Dag 2 - Bilder på dig för tre år sedan


Dag 1 - Berätta om dig själv + bild

Well hello!
 
Så, här är jag, Karolina, 20 somrar, polsk så att det bara skriker om mig. Eller egentligen inte, assimilationsprocessn för mig har gått smärtsamt och fint, Jimmie Åkesson skulle nästan bli stolt. Och som en riktigt duktig flicka pluggar jag givetvis. Kandidatprogrammet i företagsekonomi med inrikting på finansiering vid Stockholms universitet, hur fancy låter inte det? Tanken är att jag efter ca 5 år på universitetet ska kunna hitta ett trevligt 9-17-jobb, tjäna så att jag har råd med att amortera på bolånet för min lägenhet på Kungsholmen (den jag planerar att köpa alltså) och resa lite under den 5 veckor långa semester (alltså, jag vill verkligen inte börja jobba!).
 
Jag är en lat jävel, men mina ambitioner driver mig framåt. Min familj och min utbildning kommer på en delad första plats när det gäller saker som är viktigast i livet för mig. Jag är lite konservativ av mig, jag tror starkt på bra utbildning och familj (vilket framgår av förra meningen). Jag tror inte på känslolöst sex, kroppsutsmyckningar och brukning av tobak. Jag har på senaste tiden upptäckt att leva enligt mina principer och faktiskt stå för dem är underbart. Jag har en fetish för snygga herrskor, människor som kan uttrycka sig väl i skrift och vita herrskjortor. Jag föredrar det stilrena framför det personliga och jag har gått från att hata te till att utveckla ett totalt beroende för det, svartvinbärste i synnerhet. 
 
Jag tycker om att umgås med människor, men definitivt inte med alla. Jag har genom livet lärt mig att man ska ha låga förväntningar (ja, kalla det pessimism om ni vill), så slipper man bli besviken, däremot kan man bli glatt överraskad. Jag har bitit på naglarna i princip sen jag var 3 år gammal och hur mycket jag än försöker, så kan jag bara inte sluta. Jag tycker om att lyssna på indie rock (Kaiser Chiefs), 80-tals låtar (jag säger bara: Glenn Frey - The heat is on!) och house (Swedish house mafia, lite patriotisk måste man ju vara). Min största hobby är att sova eller diskutera på internetforum. Och det får räcka så, för att jag är trött. 
 
Hejdå
 
Ajuste, en bild också. Langar en som jag tog innan en fest förra helgen, för att jag var snygg då (i jämförelse med nu, utan foundation, däremot med en jävla massa finnar i fejjan, fml).
 
 
Hejdå.

30 dagar, here we go!

Jaja, Sylvia sa åt mig att göra listan hon och Arvina håller på med, så det är bara köra. Fast jag vet att jag inte kommer publicera VARJE dag ändå, men whatevs.
 
Dag 1 - Berätta om dig själv + bild
Dag 2 - Bilder på dig för tre år sedan
Dag 3 - 10 sanningar om dig själv
Dag 4 - Hur är din drömpojkvän/flickvän 
Dag 5 - En nytagen bild på dig
Dag 6 - Bild/bilder på dig och din bästavän/bästavänner
Dag 7 - En bild på ditt rum som det ser ut just nu
Dag 8 - Valfria fotografier & berätta om dem
Dag 9 - Din outfit idag
Dag 10 - Hur du skulle vilja se ut
Dag 11 - Något speciellt du kan göra eller en talang
Dag 12 - Framtidsplaner
Dag 13 - Vad tycker du om din klass?
Dag 14 - Ditt drömjobb
Dag 15 - En bild på din mobil
Dag 16 - Din favorit affär
Dag 17 - Berätta om ditt liv
Dag 18 - Din klädstil + bild på din garderob 
Dag 19 - Bild på det du köpte senast
Dag 20 - Det du ogillar
Dag 21 - Din profilbild på facebook
Dag 22 - Berätta om ditt utseende
Dag 23 - Berätta med text och bilder om din familj
Dag 24 - Gamla bilder på dig
Dag 25 - Något du måste göra innan du dör
Dag 26 - Något du är rädd för och varför
Dag 27 - Hit vill jag resa
Dag 28 - Din bästa resa
Dag 29 - Dina intressen
Dag 30 - Det du brukar göra på dagarna
 

Jag kände värme inuti när jag såg snön falla

Det är ju ganska konstigt eller hur? Det snöar, alltså blir det kallt, kollektivtrafiken kommer inte fungera för fem öre, snön kommer att smälta och det kommer bli halt, man kommer behöva torka av skorna och hunden innan man kommer in, men det kommer bli smutsigt ändå. Men ändå, ändå blir de flesta glada. Barn, ungdomar, vuxna, gamla. Till och med hundar. Till och med jag.
Jag gick på promenad med min hund och blev besviken, för att det hade slutat snöa. Men snart blev jag glad igen. Jag såg en familj som hade gått ut och börjat kasta snö på varandra. Jag såg en liten valp som var helt fascinerad över vad det var för kall, vit grej på marken. Jag såg en äldre dam som gick och mumlade för sig själv "så vackert!". Och straxt innan jag skulle gå in i porten, började det snöa igen, bara lite grann, men ändå. Jag stod där och kollade upp och blev alldeles varm i magen, det är sådan känsla, sådan underbar känsla kopplad till snö! Jag började genast drömma bort mig till adventtider, när det är så kallt och alla är så stressande, men då det är så mysigt! För då luktar det apelsin och nötter och pepparkakor i hemmet. Lampor släcks och ersätts av ljus och adventljusstakar. Och i bakgrunden spelas det "Have yourself a merry little Christmas". Snart är den tiden här, det var det som snön sa till mig... :)

Svar på tal

Jag kanske ska svara på dem få kommentarer jag får, för att visa att jag uppskattar mina läsare, speciellt de som kommenterar!
 
Sylvia frågade:
"Du gillar väl också Hammarby sjöstad? Eller var det bara just när du var där? Detta var fina lägenheter. Personligen gillar jag inte när allt är vitt (det känns opersonligt) men smaken är som baken. I stan skulle jag allra helst vilja bo på Gamla Stan eller uppe på Åsöbacken :). Men jag gillar också Norrby och Dalarö, så skulle jag ha bil skulle de vara väldigt önskvärda!"
 

Karolina svarar:
Javisst, men Hammarby sjöstad känns liite utanför ändå, visst var det fint där, men inte lika livligt som det är på Söder. Och med tanke på att lägenhetespriserna inte skiljer sig så himla mycket, så föredrar jag Söder. Jag håller inte med om att vitt är opersonlingt! Jag har vita väggar och möbler i mitt rum nu, men all övrig inredning är enligt det jag tycker om: flaggor, lila, broar, Doctor Who och Big Ben. Det är så personligt det kan bara bli, bara att affischerna och textilerna inte skär sig mot en konstig färg på väggarna! :)
 
 
Mitt älskade rum som konstigt nog inte är så stökigt som det brukar vara!
Men jag fick besök idag, måste vara därför ;)

Boendecravings!

På senaste tid har jag allt oftare börjat tänka på hur kul det vore att ha eget boende. Det finns så klart nackdelar, att vara ensam till exempel, jag menar jag älskar min familj och det kanske skulle vara lite svårt utan dem. Men ändå. Jag har två drömställen i Stockholm jag vill bo på. Först, när jag fortfarande är ung, vill jag bo på Söder. Jag älskar atmosfären på Söder, jag bara gör det! En etta någonstans på Folkunga/Bonde/Skåne/Katarina Bangata, ja, SoFo helt enkelt, skulle inte sitta fel! Sen när jag blir lite äldre och, förhoppningsvis, lite rikare vill jag flytta till en större lya på Kungsholmen. Gärna med utsikt över Norr Mälarstrand, hur coolt vore inte det! 
 
Så klart har jag inte råd med att köpa en egen lägenhet och att hyra på Söder är omöjligt eller onödigt dyrt (om man kollar på andrahansmarknaden), men drömma bort sig kan man väl göra. Och det är det jag använde min förmiddag till, att drömma bort mig. Jag hittade två lägenheter på Hemnet som jag skulle vara nöjd med just för tillfället, som ung tjejstudent. Jag tillät mig själv att sno bilder därifrån, för vad är en beskrivning i jämförelse! ;)
 
Lya nr 1 - Folkungagatan 65 - 2 095 000 kr
 
 
Den här lägenheten älskar jag främst pga möjlgheten till att öppna balkongdörren så där! Liksom, man har öppet fönster mot hela Södermalm (lägenheten ligger högst upp också! på Folkungagatan liksom!) Fatta stå där i öpnningen en fredags/lördagskväll och se över den coola stadsdelen. Wuuunderbar!!
 
Lya nr 2 - Katarina Bangata 67 - 1 850 000 kr
 
 
Den här lägenheten älskar jag mest pga köket! Övriga lägenheten är visserligen mysig, men ganska tråkig - inga stora balkongdörrar och den ligger inte på sådan livlig gata som Folkungagatan... Men! Det är fortfarande Södermalm vi pratar om och det är preciiis utanför SoFo, så helt fel är det inte. Men vad gillar jag? Det moderna, stora, för att vara i en etta, köket som dessutom har en balkong! Supermysigt! Alla mina frukostar sommartid skulle bli uppätna där, lätt! 
 
Edit: Jag tänkte också tillägga att båda lägenheterna hade väldigt fina golv och det är inte en självklarthet! (jag brukar kolla på lägenhetsannonser ganska ofta om jag måste erkänna; en liten hobby så där; kanske bör fundera på karriär som fastighetsmäklare?) Båda hade parkettgolv och det är ju riktigt,riktigt snyggt! Tummen upp!
 
And now, it's time to say goodbye! För att jag ska städa lite och pluggeliplugga! Och senare på eftermiddagen kommer min kompis Marta för lite fika och prat. Vi har inte umgåtts på vääldigt länge, så det ska bli kul! :)
 
 

Bloglovin!

Följ min blogg med Bloglovin

Fucking story of my fucking life


Karolina - skofetischisten, på ett annat sätt

Jag avslutar min "saker jag inte förstår mig på"-listan senare, för att jag vill fortsätta spinna på sko-trådet. Jag har en sko-fetisch. Men inte på mig själv, jag äger inte så många par skor och dessutom är jag sådan att jag oftast förälskar mig i JUST DET PARET och så går jag i dem hela säsongen. MEN! Jag ser till att mina skor är hela och rena!
 
Jag är singeltjej på 20 år, så det är klart jag spanar in killar. På tunnelbanan, på bussen, i skolan, på biblioteket, i affären, you name it! Och ibland ser jag en söt/snygg kille och bara tänker "åh, vad gullig han är" och så ser jag hans skor... och så blir jag oftast besviken. Det är ju stört! Att en sådan detalj kan ändra på "helhetsupplevelsen". Killen jag dejtade senast hade riktigt fin skokollektion! Att komma in i hans hall, där alla fina läderskor stod rena och fina, det var en upplevelse! Att gå bredvid en kille som hade så fina skor gjorde mig nästan stolt. Jag inser nog att jag tyckte om hans skor mer än honom själv ;). Alltså gud, vilka konstigheter människor kan utveckla i sig, en fetisch för killar med fin fotbeklädnad, herregud! Gärna bruna skor (fast inga bruna skor efter kl 18 ;)!

Ett inlägg från SUB

Jaja, jag gav er falska förhoppningar, för att här sitter jag och skriver ett inlägg ändå. Men saken är den att jag sitter på universitetsbibliotelet och pluggar och just nu känner jag får att ta rast och då kan jag lika gärna skriva här. Jag tänker köra ett inlägg i kategorin "saker mäniskor gör som stör mig" fast jag byter ut "stör mig" till "jag förstår mig inte på", för att det låter snällare.

1.) Folk som äter sesamkakor. De finns överallt på universitetsområdet. Först såg jag mina kurskompisar äta det, men de är långt ifrån ensamma om det. Jag menar, kom igen! Det är inte gott, det luktar inte gott och nej, det är definitivt INTE nyttigt. Jag får genast tankar om min hippie-gammelfaster som alltid kom med dadlar, fikon och sesamkakor och sa: "jag har godis till dig Karolina!". Nej, bara nej. Jag äter hellre choklad, lika mycket kalorier.

2.) Folk som går i sportskor till vardags. Träningsskor, löpningsskor, whatever. Oftast är de vita och tydligt slitna och smutsiga, för att de inte direkt går att rengöra. Kom igen, det finns ju inget finare än ett par snygga läderskor (eller fuskläder om man så vill!). Klassiskt, stiligt, vackert!

Det tar visst längre tid än jag trodde att skriva ett sådant långt inlägg på mobilen... Så jag återgår till pluggandet, men fortsättnigen kommer, helt klart!


Tjo!

Hej mina söta läsare!
Jag har inte bloggat någonting på såå länge och ändå är det rätt många som besöker, man blir ju glad! Men jag skriver det här egentligen bara för att informera att det inte kommer komma några blogginlägg den närmaste tiden, om ens överhuvudtaget. Jag har ingen lust att skriva. Jag har ingenting att skriva om. Dessutom mår jag inte särskilt bra just nu, det är många faktorer som bidrar till det. Jag orkar inte göra roliga och/eller intressanta inlägg och jag tänker absolut inte skriva massa deppiga inlägg heller, även om det är kanske vad jag skulle behöva göra... Jag måste ta tag i mitt liv och det är det svåraste projektet jag har haft hittills. 

RSS 2.0