium och hårtkokt som i mitt tycke innebär hård vita och krämig gula. Jag var skeptiskt, men mitt ägg blev PERFEKT (så pass perfekt att jag måste blogga om detta!). Kommer använda appen måånga gånger till! :)


Svar till Sylvia

Du börjar närma dig topkockarna med detta recept! Men jag håller inte med/förstår inte varför broccolin måste vara färsk och inte kan vara en fryst sådan? Jag har gjort detta med fryst flera gånger och det blir ändå gott

Hahaha, jamen visst?! Jag tycker att av någon anledning blir fryst broccoli torrt. Det blir aldrig riktigt så där mjukt utan känns som att den torkar ut istället, vilket låter givetvis galet med tanke på att de ligger i vatten, men jag har testat flera gånger och det blir inte lika gott på fryst broccoli. Känns lite papprigt så där.

New in - the perfect pair of shoes

Jag har letat efter ett par skor i några veckor nu. Men inte efter vilka skor som helst, utan jag visste precis hur de skulle se ut. Ballerina, ljusbeiga, utan några "dekorativa rosetter, blommor" eller annat skit. Det var svårt att hitta måste jag säga.. Först måste man sortera bort alla skor med dekorativa saker (som jag tycker inte alls är så dekorativa, mer en polsk bondemarknadsaktiga) och redan då faller typ 80% av alla ballerinaskor bort.. Men jag lyckades! Och var? Skopunkten! Dessutom var de på rea. Och insidan är i skinn/tyg så förhoppningsvis blir det inga skavsår på tårna/fotdynan. Åh vad jag är glad! (trots att vägen till och från affären var en mardröm, men det är inget jag vill komma in på nu). Dessutom är det skopunkten vi snackar om, så jag fick ett till par skor till halva priset, så tog ett par tygskor för 50 spänn. Värt ju! :)


Le puré

Jag blev tillfrågad av Lollo hur jag gör min broccolipuré. Detta extremt svåra receptet följer här nedan:
Koka upp vatten med lite salt. Släng i broccolin (den ska vara färsk!). Överkoka broccolin (det ska vara mjuk, riktigt mjuk). Häll ut vattnet, förutom kanske 2 matskedar. Tillsätt en halv eller hel tesked lättmargarin (eller smör om man inte går på diet). Mixa med en stavmixer. Smaka eventuellt av med lite mer salt. Voila! Det blir min matlåda till imorgon känner jag!


My dear body, forgive me 'cause I have sinned.

But it was totally worth it, mhhhmmm!


WORD!

Såg det här citatet för ett tag sen (minns inte vem som sa det och vet inte om det alla ord var exakt så här, dessutom var dem på engelska, men budskapet är detsamma!) och det har fastnat!

"Så du orkar inte med en timmes träning fyra gånger i veckan? Intessant, för att du orkar ju vara fet 24/7, 365 dagar om året och det verkar ju vara mycket jobbigare!"

Stationspass och god kvällsmat

Ännu ett inlägg, det trodde ni inte va? :P Jo, men jag bjuder på ett till idag. Inte så länge sen kom jag från ett stationspass på Friskis (de har ju gratis pass denna vecka). Det var 90 minuters pas med en blandning av kondis och styrka, jag var ytterst nervös att jag inte skulle klara av detta, men det gick fint tycker jag. Jag gav kanske inte 100% av det jag kan, speciellt när det gällde styrka, men jag kände att jag ville hellre köra 75% och klara av hela passet än 100% och vara död efter hälften. Men som sagt, det gick bra och jag tyckte det var askul, så när sommaren är slut och det inte är så mysigt att spinga ute länge då blir det ett kort på Friskis och flera jympapass i veckan! Jag fick sällskap av Louise, vilket gjorde att det var ännu trevligare! :)

Och när jag kom hem gjorde jag en asgod kvällsmat! Jag kokade lite grön sparris, skar tomater och mozarella i bitar och serverade med basilika och gott bröd, muuums! Det var lite jobbigt, för att det var så himla gott att jag ville ha mer, men det får jag ju inte, max 850 kcal om dagen blir det den här veckan! Det är en sak som är lite rolig. Sedan jag slutade äta all skräpmat och godis, har jag börjat känna smaker mycket mer! Tex tomater, mozarella & basilika. Jag har alltid gillat det, men det har aldrig varit så smakrikt som idag, fast jag körde på samma mozarella, ICA:s körsbärstomater och den vanliga basilikan. Det har jag märkt flera gånger, men blev helt övertygad om det idag, gosh vad snabbt det går för kroppen förändras, även om förändringarna kan verka små. :)


Första shortsdagen

Jag skulle följa med min mor och handla tidigare idag och eftersom jag hade legat på balkongen och solat tidigare, var jag iklädd i shorts. Eftersom vi hade lite bråttom, så sket jag i att bta om till långbyxor och det blev min officiellt första shortsdagen detta år. Åhh så mysigt och inte alls kallt! Jag ska sola bnen så fort jag får tillfälle till det, sen blir det shorts, shorts, shorts!


Ignorera mitt stökiga rum/min smutsiga spegel/mina fortfarande tjocka lår :P

Hälsovecka

Så den här veckan är det hälsovecka i Haninge kommun. Det bjuds på föreläsningar, diverse aktiviteter och gratis träning på dem flesta gym i kommunen. Jag ska utnyttja gratis jympapass redan idag, det blir lite stationspass med kondis och styrka. Dessutom har jag lovat mig själv att verkligen ge ALLT den här veckan, både när det gäller mat och träning. Jag har de senaste dagar slarvat med bägge vilket har resulterat i 0,8 kg MER på vågen.. Inte har jag kämpat så hårt, för att låta kilona komma tillbaka! Det blir extra strikt den här veckan med andra ord!
Nu sitter jag på balkongen, solar mina ben så att jag kan ha shorts snart och äter min goda/nyttiga middagen. Det blev broccolipuré med ungstekt kycklingbröst, muums och bara 145 kcal!


En sådan underbar helg!

Jag har inte varit på krogen, jag har inte supit, men ytterst roligt har jag haft det fre-sön. Det var häng med vänner i stan och i hooden, samt fira fina Pate i lördags. Tre mysiga dagar med fina människor, låt mina helger alltid bli sådana! Nu, fick jag tyvärr ingen bild på födelsedagsbarnet, men jag hittade en ytterst söt bild på fina Sandra, så inlägget blir inte helt bildless. Och jag kan bjuda på en bild på min outfit från i lördags, för att jag är snäll. Och om bilderna sitter konstigt så är det därför att jag bloggar från mobilen, yeah. Puss


Pasteller

Idag blev det två outfits med pastellfärger som nummer uno. Först körde jag på en mintgrön/turkos linne tillsammans med den ljusblåa jeansjackan och turkosa örhängen (och mintgröna naglar). Sedan bad Sandra mig att jag skulle ta på mig en kavaj (jag ska nog vara i hennes musikvideo, hon får bestämma lite) och då kändes det självklart att fortsätta med pasteller, min babyrosa kavaj åkte på. Gush, jag känner mig så vårig/sommrig och snygg idag! Och detta förstärks av att jag vill lyssna på house och annan dansmusik och det brukar jag göra väldigt mycket på sommaren! Hejhej försommarkänslor!


Apotekets

Så, jag är en sån där person som har eviga problem med hyn, typ. Speciellt när det gäller olika krämer. Jag har aldrig kunnat hitta en kräm som passat min hy. Antingen blev jag torr eller så fick jag allergiska utslag eller så fick jag finnar. Ingen kräm passade. Men jag gissar på att man måste forstsätta testa tills man hittar det som passar. Jag hittade! En kräm (eller rättare sagt gel) från apoteket. Oparfymerad, återfuktande, helt underbar! Äntligen någonting som min känsliga hud tål. Den har slutat vara torr, röd och lite halvgrå som den var på vissa ställen. Helt enkelt känns fejset mycket fräschare än förut. Rekommenderas starkt! (Jag tror den kostade 59 kr).


Dödamusen och hans vänner

Alltså jag har värsta progressive house - fetish idag. Har dunkar Afrojack, Dirty South och Deadmau5 hela dagen. Min mor får dampattacker, haha, hon får stå ut, fetishen kommer att hålla i sig någon vecka kanske två, sen kommer den gå över. Får sådana där house-cravings då och då, kan inte lyssna på annat då, hehe.

Idag åkte jag till Haninge Centrum med Sylvia för att hitta en present till Patte, så klart köpte jag någonting till mig själv också, var helt övertygad på att det skulle bli så, men jag har velat ha en ny jeansjacka rätt länge, så när jag såg en snygg på Cubus som dessutom bara kostade 149 kr, kunde jag inte låta bli att köpa den :P



Snygg, eller hur? Alltså jackan, inte jag ;) Jag lyckades faktiskt städa rummet idag (äntligen), så det som ni ser på högra sidan är inte "stökigt", men mina träningskläder som väntar på att användas. Japp, nu blir det jogga lite innan det är dags att sova. Skola imorgon, lite räknestuga så dära, blir mys att räkna lite med den fina Arvina, höhöhö.

Karolina

Jag vet inte vad det beror på, jag har ingen aning. Men jag minns att när jag var liten så tyckte jag inte om mitt namn. Senare, när jag var runt 16 började jag tycka om det, men bara i form av "Karro". Nu är jag 20 (typ) och jag ÄLSKAR mitt namn och blir glad när folk använder hela namnet. Och så har jag börjat skriva det mycket oftare själv, typ när jag kommenterar bloggar och allt oftare presenterar jag mig själv för Karolina, inte Karro. Karolina, such a beautiful name!

Och svar till Sylvia: ja, jag var rätt mätt efter jag åt upp hela kesellaburken, men med tanke på att jag numera aldrig äter så att jag är ordentligt mätt, så fick hela plats i magen :p


Omnomnom

Idag blev jag väldigt sugen på olika mjölkprodukter. Och så var jag och handlade och kunde inte låta bli att köpa den nya Kesella citrus. Det är fet kvarg och dessutom med massor av socker, så jag tänkte bara äta halva förpackningen, men när jag väl började äta kunde jag inte sluta, så himla gott! Jag fick i mig 200 kalorier mer än vad jag borde, men jag känner att det var så värt, jag har inte fått äta sådant gott på två månader. Och dessutom har jag både joggat och cyklat idag så det jämnar ut sig ändå.


In progress - två månader

Vikt: -10,2 kg
3,2 kg till nästa delmål ( 3 av 6 delmål kvar); 13,1 kg till målvikt (typ)
Midja: -9 cm
Överarm: -4,5 cm
Bröst: -9 cm
Ett lår: -7 cm
Höfter: -10 cm
Vad: -2,5 cm
Omkrets mitt på magen (navel): -10 cm
Annat som tyder på att jag har gått ner i vikt: jag kan se mina öron när jag tittar i spegeln framifrån, förut var mina enorma kinder i vägen; nacken/halsen är märkbart smalare; jag kan se mina fötter när jag står rakt och tittar nedåt och jag har inte svårt att knyta skorna längre, tak gode gud, det var riktigt pinsamt ju; alla mina ringar är för stora, förut köpte jag ringar i storlek L, nu räcker det med M. Ja, jag är otroligt stolt över mig själv.
Nu blir det en 6 km runda. Förutom på vikten, jobbar jag också på kondis. Delmålet är att kunna springa 5 km utan stanna. Förhoppningsvis är jag snart där.

Vår, vår, underbara vår!

Nu äntligen verkar det som att våren är här för att stanna, inga väderprognoser med snöregn och dylikt, så ska det vara! Maj är min tredje favoritmånad (efter juni och december) och jag njuter verkligen av att spendera tiden ute och försöker göra det, så mycket som det bara går! Idag, för att dra ett exempel, vaknade jag innan 8 och kände att jag ville bara ut (ut i naturen, alltså; det var inget partyhumör :P )! Funderade på en kort joggningsrunda, men till slut tog jag fram min cykel och cyklade 13,5 km så där på morgonen i det vackra vädret! Underbart start på dagen, ska från och med nu göra så oftare, dem dagar då jag börjar mina föreläsningar på eftermiddagen, ska jag försöka börja med en cykelrunda, väldigt mysigt och bra för kroppen!

Apropå kroppen, så på torsdag blir det hela 8 veckor sedan jag började med mitt viktnedgångsprogram. Jag har en aning hur mycket jag har gått ner, men jag ska väga och mäta mig på riktigt på torsdag och annonsera det här då. Jag tror jag kommer bli ytterst nöjd när jag ser siffrorna, både på vågen och centimetermåttet. Så klart har jag en bra bit av hårt arbete framför mig, men jag har tagit ett enormt steg sen i mars och det syns! Främst i min behå tyvärr... Fick köpa ett par nya igår och från att vara D gick jag ner till C, sorgen...:( Och kavajer! Jag kan knäppa alla mina kavajer och vissa sitter t o m löst, för två månader sen kunde jag drömma om att knäppa dem! :P

Nu blir det en fet frulle (eller ja, i jämförelse med andra måltider jag kommer få i mig under dagen, hehe; ska nog koka ägg, mm ägg är GOTT), göra sig i ordning och så åka till skolan (jaja, universitetet då!). Två timmars seminarium och sen hem träna och plugga! Den här dagen kommer att gå snabbt! Cheers!

Den underbara känslan...

... när man känner svettet rinna nerför ansiktet och ryggen efter en tuff workout. Då vet man att man har gjort bra ifrån sig! -7 kilo idag!

Confusion never stops, closing walls and ticking clocks

Det är ett tag sen jag skrev sist, har ni saknat mig? Vilken dum fråga, så klart har ni gjort det. Jag har skrivit min marknadsföringstenta som gick väl helt ok. Det blir nog någonting mellan D och B där, hehe :) Jag tog de tre dagarna innan nya kursen började och vilade ut ordentligt och igår började jag finansieringskursen, vilken lär vara svår, men väldigt kul också. Jag firade valborg lite smått med mina vänner igår och nu gör hjälper jag min syster att fixa sig. Hon ska nämligen ha sin första dansuppvisning om två timmar, så lite nervös är hon, men det kommer gå bra, jag är helt övertygad om det!

Och så klart, hela tiden fortsätter min diet och min träning, snart har jag blivit av med mitt sjunde kilo och det känns helt underbart! Jag tänker skärpa mig ännu mer, ännu mindre mat och ännu mer träning ska det bli, för även om det går bra nu, så kan det faktiskt gå ännu snabbare (många "ännu" det blev i denna mening...).

RSS 2.0