Ohlala

Tjatja!
Då har vi mösspåtagning bakom oss! Nu är det lite drygt 5 veckor kvar till studenten, wihooooo! Blev lite "after school" på O'lerran med hela klassen. Trots att alla inte kände att klassen bör iaf försöka umgås med varandra dem sista veckorna, var det kul ändå :)

Förutom det var jag på skiva i onsdags och det var typ fett kul!!! Den var bättre än min egna skiva enligt min lilla åsikt! Bra musik, trevigt folk, såå kul! Var liksom hemma kl 4 och inte 2 som förra gången hehehehhe :P Nästa skiva på onsdag dårå! Och sedan hoppas jag att jag lyckas övertyga min vän till en till skiva veckan därpå, skoii! :) Jag har börjat tycka om det där med utgång. Men jag är mer "jag tycker om att supa, men föredrar att dansa" än tvärtom :P

Jaa, 5 veckor kvar nudå! 65 arbeten och 43 prov kvar sisådär. Tagg! Nu ska jag göra klart budgetar till UF, sen blir det plugg till engelskaprovet på måndag. Får jag mvg på det, får jag kanske mvg i kursen. Nej, nej ingen press xD
Och ikväll blir det "fira" valborg med vännerna, trevlans!


Ein guter Tag!

Idag var det en bra dag! Så bra, att jag tänker faktiskt skita i listan jag "brukar" köra och berätta mer om den. Jag och mina vännisar drog till Schweizerparken. Där tog vi fram grillarna och grillade första gången det här året. Mysigt värre! Maten var gooood! Jag är fortfarande mätt trots att det var flera timmar sen jag åt x)

Vi satt på en lite ö, där det nästan inte var några människor. Vi bara umgicks. Och åt, förstås. Vädret kunde knappt bli bättre! Strålande sol och hyfsat högt temperatus gjorde att det kändes som sommarlov och inte påsklov. Tyäverr är jag allt för klantigt, så självklart måste det hända lite grejer... Först skar jag upp mitt finger på grillgallret.  Gjorde inte så mycket ont, men blödde som fa-an! Och sen stack jag en stor grillgaffel (vass!) in i min hand, mellan fingrarna. Den gick in så pass långt att den satt kvar en liten stund, jag fick rycka i den lite för att få ur den! Helt sjukt! Och det gör sååå ont fortfarande! Hela handen är cp, jag får kramp hela tiden och det gör ont bara av att röra på fingrarna lite grann. Jag måste ha träffat någonn nerv eller något för det känns ända upp i armen när jag rör mycket på handen. Alltså inte trevligt alls!

Alla bilder blev typ mörka (motljus),

men den här visar också hur fint det var där!

Vi kommer att komma tillbaka Schweizerdalen!


Dag 2 - Ett nytaget foto på dig själv och 10 intressanta fakta om dig själv

Dag 2 kommer liiite sent, men vi kör ändå! Det här inlägget kommer att bli låångt, jag känner för att skriva mycket idag! Kanske är tanken att bara stapla upp de 10 sakerna, med jag vill berätta lite också! :)

1. Jag är enormt rädd för spindlar! Det låter helt sjukt, men jag får faktiskt rysningar bara jag ser en bild på en spindel. Jag fick faktiskt rysningar bara jag tänkte på det också.. Usch!

2. Jag sover med minst tre kuddar. Jag får ångest när jag ser en platt, liten kudde. De ska vara många. Och feta.

3. Jag älskar lila! Jag har haft två favoritfärgen i mitt liv, turkos (vilket jag fortfarande tycker om) och just lila. Jag har lila gardiner, lila överkast, lila påslakan, lila skor, lila iPhone-skal, lila... Ja, det är mycket mer än så!

4. Jag var riktigt "pojkig" när jag var liten. Jag hatade klänningar/kjolar, jag tyckte om att umgås med killar och jag slogs (i Polen är att slåss inget ovanligt). Jag tror jag har lite av det kvar...

5. Kanske lite fortsättning på 4:an men... När mina tjejkompisar ville bli princessor eller så, ville jag bli pilot och journalist. Det är fortafarande min lilla dröm, att en gång i livet ta flygplan"körkort". När jag en gång har 150 tusen kr över så ska jag göra det! ;)

6.. Jag tycker inte om pengar. Eller rättare sagt mynt och sedlar. Jag har inte bacillskräck i övrigt, men just det tycker jag är obehagligt.

7. Jag är stor hundälskare! Även om jag tröttnar på Elvis ibland, så kan jag inte föreställa mig ett liv utan en hund! När jag föddes hade vi en hund hemma. Den dog innan jag blev 2, så jag minns inte den. Sedan när var 3 år köpte mina föräldrar en strävhårig tax som fick namnet Rufus, han drog mycket i kopplet, så en gång när jag var 7 år, kunde jag inte hålla kvar honom. Han sprang iväg och kom aldrig tillbaks. Men ett år senare fick jag en strävhårig tax igen, den här gången en tik - Tola. Henne hade vi kvar tills vi flyttade till Sverige. I början hade vi inte möjlighet att ha hund här, så hon fick stanna i Polen. Och sist, men inte minst, tre år efter vi flyttade hit, köpte vi en till strävhårig tax, min käre Elvis. Se, en riktig hundmänniska jag är! Om det skulle hända så att jag träffar den mest underbara killen nånsin, men det skulle visa sig att han är pälsallergiker, synd, då finns det ingen framtid för oss ;P

8. Folk kollar konstigt på mig när jag säger att jag inte gillar vattenmelon. Men sådan är jag, vattenmelonhatare.

9. När min mamma var gravid med mig, sa hennes läkare att jag skulle bli en pojke. Läkaren var helt övertygad om det, så föräldrarna köpte pojkkläder till mig och valde ett killnamn till mig (jag skulle hetat Maciej). Jag föddes genom kejsarsnitt, så när min mamma vaknade och sköterskan sa att hon har en fin dotter, trodde mamma inte att jag var hennes barn. Först när hon såg mig och såg hur lik min morfar (asså allvarligt, jag är skiiiit lik min morfar, lite tragiskt, men ser man på hans bilder från när han var ung... Då är det inte lika tragiskt längre ;)) förstod hon att läkaren hade fel. Föräldrarnma kallade mig för Katarina, men ändrade sig i sista sekunden innan jag skulle registreras, tur det!!!!

10. Jag är beroende av lypsyl, handkräm, Facebook, mobilen och choklad. Nästan varje dag...Här kommer en riktigt nytagen bild på mig. Jag har ingen smink på mig

och jag har mitt nattlinne på mig. Inte för att jag brukar

vara speciellt het, men det här är kanske inte ok... :P


Dag 1 - presentera mig själv

Nu tror jag (jag vet) att det är bara människor som känner mig, som läser min blogg, så presentationen är egentligen onödig, men vi kör ändå!
Karolina Wierzbicka heter jag, sedan 6 år tillbaka bor jag i det här landet, vilket råkar vara ett land där nästan ingen kan uttala mitt efternamn rätt. Sånt är livet. Om knappt tre månader fyller jag 19 barre, vilket är alltså ett år närmare till att bli gammal/döden. Jag skulle gärna vilja vara barn fortfarande och jag tycker att födelsedagar är ok, bara för att man får presenter (se, så ett barn).

Men innan jag fyller år, tar jag även studenten! Efter tre år på Fria gymnasieskolan i Haninge, kommer jag säga hejdå till mina klasskamrater för att edter sommaren studera ekonomi på Stockholms universitet (eller förhoppningvist iaf).

Jag är en ganska tråkig människa som inte har så mycket fritidsintressen. Jag gillar givetvis att vara med mina vänner, även om det numera händer allt mer sällan. Hur nördigt det kommer att låta, så tycker jag faktiskt om att sitta vid datorn alla mina tråkiga kvällar och tycker faktiskt inte att det är så hemskt. Jag måste vara socialt skadad, då jag oftast tycker det är skönare att stanna hemma än att göra något annat och det beror nog inte bara på att jag är lat.

Ja, good enough!

Lite frågor så där...

Liksom Lisa faller jag för grupptrycket och kör på en lista med frågor, hehe :P

Dag 01 - Presentera mig själv
Dag 02
Ett nytaget foto på dig själv och 10 intressanta fakta om dig själv
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Varför började jag blogga?
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Min bästa vän
Dag 08 - Ett ögonblick

Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag?
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Grejer jag vill göra innan jag dör
Dag 17 – Mitt favoritminne
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Hur ser den perfekta dagen ut?
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 – Mina ambitioner
Dag 30 – Ett sista ögonblick


Jaaa..

Alltså jag är ganska trött på hur stökigt det är hemma... Vardagsrummmet renoveras, så det är mycket skit överallt. Men snart är det klart. Förhoppningsvist.

Imorgon blir det skiva! Hoppas det blir lite kul iaf, så att man inte har spenderat pengarna i onödan. Det blir första gången jag är ute "på riktigt" här i Sverige. Var ute när jag var i London, sen lite barer i Berlin och ett par här hemma, men det är nog inte samma sak. Kul ska det bli att få se klasskamraterna fulla. Jag kommer nog hålla mig ganska nykter. Argumentet "det är ju DIN skiva" övertygar mig inte tillräckligt för att supa ner mig. Jag rätt tråkig, men sådan är jag. :)

En BRA måndagmorgon

Idag skulle alla ekonomer på bio se någon sorts film om hur vi påverkas av reklam. Vi skulle börja samma tid som vanligt, men eftersom man var tvungen att åka in till stan innebar det att man måste gå upp tidigare. Det tänkte inte jag på och lät min väckarklocka ringa samma tid som den alltid brukar göra på måndagar. Alltså försov jag mig. Jag skulle inte hitta dit själv och jag skulle aldrig hinna i tid, därför bestämde jag mig att stanna hemma. Varför är detta bra? Därför att jag var enormt trött imorse, men det är jag inte nu. Nu kan jag dra till skolan och utan problem klara de några resterande lektionerna. Helt ok.

RSS 2.0