2013-11-09

När jag vaknade imorse vid 9 tänkte jag "gud så härligt med söndagsmorgon, man kan sova ut och det är mys; synd att det är skola imorgon". Det tog mig ett tag att inse att det faktiskt bara är lördag idag, vet inte hur jag kunde blanda ihop det. Kanske därför att den här veckan har gått så otroligt fort och så blir hela "tidslinjen" lite fucked up! :P
 
Det har varit skola varje dag förutom onsdagen den här veckan och så kommer det se ut för mig fram tills januari, förutom jullovet då kanske. Och de första dagarna i december, då ska ju jag åka till New York! :D Asså snacka om att jag är taggad! Måste redan börja skriva ner saker jag vill se/göra/köpa, annars finns det risk att jag glömmer något viktigt och blir ledsen när jag är tillbaka i Sverige. Och jag tror också att jag har övertalat min pojkvän, att vi spenderar en dag åt att åka ner till Washington D.C.! Vi kommer ju ändå vara drygt 8 dagar i N.Y. så en dag kan ju gå åt att se den FAKTISKA huvudstaden i USA. Jag längtar så mycket att jag nästan spricker! :) Fattar dock inte hur jag ska få med allt jag planerat köpa hem, då jag bara har betalat för 20 kg bagage, men det löser sig nog. 
Och tillbaka till skolan så har jag faktiskt två kurser parallellt just nu, finansiell statistik och finansiell matematik. Matematik är lungt, men statistiken bygger på matte vi kommer att lära oss under mattekursen, så där är det knepigt, fattar inte hur de har tänkt med upplägget där. Awell, det spelar inte en större roll, för att det visade sig att masterprogram knappt tar in några baserat på betyg utan att det är GMAT som gäller, så så länge jag klara mig blir det bra. GMAT är typ som högskoleprov, fast i sin helthet på engelska och är mest relevant för ekonomistudenter och inte alla. Så det får jag skriva nån gån i januari eller februari hade jag tänkt. Jag testade göra några testfrågor och det gick fett bra, hade bara några få enstaka fel, så jag oroar mig inte. Man måste dessutom bara få 370 av 800 poäng för att komma in på fekens master, så det löser sig. Det jobbiga är väl att provet kostar drygt 2000 kr att göra och man kanske blir mer stressad när man vet att om man failar så är det inte bara att man inte kommer in, man förlorar ganska mycket cash också. Men no worries, det blir nog bra! :)
 
Jag har faktiskt lite ont i handen av att skriva, brände mig nämligen ganska ordentligt med het frityrolja igår när jag och Mattias gjorde våra chokladdonuts. De blev dock förvånansvärt goda, så jag är nöjd. Liksom som över bagels med vallmo som jag bakade igår kväll också, båda var första gången jag gjorde, båda blev bra! :) Och min kära pojkvän verkade ha fastnat lite för bakningen för han stod bredvid mig i köket nästan hela tiden och hjälpte till, skönt att inte behöva göra allt själv! :)
 
Idag blir det nog lite träning (om jag orkar), lite matteräkning och sen förhoppningsvis lite mys med pojken! Ha en bra lördag! 

Lite av en.. resedagbok!

Efter ett långt uppehåll, tänkte jag kika in på bloggen. Och i och med att jag har iaf nån läsare om dagen FORTFARANDE, efter att ha varit tyst i typ, hm 3 månader (?), så tänkte jag faktiskt slänga upp ett inlägg. 
 
För att jag lever och jag mår rätt så bra. Sist jag skrev var det några dagar innan jag skulle bort till Australien och nu är jag redan tillbaka. Ja, jag skulle ha stannat längre, men jag trivdes inte fullt ut, vet inte vad det var, människorna? Staden? Min inställning? Ingen aning, men efter en månad bestämde jag mig för att åka hem och har faktiskt inte ångrat det peciellt mycket sen dess. Australien var fantastiskt, förstå mig inte fel, men jag skulle nog hellre åka dit med nån vän, familj eller pojkvän och bara åka runt. Jag tröttnade på tanken att sitta i tråkiga Newcastle i flera månader och slösa stoora summor på det, inte värt det absolut. Så jag reste runt lite omkring Newcastle, såg till att ha varit i Sydney och till slut åkte jag hem i slutet av augusti. Jag är nöjd, jag har sett Australien "inifrån" iom att jag bodde på campus med andra aussie studenter, jag har sett och klappat koalor, kängurus och andra fina djur, jag har varit i Sydney, jag har varit på aussie bbq, jag har blivit säkrare med engelskan, jag har ÄTIT kängurufile och mycket mer. Jag skulle så klart kunna skriva en hel bok om vad jag gjorde där, var där ändå en månad, men det får räcka så. Eller jag måste tillägga - jag älskade var och en av stränderna jag åkte till! Gud vilka fantastiska ställen. På bilden neda ser man en kliff i närheten av Bar beach i Newcastle, det har blivit typ min favoritplats i världen kan jag säga! Jag har varit uppe på klippan några gången och kollat på den underbara utsikten, men inget slår första gången jag var uppe där, shit! Snacka om jag aldrig känt mig så levande, underbar känsla!!!
 
 
Nog om Australien. Eller tja, jag kan väl säga att jag inte riktigt känner mig klar med Aus, dock nästa gång jag åker, så vill jag gära åka till norra Australien. Se mer av det vilda. 
Nåväl, efter hemkomsten hade jag en liten semester då jag inte gjorde mer än gick och åkte runt med Mattias och familjen (Mattias är förresten min pojkvän,men det kanske jag har nämnt tidigare?) och sedan började skolan. Jag kunde hoppa på termin 5 iomjag hade tillräckligt med poäng och nu har jag alltså endast 1,5 termin kvar till jag är klar med mitt kandidatprogram, sjuukt! 
 
Men inte har jag bara gått i skolan och hängt med pojkvännen, kompisarna och familjen, för jag fick verkligen upp ögonen för det där att resa. Som Mattias sa, jag har skaffat mig inte så billig hobby. När jag kom hem från Australien och alltså efter den nästan 30 timmar långa flygresan hem, trodde jag inte att jag skulle sitta på ett flyplan på länge. Men icke sa Nicke. Lite mer än månad senare satt jag och Mattias på nästa flyg och var på väg till Paris! Vet inte vad som gjorde mig så sugen på att åka dit, jag har aldrig varit stor fan av Frankrike och Paris, kanske faktumet att jag faktiskt åkte dit med pjkvännen min och Paris är ju romantikens stad? Jag vet inte, men nöjd var jag! Jag var jättebesviken först, då vi åkte genom förorterna från flygplatsen, dessa var nämligen superfula! Kände mig som i en jätteful ghetto och ville nästan gråta att vi hade kommit till så fult ställe. MEn när vi åkte in i innerstade, förstood jag genast vad det är människorna älskar med Paris. Det var vackert precis ÖVERALLT! Alla hus, alla gator, alla gatulyktor, ALLT var värt att titta lite extra på! Fantastiskt vacker stadskärna med andra ord! Men tyvärr, vi var där bara för en weekend, blev typ knappa 3 dagar och vi sprang i princip igenom staden för att se som var värt att se och vi hann inte blinka två gånger och så var det dags att åka hem. Känner inte heller att jag är klar med Paris, någon gång återkommer jag! 
Jag vet inte varför, men jag fastnade verkligen för den här "trappan till himmlen" som fanns i Versailles, supercool! :D
 
Amen ja, det känns ju nästa som det här är en resedagbok eller något, men jag tycker ändå att resor är det bästa man kan göra, så självklart är nästa resa redan bokad! Jag och Mattias funderade på att åka någonstans över nyår och då kom ämnet om New York upp. Tyvärr, att åka till N.Y. över nyår är faasligt dyrt, så det blev inget med det. Eller ja, jag såg att biljetterna är billiga i början av december, jag kollade snabbt på hotell och så var det bara att övertyga Mattias. Men det sista var inte alls så svårt som jag trodde! Han gick med på mitt förslag utan några men och nu har vi köpt flygbiljetter och bokat hotell! 9 dagar blir vi borta och jag är så exalterad att jag kan knappt andas normalt, det är bara sååååå kul! :D Det är så superstort att få åka till NY och nu ska jag dit! Eller, vi ska dit tillsammans! :D Och det som glädjer mig mest är nog att vi åker dit i december, en ganska kort tid innan jul och jag som största julälskare jag känner, börjar typ dansa av glädje när jag tänker på att jag kommer att få chansen att få se all pampigt amerikanskt julpynt! :D Och så ska jag springa till Rockefeller Centre för att se julgranen som tänds samma dag som vi kommer (lite synd att vi missar tändningen dock, men men). Och så ska vi bo mitt på Manhattan, ca 3 minuter från Times Square! Assssåååå ahhhhhh! LYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYCKA! :D 
 
Här slutar detta inlägg för att jag måste gå upp och hoppa lite av glädje! :D Det här året har varit konstigt, det har haft många jättedåliga stunder, men de bra stunderna har varit de bästa i mitt liv! Att bli tillsammans med Mattias och att jag har bokat fyra resor det här året, däribland Sydney, Paris, New York, det är nog av det bästa som har hänt mig hittills! 
Ha det bra!
 
 
 

RSS 2.0