20111228

Hejsan mina fina läsare!
Dagens inlägg börjar jag med att skryta lite, jag kom nämligen in på företagsekonomiprogrammet (inriktning redovisning coh finansering på SU) som jag velat så mycket, men som jag misslyckades med förra gången. Jag är så glad! För även om matte-ekonomi programmet visade sig inte vara så himla dåligt, jag menar klasskompisarna är trevliga och nationalekonomin som vi hade första terminen var ganska rolig, så är det inte det jag vill lära mig. Jag tyckte om företagsekonomi som vi hade på gymnasiet väldigt mycket och det är det spåret jag vill fortsätta på. Jag har hört från några att det inte är så bra program, men det känns som att de säger så bara för att de ändå skulle aldrig kunna komma in dit, jag tror att det är ett bra program och när man kompletterar det med ett masterprogram, blir det ännu bättre.

Nu byter vi ämne. Jag kände mig väldigt kreativ idag, vilket resulterade i att jag började fixa mina naglar. Jag ville göra dem väldigt fina, men misslyckades totalt och gick över till något annat. Jag har sedan ett tag tillbaka börjat tycka om stjärnor väldigt mycket (alltså stjärnmönster). Kläder, smycken med stjärnor på, det tycker jag är fint (se föregående inlägg där jag visade mina fina örhängen!). Det kanske är lite barnslig, men jag bryr mig inte. Så jag satte mig ritade, klipte och målade (med mina nagellack, eftersom jag ändå misslyckas applicera dem fint på mina naglar...) och det blev en sorts väggdekoration av det hela. Syns på bilden nedan! Nu ska jag fortsätta med städning av mitt rum och sedan ska jag sätta mig och titta på några avsnitt av The OC. Egentligen borde jag plugga, men jag bestämde mig för att ta en till off-dag och börja imorgon. Jag menar nu nära feken börjar kommer jag verkligen vilja prestera, vilket innebär mycket plugg, då är det bra att vara utvilad iaf lite grann innan terminen börjar. Först ska jag skriva tentan i matten, men det känns plötligt inte alls så jätteviktigt. Puss!

I verkligheten är stjärnorna mycket mer glittriga,

men lyckades inte fånga det på bild, tro mig, jag försökte! ;)


20111226

God kväll!
Nu är julen över! Så mycket shopping, städning, matlagning och andra förberedelser, men ack så snabbt det gick! Det var en mysig jul som spenderades hemma enbart med min mama och systrar, men inte var det dålig jul för det! Vi hade det väldigt trevligt med massor av mat, skratt och sång! Jag fick väldigt fina julklappar både från mina fina vänner och min familj. Fick bl. a. massa ögonskuggor, ännu mer nagellack, lite kläder, smycken och två underbart fina förvaringsboxar (de från min mamma)! De är så fina att jag måste verkligen tänka igenom noga var de ska stå och vad jag ska lägga i dem! Idag var jag i Haninge centrum med Sylvia och Sandra för att checka in melladsreorna, men det var ingen hit direkt, köpte några få grejer, men blev rätt nöjd ändå, bl a för att jag hittade ett par örhängen som jag letat efter länge! Såg sådana på TopShop för ett tag sen, sen kunde jag inte hitta liknande någonstans och idag suprise! Hittade dem på barnavdelsningen på Kappahl för 30 spänn, snacka om tur! ;)

Nu sitter jag på mitt rum, lyssnar på lite indie rock och känner mig rätt bra. Ska nog ta och städa mitt rum lite, så jag känner mig ännu bättre, jag har ändå inget bättre för mig för tillfället, jag väntar bara för att några avsnitt av The O.C. ska tankas ner, fan jag är taggad! Har sett den serien några gånger förut, men den är verkligen super bra och jag blir bara glad när jag tittar på hur och var dem bor. Jag vill också till Kalifornien! Någon gång, det får jag hoppas på!

Mina fina boxar

 

Åh, så fina!

It's the most wonderful time of the year!

Idag vaskar jag det där med mina datumrubriker och kör på ett citat från en av mina favorit jullåtar! För att det går inte att förneka, att jul är den mest underbara tiden på året! Jag är fortfarande som ett litet barn, all inclusive! Jag har julkalendern, jag älskar att pynta hemmet och granen, och jag väntar fortfarande på julklapparna med stor spänning! De senaste två dagarna har jag städat hela hemmet, bakat en polsk vallmokaka (som blev väldigt ful, men RIKTIGT god!) och hjälpt till massor när min mamma lagar mat. Så otroligt mysigt att stå i köket med henne och skratta, för att det blir alltid någonting att skratta åt, om inte mina misslyckade bakelser, så är det mina systrar som spelar upp teater för oss och då är det riktigt svårt att inte skratta!

Jullåtarma spelas med ännu större frekvens, nu även polska jullåtar och de spelar vi alltid sist, för att de är riktigt juliga. Spelas de inte, så är det vi som sjunger på dem, så fult, hahaha! Som sagt har jag städadat de senaste dagarna vilket gav min en otrolig träningsvärk i hela kroppen, speciellt mina stackars armar och händer, ojojoj vad ont, men värt var det, för att det gav också ett stort resultat, det är skinande rent, till och med på mitt rum och när det händer, då vet man att det är jul! ;) Jag har kunnat lägga den tiden på det, för att jag har varit så duktig och köpt alla julklappar redan!

Apropå julklappar, idag kommer mina fina vänner (Sylvia, Sandra, Karolina och Patrycja, om någon skulle undra!) och vi ska köra en lilla julafton, med varmt äppelvin och julklappsbyte, gud vad mysigt det ska bli! Men först ska jag tvätta lite kläder och annat som behöver tvättas, dammsuga lite, så det är ännu renare och fortsätta med annat smått och gott som behöver fixas. Jag tvekar över att jag kommer att ha tid att kika in här och skriva igen, därför skriver jag redan nu:

Till alla mina läsare (och därmed antagligen till mina vänner); Ha en riktigt GOD JUL, som jag hoppas ni får fira med era närmaste och käraste! Låt era hjärtan vara glada och riktigt varma, inte bara med hjälp av glögg! ;) Ät inte för mycket sill, julskinska och andra godbitar! Ta hand om varandra, puss!

20111218

God dag!
Eller en seg dag med släktmiddag hos min faster i Norsborg. Ganska skönt ändå, bara sitta och lyssna på massa babbel. Vi ska ta och åka hem snart, jobbigt. Inte att komma hem, men vägen dit, en och en halv timme med bussarna...
Tre dagar i sträck har det blivit kalas, Sandras i fredags, Karros igår och fasters idag. Massa god mat, kakor och tårta, nomnomnom. Och så klart trevligt sällskap med massa prat och skratt, riktigt bra helg! Har bara lite ångest för att jag inte har pluggat någonting, menmen, får plugga nu i veckan innan jul. Ja, helt sick, en knapp vecka kvar till julafton, fjärde advent idag. Tiden går så otroligt fort, känns som att det var jul nyss! Och se jag har redan hunnit ta studenten och börja på högskolan, time flies when you're having fun som man säger. Jag menar, efter tre ruttna år på gymnasiet är den senaste terminen en skön omväxling! Hoppas man träffar lika trevliga människor på fek-programmet också, annars kommer jag nog ångra att jag bytte. Fast nej, företagsekonomi går tusen gånger före cp-matematik. Hehe.


20111217

Jag säger bara lyssna på den här låten! Jag har spelat sönder den, fram och tillbaka och den är fortfarande lika bra och jag kan inte förstå att jag inte delat med mig av den här innan. Den är helt underbar!!!

20111212

Tolfte i tolfte, 2011, är det inte exakt om ett år jorden går under?! Hahah, najs, kan redan bryta mot mitt nyårslöfte som jag planerat, det blir inget plugg och ingen diet, gött! Jag undrar hur många som verkligen tror på det egentligen, jag menar det finns INGA bevis, forskarna skakar på sina huvuden. Ah, folk är så korkade, man behöver liksom inte leta länge, räcker att sätta sig på tunnelbanan i rusningstrafiken, hur många idioter som helst.. Eller sätta sig på tunnelbanan är väl fel att säga, tränga sig på tunnelbanan och bli alldeles mosad av alla som inte fucking fattat att det kan vara jäävligt bra att ta av sig ryggsäcken när man stiger på en helt fullproppad vagn. Vill ni ha fler exempel på idioter? Varsågoda: SL. Den som har någonsin åkt via Gullmarsplan (Slussen och T-centralen går också bra) i rusningstrafiken, vet vilken jävla trägsel och kaos det är. Det bästa man kan göra är att snabbt ta sig uppför trappan och genom spärrarna, då blir det bättre. Men alla har inte fattat det. Till exempel de retardations-människorna som bestämde att ställa typ 12 stycken kontrollanter som stod tät bredvid varandra precis vid spärrarna och skulle kolla alla som kom mot dem. Vilken jävla idioti! Det var kö för att kunna gå igenom spärrarna. Vem har kommit på denna helt sinnessjuka idéen? Jag missade bussen med ungefär 2,654 sekunder, bara för att jag blev stoppad när jag var på väg till bussen springandes. Hat, beskriver känslan bra!

Nu, helt off the topic. Jag har märkt att min läsarstatistik har förbättrats, närmare sagt fördubblats! Det är fortfarande för låga siffror för att kunna presentera dem här, men vad kul! Saken är bara den att jag kan endast komma på 4-5 personer som kanske följer min blogg dagligen, men det är några fler än så, vilka är ni?! ;-)
Puss och kraam!

20111211

Tjenare!
Vilken seg dag idag, omg. Tanken var att det här skulle vara en pluggdag, men riktigt så blev det inte, hehe. Får plugga på jullovet! Idag satt jag mest framför datorn och nördade The Sims 3, om man inte spelar för ofta är det typ det bästa spelet, alla mina ambitioner som jag inte kommer lyckas med i riktiga livet, funkar fint i spelet, hahaha. Annars var jag och handlade med min mor en sväng och började på julklappar lite. Jag köpte presentpapper! Ett steg i taget!

***

På tal om ambitioner och drömmar. Jag har tänkt på en sak, vissa av mina drömmar är så omöjliga att uppfylla att det är helt sjukt x) Så jag tänkte göra en lista med drömmar som jag har haft en längre tid. Enjoy reading!

1.) Bli pilot. Det har jag velat bli sedan jag var liten i princip. Kan man ha bättre arbetsmiljö liksom?! Titta ut genom fönstret så ser man städer, sen moln så fridfullt. Och man ska inte glömma, där uppe skiner solen alltid (när det inte är natt då förstås..)!

2.) Flytta till Kalifornien eller Australien. Att flytta till Australien är inte så komplicerad eller rättare sagt, mycket lättare än att emigrera till USA, så drömmen om Australien är väl mer trolig än om Kalifornien, men still, inte så trolig. För att kunna flytta til USA, skulle jag behöva antagligen gifta mig med en amerikan. Skulle inte ha någonting emot en snygg, rik Kalifornien-bo, men hur hittar man sådana när man är på andra sidan jordklotet, i det kalla Sverige? Men fatta vad coolt det skulle vara! Alla pratar engelska ('cause everything sounds better in English!), klimatet är mycket tillfredställande samtidigt som det inte är ett fattigt land (läs: Thailand och annat skit). Can it be any better? I doubt it!

3.) Vara med på TV. En film, en serie, en intervju. Dock inte sådan kort intervju som vissa program brukar köra, frågar vem som helst på gatan. Får väl plugga jävligt mycket ekonomi och försöka iaf att bli intervjuad som en "specialist" i ämnet; it's never gonna happen...

4.) Ha tvillingssöner. Ok, jag vet. Jag säger ofta att jag inte vill ha barn och nu plötsligt TVÅ stycken?! Nämen, det är en dröm. Och det är viktigt att inte glömma att det ska vara SÖNER. Fan vad mysigt det skulle bli att uppfostra två snygga, smarta killar som älskar sin mor. Jag menar de skulle ju få allt det bra från modern! ;-)

Good enough for now. Ska nog städa mitt rum lite och sätta mig sedan och läsa lite innan jag sover. Har helt glömt bort att jag har lånat en Wallander-roman som jag börjat på, men har en bra bit kvar. Så puss!


20111209

Halloj!
Sitter med min Ben&Jerry's wannabe glass (ICAs, men minst lika god; chokladglass med bitar av vit och mörk choklad samt pecannötter och mandlar, omnomnom!) och ska alldeles strax sätta på sista delen av Lethal Weapon, vilken fredagsmys! Haha lite forever alone, men jag har ju faktiskt vänner, men de uppskattar inte min filmsmak alla gånger och jag vill se den! Och om jag inte känner mig allt för trött blir det Ocean's Eleven efteråt, fuck utgång när man har bra filmer! :-D

Imorgon blir det julbaka, ännu mer omnomnom! Mmm kan redan känna doften av nygräddade lussebullar och så ska jag både göra och äta knäck första gången i mitt liv. Än så länge luktar mina händer och hela huset av apelsin och nejlikor, för att jag och mina systrar satt och gjorde pomandrar som nu ligger på ett julfat full med nötter och mandel, tillsammans med fina skruvar av torkat apelsinskal, det blev så fint! Dock glömde jag köpa kanelstänger som skulle ligga där med resten, det får jag väl göra imorgon! Kanske kan jag också torka lite äppelskivor och sticka in mellan apelsinerna, det kan vara fint! Lägger upp en bild när allt är på plats!

Nu=filmdags!

20111207

Imorgon får jag veta om jag kommit in på feken!!!! OMG, spännande!!!

***

Så länge lyssnar jag på musik som jag inte lyssnat på, på ett bra tag. Fast jag brukade älska den typen av musik och nu är jag tillbaka, indie rock in my heart! Ingen kommer uppskatta, men fan vilka bra låtar!!!!










20111203

Tja!
Gud vilken najs kväll jag hade både idag och igår! Nu sitter ni och tänker, tjejen var ute på krogen, men nej, nej mina vänner. Båda kvällarna spenderade jag på att kolla på polisfilmer från 80-talet! Alltså, jag älskar! Jag har nu sett alla tre delarna av Beverly Hills Cop och första delen av Lethal Weapon, så jag har tre stycken kvar. Jag har sett alla delarna av båda filmerna MÅNGA gånger förut, men jag tycker att de är lika bra och lika roliga varje gång man tittar på dem, de är bara bäst!

Japp, idag fick jag inte sova ut som jag hade tänkt, blev väckt av mina evigt skrikande systrar redan vid kl 9, vilket jag inte uppskattade, men jag bestämde att gå upp från sängen och fixa en tårta till min syster som hade kalas idag! Både tårtan och kalaset blev väldigt lyckade, så både jag och syrran vart nöjda! Och imorgon fyller plutten 9 år! Har köpt och slagit in presenten fint, hoppas hon blir nöjd, annars... Ja, får hon ingen present!

Nu ska jag sova, har en känsla av att jag kommer bli väckt lika tidigt, om inte tidigare imorgon, så jag vill få minst mina 8,5 timmar sömn.

Puss och kraaam!

20111202

Hej!
Klockan är strax över tio och jag har precis vaknat, fest! (Vrt att påpeka är att jag hade STORA svårigheter att faktiskt vakna, trots att det är så sent!) Hela den här kursen kommer jag börja klockan 12:45 och dessutom har jag oftast två dagar lediga i veckan. Om inte det vore matte vi pratar om, skulle jag vara helt otroligt lycklig! Men, men, jag överlever nog. Eller inte. Jag läser matte, min lärare är jetteförvirrad och jag har föreläsningar på Kräftriket och inte i Aula Magna som tidigare. Aula Magna in my heart! Caféer - check!; Sköna stolar - check!; och dessutom var det helt enkelt MYCKET finare.

På tal om skolan, så är det nu bara 6 dagar kvar tills jag får veta om jag kommit in på företagsekonomiprogrammet! Hoppas, hoppas, HOPPAS! Å ena sidan kommer det kännas väldigt tråkigt att lämna mina nuvarande kurskamrater (om jag kommer inte dårå), de är väldigt trevliga prickar hela bunten, men jag orkar verkligen inte med matte! Jag har vetat (och velat!) att jag ska läsa företagsekonomi i flera år, varför ska jag ändra mig nu, liksom? Snälla, ni som läser, håll tummarna för mig! Jag vill inget hellre än att komma in!!!

Nu ska jag nog gå upp från sängen äta lite mat och fixa mig till skuulan. Hoppas läraren är lite mindre virrig idag, puss!

RSS 2.0