20120128

Amen tjena, tjena!
Idag skulle jag åka en snabbis till Handen endast för att inhandla en kam och en skjorta. Därefter var det tänkt att jag skulle Plugga (notera stora p:et). Men riktigt så blev det inte. Jag kom hem för ett litet tag sen och fick med mig lite fler grejer än bara kam och skjorta (eller skjortan köpte jag inte, den såg finare ut på bilden än i verkligheten). Det blev två par skor, jeans, två nagellack, underkläder, en tavla och en liten "staty. Jag kan höra min plånbok skrika av smärta, men fan på vilket humör jag är nu, bättre kan det nog inte bli. Eller jo, skulle vara gött med planer för kvällen, men blir att sätta på en rulle och gloo, hehe.

Pumps/ballerina som jag kan använda på t.ex. fin middagen med en cocktail-klänning.

Obs nya jeansen. Helt vanliga, men NYA, hallå, måste skryta! ;)


Ett par nya kängor! Det behövdes verkligen, båda par av mina

kängor ser ut som om jag hade varit ute på krig i dem.


Nagellack för den fina UK:flaggan och träkammen som ska tydligen

motverka att håret blir elektriskt, vi får se om det stämmer.


Ok, alla som känner mig vet hur mycket jag älskar allt med London-motiv.

Så här kommer en London-tavla och Big Ben-staty! Fan vad gött!


20120126

Hallo folks!
Idag är jag ledig från skolan, woop woop! En normal student skulle använda en sådan dag till at sova lite extra, men ändå plugga stor del av dagen. Men inte jag, för att jag är inte normal höhöhö. Jag vaknade typ kl 12 och gick upp från sängen för sisådär 45 min sen hehe. Och istället för att plugga, hoppade jag in i badkaret och nu sitter jag med hårinpackning i håret och en plastpåse på huvudet (så att inpackningen funkar bättre) samt en mas i fejjan. Fan, vad jag kan vara tjejig ibland, händer ungefär en gång per halvår, men då är det all in. När jag har sköljt ut all smörja från huvet/fejjan, ska jag nog ta hand om mina naglar också. Sen kan jag plugga, eventuellt.

Hälsningar från en soon-to-be vacker Karro! ;))


20120121 pt.3

Tre inlägg på en och samma dag, vad händer?!
Nämen sitter sådär mellan städningen av mitt rum och städningen av resten av hemmet, sådant använder jag helger till, yeah, haha! Nämen ikväll kommer mina fina vänner hem till mig och vi ska mysa med lite fika och grejer, vi har inte setts ordentligt på typ 3 veckor. Eller ja, jag har inte sett Elin på 3 veckor och Sylvia och Sandra brukar jag träffa lite snabbt, när vi ska låna busskort av varandra och grejer, men det kan man inte riktigt kalla för kvalitetstid med sina vänner. Därför blir det några timmar med prat, skratt och så klart mat ikväll. Ser framemot det! Men först ska jag som sagt städa och lite senare även plugga, för att även om kursen är skit tråkig, så vill jag ju faktiskt få ett A där. Gäller att kriiiga!

Vi fyra sommaren 2009. En gammal bild, jag vet, men det var svårt att hitta en bild där vi alla fyra finns med, speciellt när man har typ 1234567 olika mappar med bilder på datorn... Så det får bli den. Men vi är ju fortfarande lika snygga (om inte snyggare), så det känns ganska lugnt att använda den faktiskt ;)


20120121 pt.2

O herre gud! Jag glömde helt bort! Den 17:e januari, alltså för fyra dagar sen, fyllde min blogg hela 2 år! Jag kan inte fatta att jag har bloggat så länge, även om det kanske inte varit jättemånga inlägg, men minst ett inlägg varje månad och mycket ofta, många fler. Två år, 202 inlägg (inkl den här, 203), allt mellan 2 och 20 unika läsare per dag. Jag kommer fortsätta blogga, även om ni kanske tycker att bloggen är lite tråkig. Jag tycker om att blogga, det gör jag verkligen!

20120121

Idag såg jag den tredje och sista Sagan om ringen filmen, igen. Lillsystern blev glad och jag likaså, då det är den bästa filmen som existerar. Och förutom enormt bra story, där man blir berörd av vänskap, tillit och tapperhet som visas, kan man inte glömma de underbart bra skådespelare, utan vars jobb skulle filmen bli kass. Och eftersom jag är en heterosexuell tjej, kan jag inte nämna att det finns en hel del med snygga män i den film-trilogin. Nere följer en lista på mina absoluta favoriter.


Plats nummer 5:

Haldir

en alv som ledde en grupp alvkrigare vid ett av dem viktigaste slagen i andra filmen.

(Spelad av: Craig Parker)

 

 

Plats nummer 4:

 

Legolas

den mest kända alven; var med i Ringens brödraskapet och därmed med i alla delar av filmer

(Spelad av: Orlando Bloom, men det vet ju alla)

 

 

Plats nummer 3:

 

Eomer

systerson till kung Théoden; en soldat som alltid är modig och trogen sin kung; finns i andra och tredje delen

(Spelad av: Karl Urban)

 

 

Plats nummer 2:

Faramir

bror till Boromir och son till Denethor II, den tillfälliga härskaren i Gondor;

(Spelad av: David Wenham)

 

 

 

Och på första plats, långt före alla andra:

 

Aragorn

ännu en medlem i Ringens brödraskapet, för mig är det (efter Frodo) den viktigaste figuren i filmerna;

det handlar inte om att skådisen är snygg (för han är jäävligt snygg), men Aragorns historia är väldigt spännande; till en början verkar han vara en vanlig vandrare, men vem skulle tro att han är den riktige kungen i Gordor?

(Spelad av den fantastiske: Viggo Mortensen)

 

Så klart ser alla dessa skådespelare bättre ut i filmen, när alla har långt hår och välskött skägg, men det är inget större fel på dem i verkligheten hellet ;)


20120115

Vad är grejen med att tjejer ritar till feta ögonbryn på dem själva? Det är inte en superfärsk nyhet, men det verkar sprida sig mer och mer. Seriöst, varför? Det ser inte fint ut, så länge man inte ser judiska män som skönhetsguru. Tjejerna försöker antagligen se heta ut, men det är vad jag (och jag vet att många andra också) ser:

Not so charmy...



20120112

Halloj mina fina!

Idag har varit en bra dag. Jag har inte gjort NÅNTING kreativt, haha. Jag har sovit, ätit och spelat spel, weii :D Nämen seriöst, jag skrev min sista tenta i nek-kursen igår och nu är jag HELT ledig tills på måndag. Med helt ledig menar jag ingen skola, inga läxor, absolut inget plugg! Skönt!
Så, på måndag börjar jag på företagsekonomin. Jag får börja om mitt liv lite grann igen. När man väl börjat känna sig hemma med nya (och nu redan ex) klasskamrater, ska man få helt nya. Förut skulle jag vara livrädd, nu är jag mer än taggad! Jag minns när jag skulle börja gymnasiet, jag var så rädd, kände mig så osäkert, men nu? Jag har redan skrivit upp alla nollnings-tillfällen och ser fram emot dem! Så mycket nytt folk! Ändå är jag glad att jag kommer ha någon som jag känner, Sylvia ex-klasskompis Arvina, då har man alltid någon att prata med.
Jag har hittat nästan alla mina kursböcker, dels begagnat, dels på biblioteket, så jag sparar lite pengar, vilket är bra, med tanke på fyra sittningar och en kryssning den kommande månaden, sisådär 300 kr var. Första kommer redan nästa torsdag, faddermiddag på Sturecompagniet, ser fram emot den! Efter att inte haft någon som helst nollning förra terminen, så är jag dubbelt så mycket taggad, jag tror att det är goda tider som kommer! :)

20120108 pt. 2

Alltså, jag borde verkligen inte var här, men sitta och PLUGGA, det är bara tre pluggdagar kvar till tentan. Jag börjar få jävligt mycket ångest, för att jag VILL prestera bra, men ändå kan inte tvinga mig själv att plugga. Fuck.

I natt kunde jag inte sömna länge, vilket resulterade i att jag kollade runt på en massa random bloggar, de flesta var modebloggar. Och jag märkte ett mönster. Modebloggar handlar mycket om att lägga ut bilder på sina outfits. Och saken är, ibland blir till och med jag riktigt imponerad, så fint kan folk faktiskt klä sig. Men på flera bloggar upptäckte jag att folk lägger ut bilder på sina outfits som är ungefär så här: en vit t-shirt/linne, blåa/svarta jeans och converse. Ok, jag erkänner, det är ju snyggt, även om det är väldigt enkelt, men hur kan man skriva: "den här outfiten lyckades jag sätta ihop idag". Man ba: va?!?! Seriöst? Lyckades sätta ihop? Som om det vore värsta genomtänkta outfiten, ska jag bli imponerad?! Jag "sätter ihop" den på 1,5 min när jag har bråttom till skolan. Och jag vet inte riktigt om det var det som var värst eller kommentarerna (på flera bloggar vid liknande outfits!!). Typ: "omg gumman, vad fint det blev!" eller typ: "det såg riktigt fint ut, ska försöka mig på den också.". Seriöst?! Facewall (when facepalm is not enough...)

Nu ska jag klä på mig och pluuuugaaa, fast jag inte orkar. Och ikväll ska jag förhoppningsvis titta på tredje Sagan om ringen-filmen med syrran och modern. Skoj!! (har jag förresten nämnt hur många gånger jag sett denna film? Nej, men det har varit ett bra antal... :P)

20120108

Halloj!
Klockan är redan över 12 på natten vilket betyder att det är söndag redan, så jag kommer prata om den gångna dagen som igår. Så, efter att ha bett mina kompisar flera gånger och blev dissad totalt, kom jag på att jag kan faktiskt fråga min mamma om hon inte vill följa med mig till Skärholmen C och gissa vad? Det ville hon! Så vid kl 12 satta vi oss alla fyra på bussen och åkte till västra delen av dem södra förorterna. Jag tycker om Skhlm C, för att det finns många affärer som inte finns någon annanstans, små butiker ska de kanske kallas, men där kan man alltid hitta något fint och så var det denna gång också. Dessutom behover man inte gå ute i kylan som till exepmel på Drottninggatan, ännu ett plus. Så, efter flera timmar spenderade där lyckades jag köpa dessa fina grejer (jag brukar sällan lägga ut bilder på saker jag köpt, men jag har tråkigt och behöver fylla ut min blogg med bilder, så vi köör!):



Sjätte kavajen i min garderob, äntligen en sådan jag ville ha, lila! Det syns ganska dåligt på bilden,
men det ÄR mörklila, lite inte det tyget jag vill ha, men still, good enough!




Sjunde kavaj i min garderob! Svart, men inuti är den lila och det syns
när man viker upp ärmarna, vilket jag brukar göra ganska ofta.



N:te t-shirt i min garderob, dessutom lite tight över tuttarna, men kunde inte låta bli.
Den har en flagga, stjärna och paljetter på sig, klart man köper!



En fin dubbelring med stjärnor på och ett ännu finare halsband med Union Jack på.
Allt det jag tycker om!



Och för att det ska vara ännu roligare, är halsbandet en klocka, hihi :)

Jag vill inte veta hur mycket pengar jag spenderade idag. Det var rätt mycket för att vara på en dag och för att vara fattig student. Men jag är nöjd några dagar framöver, vilket behövs, då jag ska både plugga till och skriva en tenta. Fuck my life.

Ps. Varför jag inte skriver var och för hur mycket jag köpte? Ifall någon skulle bli sugen på att köpa samma sak (inte stor risk, men ändå) och jag vill ha dem fina grejerna för mig själv ;-)

20120105

Guten Abend!
Ligger såhär i min mysiga säng och latar mig, typ 15:de dag i rad. Gosh vilken skön jullov jag har haft! Jag kommer ångra det galet de kommande dagarna, när jag ska plugga in hela mattekursen inför tentan på onsdag, men jag försöker att inte bry mig. Jag är smart enough för att klara den där tentan med åtminstone ett C i betyg, om jag sätter mig 3-4 eftermiddagar sådär.

Completely off the topic, men jag skulle så gärna vilja åka någonstans! Grejen är att jag har penar och jag har typ tid, men jag har ingen att åka med, vilket suger. Jag menar, jag har vänner, men de har i sin tur inga pengar/tid/möjlighet att åka. Å andra sidan vet jag att jag borde spara pengar, för även om jag har några (tiotals) tusen på mitt konto, så smälter de ganska snabbt och jag börjar bli lite vuxen... Vilket innebär att det antagligen inte är så många år kvar av boende hemma. OCH jag vill inte jobba på nån ICA eller restaurang, skulle aldrig klara av det. Det räckte med mitt jobb som kundvärd, not my cup of tea, really. Jag är en tänkande varelse, jag ska jobba på något kontor, med en snygg kavaj på och typ knappa in siffror på datorn och se att allt stämmer. Inte sitta i kassan på ICA med en ful tröja på eller springa runt med tallrikar som tas emot av otacksamma gäster. As I said, (totally!) not my cup of tea!

20120104

Varför i hela världen är det så, att efter 12 timmars sömn är jag fortfarande hur trött och seg som helst? Det här funkar ju inte! Klockan är redan 12, jag borde ha städat och börjat plugga vid det här läget, men det enda jag lyckades åstadkomma är att öppna ögonen och sätta på datorn. Niice...

20120102

Okidoki.
På fb igår: "omg, jag är så bakis, jag vill dö, tyck synd om mig".
På bloggar igår: "herregud, jag var så kalaspackad igår, mår inte bra idag".
Går ut med hunden: "alltså seriöst, jag har så ont i huvudet och överallt. stckars mig"

Allvarligt människor, lär er dricka med måtta eller sluta klaga. För det första är det där med att berätta om hur full man var, det mest patetiska jag vet. Så fort jag hör det vill jag facepalma den som berättar, typ med en bordsskiva. My point is: drick hur mycket ni vill, men sluta berätta om det som om det vore ett pris ni vunnit, helt serri. Det är ungefär som att berätta: "omg, jag åt så mycket stark mat igår, jag sket hela natten; skiten hade x konsistensen och x färgen". Ingen vill veta. You've got my point.

20120101

Gott nytt år allihoppa!

Ännu ett år har gått. Det har varit ett bra år. Det har varit ett år där jag åkte till London och blev helt förälskad i staden. Det har varit ett år där jag tog studenten och avslutade därmed ännu en viktig period i mitt liv. Det har varit ett år där jag började på högskolan, där jag lärde mig massor och lärde känna nya, fina människor. Det har varit ett år där jag lyckades komma in på min drömutbildning. Det har varit ett år där jag har haft underbara stunder med mina vänner, även om lite sämre stunder fanns också, dessa var dock inte alls lika många. Det har varit ett år där jag förändrades som människa. Jag har blivit mycket mer självsäker och struntar i vad andra tänker om mig. Jag ska leva mitt eget liv på mitt sätt, jag har all rätt att säga ifrån, vilket inte var så självklart för mig förut. Det att jag blev klart med gymnasiet var det nyttigaste för mig det här året. Jag känner mig så mycket bättre nu!

Nu väntar nästa 365 dagar. Jag önskar att det blir väldigt bra dagar, så att jag kan efteråt skriva ännu ett blogginlägg som jag börjar med orden: "det har varit ett bra år". Jag vill att det ska gå bra för mig i skolan. Jag vill träffa ännu ett gäng sköna människor. Jag vill att det ska vara det bästa året hittills. Och jag ska börja detta år med att plugga till tentan och köpa ett gymkort. Jag ska jobba på mig själv, både på den kroppsliga och intelektuella delen. Wish me luck! ;-)

RSS 2.0