Dagens sanning

Läst på flashback:

"Idag i Sverige ska alla ligga med alla, du ska vara metrosexuell och bi. Alla tjejer ska "leka av sig" tills de inte är snygga längre och måste stadga sig med någon stackars man. (...)
Självklart har hon varit otrogen, idag ska man dras till det förbjudna för att vara politiskt korrekt, man ska inte gilla den konservativa typen av ett förhållande där en man och en kvinna är tillsammans."

Precis så uppfattar jag det också.

Musikfavoriter - plats 7

South - Paint the silence
 
 

Konstiga svenska översättningar av filmtitlar

Jag tänkte slänga upp ett inlägg om min jul, men eftersom bilderna ligger på kameran som jag inte riktigt vet var den är, slänger jag upp det där inlägget senare. Nu ska jag göra en lista.
I Polen skrattas det ofta åt hur polackerna översätter filmtitlar, men jag måste erkänna att jag under min tid i Sverige sett många fler konstiga översättningar och jag har dessutom kollat runt lite för att forska om saken yterligare. Det är vad jag har hittat. Jag kommer alltså att ta originaltiteln först och den svenska översättningen efter.
 
1.) Christmas Vacation - Ett päron till farsa firar jul
     Alltså va?! Vem kom på det och varför? Det likar inte originaltiteln någonstans. Wtf...
 
2.) Beverly Hills Cop - Snuten i Hollywood
     Jag förstår inte. Jag var tvungen att kolla upp om jag hade rätt och det hade jag. Beverly
     Hills är en egen stad. Hollywood är en distrikt i Los Angeles. Det är ungefär 5 km mellan
     platserna. Filmen utspelar sig i Beverly Hills.  Den heter BEVERLY HILLS Cop, men
     någon efterbliven svensk översatte det till Snuten i HOLLYWOOD. Yeah...

3.) Meet the Parents - Släkten är värst/ Meet the Fockers - Familjen är värre
    Två filmer ur en trilogi, därför ligger de under samma rubrik. Men seriöst, hur kommer
    man ens på tanken?
 
4.) Something's Gotta Give - Galen i kärlek
    Jag tycker verkligen om den här filmen. Och desto mer gör det ont att se denna konsitga
    översättningen. Men polacker har inte varit bättre.. De översatte det till "Bättre sent än
    senare"... Åh gud...
 
5.) The Notebook - Dagboken - Jag sökte dig och fann mitt hjärta
     Det börjar bra. The Notebook = Dagboken. Men vadfan, varför i helvete lade de till "jag
     sökte dig och fannmit hjärta"?! Vad tjänar det egentligen till?
 
6.) Jaws - Hajen
     Ja, filmen handlar visserligen om en haj. Men hurr jävla tråkigt är det inte att ge titeln
     "Hajen"? Jaws låter coolt, Hajen låter som en animerad barnfilm. Så det så.

7.) Married with Children - Våra värsta år
     Kanske är det värsta år, men inget man kan hitta i den engelska titeln....
 

Dessa är kanske inte filmtitlar direkt, men bara jäävligt konstiga översättningar enligt mig:
 
Superman --> Stålmannen
Mickey Mouse --> Musse Pigg
Donald Duck --> Kalle Anka :'(((
 
Och min absolut favorit:
Batman --> .....
LÄDERLAPPEN! Asså var den som kom på det hög på dåligt gräs eller vad är det frågan om?! D; Man blir ju orolig. Jäävligt orolig....
 
Jag kommer inte på fler just nu. Vad är era favoriter i kategorin retarded översättningar?
 
 
    

Musikfavoriter - plats 8

Jag tänkte jag kan fortsätta min lista med favoritlåtar! :)
På plats åtta hamnar Dice med Finley Quaye och William Orbit
 

Julstämning hemma hos familjen Wierzbicka

Hemma hos oss är det alltid ordentligt pyntat inför julen, kolla själva! Somliga skulle kanske säga att det nästan är en överdrift, men för mig är det helt perfekt! Så underbart vackert! Jag vill att det ska vara advent året runt!
 
Mistel hänger i hallen; inte för att kyssas under, men för att vi tror på att mistel i hemmet ger pengar det kommande året :)
 
Mitt fönster! :) Hjärtat som hänger gjorde min mamma själv, det är ganska vackert! :)
 

Lite fina girlander ovanför vardagsrumsdörren. Mitt favoritpynt hemma! :)
 
Och så fina pepparkaksgubbar, julstrumpor och ljuslyktor i hallen! :')
 
I köket har vi också gjort fint med röda gardiner och bordsduk. Och massa annat juligt! :)
 
En julstjärna är för mig nästa lika viktig som julgranen! Därför köpte jag i år en julstjärnsbuske (den är mycket större än vad den verkar vara på bilden ;)
 
 
Och så det allra viktigaste...

Julgranen!!! Åh, jag älskar den så, den är såå vacker! :) Och så tvingade jag mamma att köpa en större än vad vi hade förra året. Och så luktar den så gott :))
 
 

Jag vill bort

Jag kan egentligen inte motivera detta rationellt, men det är något som gör, att jag vill inget hellre än att packa väskorna, ta flyget någonstans och stanna en längre tid där borta. Jag är trött på Sverige. Jag har min älskade familj och mina vänner här, men ändå, jag vill ut, ut på äventyr. Att flytta till Sverige var det roligaste och mest lärorika händelsen i mitt liv, inte just för att det var Sverige, men för att det var ett annat land, en annan kultur, ett annat språk, helt andra människor. Nu känner jag mig "hemma" i Sverige, det har blivit tråkigt, vardagligt, inte det minsta spännande. Jag talar svenska flytande och det finns inget mer jag kan lära mig här som jag inte kan lära mig nån annanstans. Och dessutom blir jag ofta irriterad på människor, tillsammans med deras konstiga beteenden och värderingar och vill gärna motivera det med att det är just i Sverige det är så. Kanske är det lite "gräset är alltid grönare på andra sidan"-tänk, men det kommer inte jag veta for sure innan jag har testat.
 
Så nu väntar jag på svar från Universitetet om jag får en utbytesplats i Australien nästa höst. Detta är högt osannolikt i och med det riktigt stora antalet sökanden just till denna destination, men då försöker jag genom min institution. Går det inte där heller, så söker jag tyska 1 kursen i Köln, där man är i princip garanterad en plats. Gud vad jag längtar! Skulle helst göra det nu, på en gång, men jag vet att jag måste vänta en termin till, sedan bär det av. Vart är inte säkert ännu, men att det gör, är jag helt övertygad om. Annars lär jag bli så där alltför tråkig och svensk.

Djupa tankar..

När jag sitter för mig själv så tänker jag väldigt mycket och egocentrisk som jag är, tänker jag mest på mig själv; hur jag har varit, hur jag är nu och hur jag kommer att vara. Och jag har kommit fram till att mina värderingar, tankar, förväntningar och framtidsdrömar har förändrats drastiskt på bara ett par år. Speciellt min syn på hem och familj, och inte endast just nu, men främst familj i framtiden, där jag har mitt eget hem, där jag är en mor och en fru. Aldrig tidigare i mitt liv trodde jag att jag skulle se framemot den tiden som jag gör just nu. Jag menar inte att jag vill bilda egen familj och skaffa eget hem just nu, det vore helt otänkbart, jag vill plugga klart och iallafall börja göra en karriär, men om sisådär åtta, tio år, då vill jag verkligen ha ett mysigt hem. Jag har tidigare tyckt att äktenskapet är föråldrat, onödigt, men jag vill gifta mig. Och jag har även sagt många gånger tidigare, att jag aldrig vill ha barn, men klart jag vill ha det! 
 
Jag har även ändrat min syn gällande vänskapskretsar. Förut tyckte jag att det är asviktigt att ha många vänner och jag ansträngde mig för att försöka få så stor umgängeskrets som möjlig och helst, bli vänner med allihopa. Men nej, inte längre. Jag har insett att jag har ett antal nära vänner som jag har känt länge och som jag värdesätter högst och det är de jag tänker "satsa på". Sen har jag visst andra kompisar, men jag har insett att man inte kan bli vän med alla, de har jag roligt med för stunden. Och dessutom har jag bestämt mig en gång för alla. Jag är hellre själv i vissa sammanhang än är med människor som jag inte tycker om eller som får mig att på något sätt må dåligt.  

Musikfavoriter - plats 9

Jag orkar inte skriva mer än att på plats nio hamnar låter Goodbye Philadelphia framfört av Peter Cincotti. Nu är jag dödstrött, blir att sova riktigt tidigt! Och imorgon blir det The Hobbit och sen Sandras 18-årsfest, yaaay! :)
 
 

Christmas nails!

Sylvia visade i sitt inlägg  exempel på roliga och fina nageldesignes med tema: Jul! Jag tyckte om den första designen som mest och gjorde den själv, fast jag roterade julgranen och så blev glittret lite annorlunda, likaså den gröna färgen, men jag tycker det blev fint ändå! 
 
Det var enklast att ta bilden endast på tummen, ville man ha alla naglar med, blev ljuset konstigt och det såg ut som om någon hade snorat på mina naglar, mindre tjusigt. Vad tycker ni? Vågar man gå ut med sådana naglar eller ska jag tvätta bort allt? ;)

Mina musikfavoriter!

Hej!
Som ni kanske vet, så älskar jag lyssna på musik, så jag tänkte att jag ska göra en lista med mina tio favortilåtar (eller de som jag lyssnar est just nu) och så lägger jag upp de en och en dem kommande 10 dagarna, kan det vara något kul? :) Men jag vet, jag vet, jag lyssnar mest på sådant ingen annan lyssnar på, men jag tycker det skulle vara kul att göra sådant och etersom det är min blogg, så gör jag det! :P 
 
Vi börjar på en gång!
 
På plats tio, hamnar första jazz-låten jag verkligen förälskade mig i! Sen dess har den spelats många gånger både i mina högtalare och hörlurar! Me and Mrs. Jones av Michael Bublé!
 

Mitt första pepparkakshus

Jag som inte är född i Sverige, kände inte till pepparkakshustradtionen förens jag flyttade hit och då var jag tonåring. Nu har jag systrar som är i den åldern som uppskattar sådant, så idag gjorde vi ett sådant. Jag ritade och skar upp allt, för att sedan sätta ihop delarna med smält socker och till slut dekorerade jag, Julia och Jagoda huset fint!
 
Så blev resultatet! Vi hade tom kokos som skulle agera snö, skojs!

önskelista, christmas edition

*Termosmugg; röd
http://www.clasohlson.com/se/Termosmugg-Asaklitt/Pr343546000

*Tumvantar, vinröda eller svarta; tex:
http://www.lindex.com/se/dam/accessoarer/moessor-vantar/6896746/Tumvantar/?styleId=37553107

*Läppstift/glans i färg som tjejen på bilden:
http://media.kicks.se/Archive/Images/campaign/1249/se/start_3_julkalender.jpg

*Blus/skjorta i stil med den i länken (inte helt "skjortig"/stel;) strl M/38 färg: vinröd, mörkgrön, mörkblå, lila
http://www.ginatricot.com/cse/kollektion/blusar-skjortor/ccollection-cblouses-p1.html#product_159475

*Bra, återfuktande hårbalsam , något i stil av detta:
http://www.kicks.se/bjorn-axen/har/harvard/balsam-c261/deep-repair-conditioner-p10433

*Handkräm som luktar gott; såg sådana på Kicks,luktade jordgubbar eller hallon eller kokos, mmm 

Jag vill verkligen INTE ha:
*smycken
*nagellack
*posters/ljus/annat dekorativt om det inte är JÄTTEmig
*bodylotions


Jag är anti-mainstream

När "Somebody that I used to know" spelades om och om på varje radiostation, i varje indvidens hörlurar och så vidare, så kunde jag verkligen inte lyssna och uppskatta den. Nu, när hysterin för låten har lagt sig, har jag börjat gilla den. Och så har det varit med måånga låtar, undra varför det är så egentligen? x)

Freitag, Fredag, Friday, Piatek

Av någon anledning hamnade jag på någon sida som behandlade hur en bra blogg ska vara. Bland annat stod det att man skulle ha med många bilder och inte för mycket text. Whaat?! Alltså vill jag lägga upp bilder, så skaffar jag Instagram, blogg har jag till för att skriva, även om det bara är ordbajsande.Seriöst. Hellre skriver jag och har två läsare än lägger upp onödiga bilder på varenda måltid, en "artistic" bild tagen i någon konstig vinkel eller änu värre, jag har sett bloggar som tar bilder från nätet och gör värsta utställningar av sådana, varför?! Ok, jag erkäner det är ju kul med en bild om den har någonting med inlägget att göra och är faktiskt rolig att se. Till exempel Kenza, jag bör givetvis hålla käften, då hon han ungefär 200 000 gånger fler läsare (eller någonting sådant, ni fattar), men det är askul att se bilder från hennes plåtningar, olika event eller hennes resor, men jag spyr galla när jag ser ännu en bild på hennes outfit eller tusende kort på hennes hund...
 
Ja, det var ungefär det jag ville säga om detta. Nu till annat. Jag har både en rolig och jobbig helg framför mig. Jobbig för att jag har en och en halv bok att läsa fram tills på tisdag, varav en av dem ("Historien on IKEA") är drygt 300 sidor lång och i den andra lär jag behöver ca 80 sid. Alltså nästan 400 sid på 4 dagar, yay. Förutom det måste jag börja skriva på mitt motivationsbrev (på engelska...) som ska lämnas in på måndag, städa hemma idag och hjälpa till att förberade min systers kalas, hon fyllde 10 år i tisdags och ska ha sitt kalas imorgon. Efter kalaset kommer det lite folk till mig och vi ska ha advent/julmys med peparkakor, lusebullar, julmust och julmusik, trevligt! Och på söndag kommer Elin, Sylvia och Sandra hem till mig och så ska vi julbaka och/eller göra julgodis. Trevligt det också!
 
Ja, jag ska nog ta tag i städandet nu, sen blir det att läsa lite och förhoppningsvis är jag inte alltför trött efter det, för jag vill se några avsnitt av "Mad Men" innan läggdags Jag har nu sett hela säsong ett och jag älskar den serien av någon anledning. Jag vet inte riktigt varför, men jag gör det, jag kan inte sluta titta.
 
Ah jag älskar den här bilden! Det är ett printscreen från "Mad Men" och det är huvudkaraktären Donald Draper som är på bilden. Kolla hans skjorta, kolla hans hår, åh! <3

En liten bön innan jag lägger mig

Gud, jag talar med dig sällan, men nu gör jag det. På förra finansieringstentan fick jag ett B, fastän jag inte pluggade något. Nu pluggade jag ändå ganska skickligt, men lite hjälp från ovan skadar inte, så se till att jag kryssar i rätt ruta tillräckligt många gånger för att få ett A, snälla?

Ja, så desperat är jag efter det där jävla A:et!


Jag tycker inte om måndagar...

...speciellt inte dagen-innan-tenta-måndagar... Ångest från första dagen på veckan, prima. Det är nog så, att jag kan mer än vad jag tror, men jag vill verkligen jättegärna få ett högt betyg på den här kursen (finansiering), så det är nog anledningen till att jag är lite hysterisk. Men inte hysterisk nog, för att inte ta en sovmorgon, dricka lite latte macchiato från mammas nya kaffemaskin i sängen och skriva ett blogginlägg, lite lugnt måste man ta det på morgonen. Ok, ok på förmiddagen. För det är faktiskt så, att jag hade stora svårigheter att somna inatt, vilket resulterade i att jag drack chokladmjölk och spelade sudoku kl 2:45 på natten, först efter det lyckades jag somna. Så jag hade faktiskt planer på att gå upp tidigt, men det var inte aktuellt i detta fall... 
 
Men nog om det. För ett par dagar sen började jag kolla på serien "Mad Men". Lite efter alla andra (fast egentligen minns jag inte att någon ur min umgängeskrets har någonsin pratat om den, så då är jag ju före, för att allt är ju relativt) och jag kan inte bestämma mig om jag tycker om den eller inte! Jag har nu sett fyra avsnitt, varje med tanke att jag efter det här nästkommande avsnittet kommer kunnna bestämma mig, men icke. Det jag vet jag tycker om i denna serie är alla välkammade, välklädda män, fastän de är svin. Jag får väl helt enkelt se några till avsnitt och kanske kommer jag kunna bestämma mig då. Vad handlar serien om? En grupp män som jobbar på en reklambyrå i slutet på 50-/början på 60-talet i New York. Och speciellt om en av dem, en mycket mystisk man kallad Don Draper. Hans jobb, hans familj, hans kärleksaffärer. Och allt akompanjeras av dåtida jazz-musik. Ännu ett skäl till att gilla serien.

Walking in the Winter Wonderland!

Vet ni, idag fyller min älskade mor år! 42 år gammal blev hon vid tolv-slaget och eftersom båda vi var vakna då, sjöng jag för henne och gav henne presenter 00:00 och sen satt vi och drack vin, trevligt :) Och trots hennes hårda diet, blev det så klart lite god mat, dagen till ära. En smörgåstårta med tonfiskröra och en vanlig tårta med chokladbotten, körsbärssylt och grädde, mumsi!
 
Eftersom hon fick besök på eftermiddagen och jag kände att jag behöve vädra hjärnan efter många timmars plugg, drog jag och Sylvia på promenad och vi blev senare joinade av Sandra också. Jag tänkte mest på en liten runda, för att senare återgå till plugget, men det var såå mysigt, så att det blev en långpromenad på drygt två timmar i slutändan. Ack så vacker det är ute! Fast jag frös oerhört om benen, trots att jag hade strumpbyxor under mina jeans, låren var heelt röda när jag kom hem sen. Och då kollade jag på termometern: -6 grader! Det är riktig vinter det!
 
Jag och Sandra vid en av många vackra julgranar som står lite här och där i Brandbergen :)
 
Imorgon är dagen som jag väntat på läänge, första advent! :D Ska äntligen ställa fram mitt adventljusstake och ska lyssna på julmusik på hög volym (för att jag tjuvstartade med julmusik redan för ett par dagar sen, men endast lite tyst så där ;) 
 
 
Den här låten har i några år varit min favoritjullåt, jag tycker det är så härlig! Man blir varm om hjärtat!
Vilka är era favoriter? :)

RSS 2.0