Australien - åka eller ej?

Efter 100 års väntan, massa mailande fram och tillbaka, har Uni of Newcastle i Australien bestämt sig till hundra procent att de vill ha mig där. Japp, de godkände mitt val av kurser och skrev att "vi ses" den 22 juli då orientation-week börjar. Dock så har min rädsla över att lämna hemmet och alla nära och kära och bege mig till andra sidan jorden i nästan ett halvår växt enormt. Hur ska jag klara mig där?! I början var jag övertygad om att jag kommer få bo på campus, något som visade sig inte stämma, då de verkar ha väldigt många intresserade av rummen och rent av avråder att överhuvudtaget söka campusboende... Gah, jag har inte något boende alltså. Jag är så himla nervös och stressad över det där, att jag seriöst lite då och då tänker på att avböja på offerten jag fick och bara stanna hemma. Det kommer antagligen vara kul när jag väl är där, men just nu får jag magsår av allt det där.
 
 
På agendan just nu:
*Skicka över nödvändig information till uni
*underrätta ansvariga på mitt program att jag åker
*ansöka om visum,
*köpa flygbiljett,
*HITTA BOENDE,
*ansöka om studielån,
*komma på hur man ska packa när man ska vara borta i nästan ett halvår, vilket kopplas till flygbiljett också, hur mycket bagage behöver jag egentligen?!
*oroa mig att mina vänner kommer att glömma bort mig medan jag är borta,
*oroa mig över den långa flygresan (att jag typ dör i en flygkrasch eller typ att min väska kommer bort; och att jag kommer få klaustrofobiattack på flygplanstoan...),
*oroa mig över att min engelska kanske inte räcker till och jag kommer vara ännu mer vilse än vad jag redan tror att jag kommer att vara och forever alone dessutom,
*oroa mig över den "trevliga" skulden jag kommer att ta på mig iom studielån,
*oroa mig över att det kommer att vara tråkigt och jag kommer bara, helt ovärt, ha en skuld att betala.
Och slutligen,
*oroa mig att jag kommer ha så jävla kul där borta att jag kommer inte vilja åka hem... 
 
Jag är riktigt, jävla livsrädd och vill bara stannahemma. Samtidigt vet jag att jag kommer vara riktigt, jävla pissarg på mig själv om jag inte åker, för att det kommer antagligen vara svinkul... Logiskt, inte sant..?

Visst är det ett bra tag sen sist!

Så det var länge sen jag skrev eller hur?! Det är därför att jag befann mig i ett väldigt konstigt sinnestillstånd. Jag försökte få andra att må bra, men jag mådde bara dåligt av det själv och det gav ändå inget resultat. Jag kände mig svag, psykiskt svag och jag föraktar sådan svaghet. Till slut gick jag till oraklet, även känd som min mor, och tillät mig själv att visa mig hjälplös framför henne och fråga om råd. Rådet lydde att jag ska tänka på mig själv, för att om inte jag gör det, så gör ingen annan det heller. Och sant är det ju. Situationen i mitt liv ser lite annorlunda ut än sist, jag tror att jag har förlorat en vän, permanent antagligen, för att även om vi börjar umgås igen, så kommer det nog aldrig bli som förr. Det gör mig givetvis ledsen och jag önskar att det inte vore så här, men jag känner inte längre att skulden bara är min och detta är väldigt befriande på sitt sätt. 
 
Nog om detta! Jag försöker leva enligt en bra regel: att inte titta på vad som har varit eller vad som kommer att vara; det är det som är nu som räknas, men ändå tänker jag dra, i bilder visserligen, lite om vad som har hänt sen sist.
 
Jag har haft måånga pluggstunder med min vän Sylvia! Vi pluggar verkligen bra tillsammans!
 
Mattias hittade sitt nya "jag"! Det enda som krävdes var ett besök på en second hand-butik på Söder, testa ni med!
 
Jag och mina vänner var på en fest, där vi även lyckades bli fina på en bild! Men det är inte så svårt, vi är ju så snygga, Sylvia, Mattias och jag ;) Och så visade vi även att vi inte är helt normala, då vi var i ena rummet och dansade till musiken medan alla de andra var i andra rummet och drack. Ja, vi är speciella. 
 
Jag och Sylvia var och kollade på majbrasan, så klart i Brandbergen! Vi träffade givetvis en massa vi känner och grillade för första gången! 
 
Vi har hängt en massa och till väldigt sent! Och ibland blir det ju så att man blir hungrig mitt i natten och då ställer man ju sig givetvis vid spisen och steker pannkakor! Det spelar absolut ingen roll att klockan är 02:50...
 
Så, det var ungefär det. Nuet då? Ja, jag spenderar lite tid vid mina böcker, för att jag ska klara min tenta. Jag tänker mycket, jag jobbar på att vara mig själv igen till 100%, jag vill förtränga alla aggressioner och nedstämdhet som finns kvar, för att jag vet att det är till största del man själv som bestämmer över hur man känner och mår. Och så väntar jag på ett mycket viktigt mail som berättar om jag har kommit in på kurserna jag sökte på universitetet i Australien. Jag vill veta vad framtiden kommer att ge, men försöker fokusera på vad som är nu. 

RSS 2.0