Meh

Ville göra om på bloggen helt, men det är lite jobbigt så jag gav upp för tillfället. Det får vara en arbetsversion några dagar, jag kanske försöker senare. Men lite ändringar blev det ju! Helt ok. Ser ni inte nya "designen", så uppdatera sidan :)

En varm filt, en stor vaniljlatte och en jävla massa plugg

Så här kan man i korthet beskriva vad jag gör just nu. Att plugga ät tråkigt och allmänt jobbigt. Det är känslan som man får när man har skrivit klart provet och det känns som att det gick väldigt bra man strävar efter! Hoppas det blir så denna gång!!!


Things I love about winter!


Tröttis

Igår blev det ingen filmkväll. Jag bestämde mig i sista stunden att följa med på tentapuben, vilket jag är glad över att jag gjorde. Visst har jag haft roligare kvällar förut, men det var rätt najs ändå. Jag var där med Louise och Renate, ursprungligen Sylvias klasskompisar och vi hade en trevlig kväll. Träffade några jag kände från skolan också och så  fick jag t. o. m ragg som var så fula att klockorna stannade... Kom hem halv 5 typ och redan 11 var jag uppe, så det är inte så konstigt att jag är trött nu. Idag var jag i simhallen med mina systrar, kul att leka med dem ibland. Då kan man leka utan att andra kollar konstigt, då får man ju faktist göra det, när man är med småttningarna alltså! Vi promenerade fram och tillbaka och så simmade vi, så jag blev ännu tröttare. Men jag orkade göra en otroligt god pizza som alla älskade och nu ligger jag i matkoma och försöker övertyga mig själv att bara gå ut med hunden och sen lägga mig och sova ut! Men det är så jobbigt att behöva gå ut i mörkret och kylan...

Imorgon blir det en kort repetitionsföreläsning och efter det ska jag dra mig till Tensta där jag ska stå fram till klockan 20 och jobba. Inte så najs kanske, men pengar rullar ju in och den lönen får jag ju i slutet av november alltså lagom till julklappsinhandlingen. Så jag ska inte klaga, det är ju inte direkt så att mitt jobb är särskilt ansträngande. Bara stå där i fina västen och snacka med folk. Fast nu när det börjar bli kallt är det inte lika trevligt att stå och frysa, men men. Min anställning går ändå ut i slutet av december, så jag slipper att stå i den värsta kylan.

"Vi ska alla en gång dö"

Fan vilken seg dag idag. Har varit lite hängig sen jag vaknade, klädde på mig bara för någon timme sen, bara för att mamma tvingade mig att handla. Jag mår bättre än vad jag gjorde igår, men är riktigt seg i kroppen, bra att jag inte gick till jobeet, sjukvarning annars!

Nu ska jag upprepa gårdagens ensamma filmkväll, ska bli mys! Ska bara städa lite i rummet först, så att jag kan verkligen slappna av och inte tänka på att det är lite grejer som ligger på golvet, så börjar filmvisningen! Blir komedier idag med, har laddat ner två: How do you know? och Easy A. Jag kanske laddar ner någon mer sen, det lär inte bli så sent när jag är färdig med dem två. Vet inte varför jag började så plötligt tycka om att titta på film så mycket... However, i How do you know? finns det en skådis som dykt upp i många filmer jag sett på sistone, nämligen Paul Rudd. Jag tycker om honom, han spelar bra och han känns vara en gullig människa, han ser ut så iallafall. Japp, nu blir det städa dårå.

"Man måste härma dom som orkar, dom som fortsätter ändå"

När jag stod och jobbade i Kallhäll idag, sjöng jag det har för mig. Tycker det är en underbar mening, ur en underbar låt Stockholm av Jonathan Johansson. Och så orkade jag stå 8 timmar i total kyla. Från klockan 5 på morgonen till 13. Det var det tidigaste passet jag någonsing jobbat, jag fick gå upp kl 3:30 vilket var det tidigaste jag någonsin har fått gå upp. Visst, jag lagt lagt mig då, men vaknat? Never. Nästan alla bussar som kom under mitt pass var försenade och det var en och annan gnällig tant som klagade, men annars var det lugnt. Tydligen har jag pratat i telefon med en bekant från Fria, som också jobbar på Nobina, flera gånger under morgonen utan att förstå att det är han. Hur efterbliven kan man vara? Ja, typiskt mig dårå.

Imorgon skulle jag också ha jobbat, men jag vet inte vad som orsakade detta, om det är det att jag inte hade någon lust att jobba egentligen eller om det är helt enkelt kylan som gjort sitt, men jag har åkt in på en förkylning. Mår inte helt toppen alltså, skulle jag stå i kyla några timmar till, skulle jag sluta med typ lunginflammation... Inte innan tentan, tack! Så jag blir ledig imorgon eller ja, jag har då tänkt att påbörja tentaplugget lite dårå, får se hur det går.
Och nu, i och med jag inte behöver vakna om knappt 4 timmar, är jag mittemellan två filmer. Först var det I love you, man, som var en rolig film (jag skrattade riktigt hårt ibland alltså!) och nu blir det Role Models. Båda två komedier så klart. Jag känner inte för någon djup film. Men båda har fått ca 7,5 på imdb, så de är VERKLIGEN bra! Nu ska jag återgå till min ensamma filmkväll, vilket kan låta jättesorligt, men det är skönt faktiskt. Mina vänner klarar sig ju bra utan mig, så jag ska väl inte sitta och tycka synd om mig. I'm so much better than this.

Hallelujah!

Redovisningen klar, likaså powerpointen, fan vad skönt. Nu ska jag sätta mig och lära in det jag ska kunna tills imorgon, lite i sista sekunden sådära, känns stabilt. MEN det brukar gå rätt bra för mig, trors att det mesta av mitt pluggande sker just i sista sekunden.

De har fortfarande inte ringt från jobbet. DEt är så att om de ringer då kan jag inte säga nej, för att jag vill så gärna ha pengarna, men om de inte ringer kommer det bara kännas skönt att inte göra någonting och glo på filmer under helgen, för att jag ska inte försöka lura mig själv, jag kommer inte plugga till tentan i helgen trots att det är redan nästa söndag; it will just NOT happen. Men är ledig hela nästa vecka så det får bli råplugg då. Fast jag kommer ju faila rätt hårt ändå (allt som är under B är fail för mig i det här läget...).

True story...


Agenda för dagen

- Gå upp
- Överleva dagen
- Gå och sova


What is wrong?

När jag gick i gymnasiet så klagade jag jämt på stora mängder läxor, inlämningsuppgifter etc och jag sade alltid, att när jag kommer plugga på universitetet så kommer det vara helt annorlunda, eftersom då läser man det man är intresserad av och har en helt annan inställning till pluggandet. Javisst tycker jag att det är oerhört roligt att faktiskt lära sig en massa nya saker som jag inte hade en aning om tidigare. Dock har jag fortfarande problem att sätta mig och plugga, jag saknar motivationen. Så, slutsatser man kan dra är att det är inte på undervisningen det är fel på, men, utan tvekan, på mig. Jag tycker det är konstigt, riktigt konstigt faktiskt, med tanke på hur viktig jag tycker utbildningen är och jag tänker inte nöja mig med något fattigt kandidatprogram och jobba som medelsvennson sen. Det handlar inte om att jag inte VILL plugga. Snarare handlar det om att när jag väl försöker, så kan jag inte koncentrera mig, jag ger upp så fort jag stöter på ett problem, istället för försöka lösa det, även om det tar tid. Det är det som är det egentliga problemet: jag ger upp för snabbt. Ännu större problem är väl det, att jag inte vet hur man kan ändra på det...

Ännu en söndag är på väg att bli måndag...

Igår var jag som planerad på bio. Jag, Sylvia, Sandra och Patrycja åkte till Sergel, där vi kollade på Crazy, stupid love, som visade sig vara en helt okej film. Jag skrattade en hel den, men det återger kanske inte filmes riktiga underhållningsnivån, då jag är en mycket lättroad person. Vi kan säga så här: den var inte världens bästa film, men den var lååångt ifrån att vara dålig! Och sen... Skådisen i en av huvudrollerna... Alltså jag dog. Människan är typ riktigt JÄVLA snygg och så kommer det självklart till scener där han tar av sig tröjan och jag är säker på att 90% av tjejer i salongen började dregla just då. Inklusive mig själv, såklart!

Idag var en städ/plugg/matlagningsdag. Jag lagade middag till familjen och en matlåda till mig själv. Städade fint på rummet och i köket. Pluggandet gick inte riktigt så bra som jag hade hoppats, då jag helt plötsligt fick huvudvärk (som jag för övrigt får rätt ofta på sistone; vad händer?!). Jag läste igenom allt jag skulle och försökte hitta bra teser och så, men jag är inte riktigt säker om jag blev så himla mycket smartare. Nu har jag redan varit på kvällsrunda med hunden, duschat och nu har jag även grävt ner mig i sängen och ska alldeles strax se på en film, The 40-year-old virgin, som jag velat se länge, men det blev aldrig av. Får se om den är bra.

Btw funderar allt oftare på att ta lån och dra hemifrån. Jag är så himla trött på morsans eviga tjat om allting. Och om hon ens var rättvis, men när jag faktiskt har gjort grejer hemma+pluggat hela dagen och hon kommer och tjatar på att två kastruller och en skärbräda inte ligger i diskmaskinen, när hon själv inte gjort ETT PISS hemma under hela dagen, blir jag så jävla förbannad. Och inte bara tjatar, utan skriker som en idiot, som om jag hade bajsat mitt i köket, alltså allvarliget, varför vägra ta det lugnt?! Hon skulle inse hur mycket jag faktiskt hjälper henne om jag skulle flytta och hon skulle bli kvar med allt själv.

***

Snyggingen från filmen aka Ryan Gosling.

Man ba: "Hej, giftdigmedmig?!?!"


It's friday

Ligger i min säng och njuter av tanken att jag inte behöver gå upp tidigt imorgon. Det är riktigt skönt faktiskt. Kom hem för inte så länge sen, efter att ha varit och ätit pizza med mina vänner och efter det tagit en lång prommis med dem och Elvis. Trevligt så där. Jag mår lite illa så där. Kanske på grund av att min diet idag har inte varit så smart. Åt bara två måltider coh dessa var stooora! Precis så man inte ska göra. Smart Karro, mycket smart...
Innan pizzan var jag i skolan som vanligt på vardagar. Gymnasieelever, var inte glada för att på universitetet har man lektioner mycket sällan. Man är där jämt ändå, iaf om man vill ha ett bra betyg i kursen, annars spelar det väl inte så stor roll... Fast det finns, förutom sköna kursare, en grej som gör att det inte är såå jättefarligt att vara i skolan långa dagar. Jag menar alla dessa snygga människor som finns där! Eller ja, jag syftar då på den maskulina delen av dessa. Ibland blir det svårt att inte dreggla. Det är en anledning till varför jag inte kan koncentrera mig i dem allmänna läsrummen. Blicken vandrar runt, hehehehehehehehe.

För en stund sen skrev en av mina kursare till mig och undrade om jag skulle med ut. Jag kunde inte bestämma mig och skrev inget på ett tag och när jag väl hade bestämt mig, så märkte jag att hon hade loggat ut. Tyckte att det var ett tecken på att jag skulle stanna hemma ikväll. Sova ut. Smälta maten. Och så vidare. Jag tycker det är riktigt kul med utgång i dem flesta fallen, men samtidigt tycker jag att det är så jävla jobbigt att åka hem efteråt. Klockan är typ 3 och så ska man åka buss i en timma för att komma hem till hooden. Får hitta en kille med lägenhet mitt i stan, så har man någonstans att slagga efter en utekväll. Tror att jag skulle tacka ja till utgång fler gånger då.

.


Snart så <3


Tjatja

Sitter på en mycket rolig och givande föreläsning. Jag är verkligen aktiv och jag känner att jag förstår allt! Haha, inte dårå...
Men det är inte bara jag som känner så, verkar det som. Den ena kamraten typ sover, den andra spelar spel. På tavlan står massa ekvationer som jag inte fattar nånting av. Skola, kära skola <3


Langar en riktigt najs gif också!

Alltså London!! <3

 


Tiden går fooooooooooooort!

Det känns som att det var fredag nyss och det är redan torsdag imorgon! Känns som för ett par dagar sen oktober började och det har redat gått halva. Helt sick. Massa plugg=hela dagarna spenderas i skolan, vilket kan förklara varför det är så. Men! Lite drygt två månader kvar till jul! Och själva julen är inte så mysigt som veckorna precis innan! Så redan om 1,5 månad kommer det börja bli juligt ute på stan! Åh vad jag längtar!


<3

 

 Le planer

Har uppdaterat mitt CV och håller på med mitt personliga brev. De har jag tänkt skicka till Junibacken och några andra ställen. Jag behöver ett nytt jobb som: 1.) inte innebär stå ute i kyla; 2.) är lite oftare än en helg i månaden typ. Jag behöver PENGAR. Varför? Jag känner ett jävla stort behov av att åka till kära UK, närmare sagt London i sommar och plugga på deras vackra brittiska engelska. Typ en månad kommer kosta mig runt 15 lax + mat och andra utgifter. Visst man får lite bidrag, men det lär inte räcka långt, därför måste jag SPARA. Jag SKA åka dit, även om jag behöver sälja mig för att ha råd. Alltså jag lär mig engelska från Doctor Who just nu och pratar med mig själv bara för att öva och kunna ha någorlunda bra konversationer när jag väl befinner mig där, för att som jag redan sagt: JAG SKA FUCKIN ÅKA DIT!


Riktigt nöjd tjej i London!

Skulle vara ännu mer nöjd om jag fick åka igen!!!


Svar till Syl(via)

Ett: Ja! Den är lite töntigt ibland, men fan vad den är bra den här serien! Har tröttnat lite på HP, DW däremot har jag däremot sett FYRA säsonger och är fortfarande sugen att se mer (varje säsong=14 avsnitt, alltså jag har sett typ 56 avsnitt på cirka 50 min vardera, alltså typ 50 timmar med DW! Och fortfarande är mina känslor till den starka.)
Två:Det är sant, men jag skulle faktiskt hellre jobbat just den här helgen, för att det varit så himla tråkigt.
Tre: Jag vet... Det var Grzeski, Wedel-choklad och en baton typ Michalki.

Kärlek!

Ok, jag blev påmind att jag ska blogga. Så jag får väl göra det. Herre min skapare vilken tråkig helg! Jag skulle hellre ha jobbat, allvarligt, man tjänar iaf cash, det gör man inte genom att ligga i sängen hela dagen!!! MEN jag kollade på på 5 avsnitt av min kära Doctor Who under tiden, alltså fan vad jag älskar den där serien. Nu är det tyvärr så att han som spelar Doctor nu, kommer bara vara med i 4 avsnitt till och sen kommer det (minst) två serier där det är en annan skådis som tar efter. Inte bra, inte bra. David Tennant spelar riktigt JÄVLA bra och han är rätt snygg också och jag bara ÄLSKAR hans fina, brittiska London-dialekten, jag känner typ "Hej, gift dig med mig" varje gång jag kollar på serien. Men, men, man får bara hoppas att han som tar efter inte förstör serien, då åker jag till UK och skjuter honom. Min mamma går och skrattar åt vad jag tittar på, men jag bryr mig icke. Doctor Who in my heart for ever. Alltså den är nästan bättre än Harry Potter och alla som vet hur mycket jag älskar HP fattar hur mycket jag måste älska DW då!Kolla liksom! Jag blir glad av att bara se introt fatta då hela serien!Min favorit! 10:e Doctor <3

***

Annars då? Jag har brutit totalt mot godisförbudet jag haft under den senaste veckan och jag har ätit enorma mänger godis och jag vet att jag borde skämmas och jag gör det också, men fan vad gott det är med polskt godis!!!

Heh

Jag har typ hundra olika nagellack, men fortsätter ändå att köpa nya heela tiden. Den här gången blev det "cherry" och "plum" från H&M. De kostade bara 10 kr styck och de är ju riktigr fina, så det är kanske inte så konstigt att jag köpte dem. Älskart!

 

 


Musiken med stort "M"

***

Så snurra min jord igen
Radion spelar vår sång
Stockholm ligger öde
Och världen håller andan
(vilken färg har själen?)

Snurra min jord igen
För allt vi drömde en gång
Och allt som du gör
blir till pärlor på min panna
(vilken färg har själen älskling?)

***

Jag står på en flygplats
Och väntar på känslan
En man vid en avsats
Förklädd till Michael Caine

Och alla som älskat dig
Har hatat mig av rädsla
För att jag ska se dem
Som offer vid Palace&Main


***

Jag kastar stenar i mitt glashus
Jag kastar pil i min kuvös
Och så odlar jag min rädsla
Ja, jag sår ständigt nya frön
Och i mitt växthus är jag säker
Där växer avund klar och grön
Jag är livrädd för att leva
Och jag är dödsrädd för att dö

Men älskling, vi ska alla en gång dö
Ja, vi ska alla en gång dö
Ja, vi ska alla en gång dö


Kent, Kent, kära Kent. Två år har gått sen jag upptäckte detta underbara band. Fortfarande lyssnar jag på samma låtar som då. Fortfarande låter de lika bra. Fortfarande ryser jag när jag hör musiken och reflekterar när jag lyssnar på texten. Kent har blivit mitt favoritband bland all annan musik som kommer och går. Deras låtar kommer alltid finnas på mina spellistor. Kärlek. <3
Livet känns faktiskt helt ok

Eller det är kanske så att det inte krävs för mig att vara nöjd med livet :p Nämen idag skrev jag min andra dugga som jag tror gick fint, efter det så drog jag och sju av mina kurskompisar på en afterdugga lunch/öl på Jensen's där vi spenderade över två timmar. Massa skratt och mat (fast min biff var ju ganska äcklig dårå). Två av mina vänner tävlade vem som skulle äta mer glass från glassbuffen. Det slutade på typ 5 skålar var. Moget. Men kul x)
Och så efter det blev det en cider med tre av sällskapet i en park i det vackra, för att vara oktober, vädret.
Japp, nu tillbaka till det "allvarliga". Godisförbudet är på gång och idag ska jag, San och Syl gå och simma första gången. Vi ska motionera mer och ingen av oss tycker om gym eller jogging så mycket, så det blir några längder i bassänger att klara av. Beach 2015 here I come! x)


3e bilden - En bild på någon (några) i din familj.

Min mor, jag och en av mina systrar. Vi är inte normala alla dagar i veckan...


RSS 2.0