Svar till Sandra

Bundesliga är tyska fotbollsklubbar som tävlar mot varandra för att få titeln som Tysklands bästa, typ som allsvenskan i Sverige (AIK, Hammarby oh resten), fast Bundeslig är mycket bättre :)
Jag kommer berätta om min underbara 20-årsdag i ett senare inlägg, kanske redan idag ;)

Sorgen

Alltså mitt förra inlägg skulle vara det sista för idag, men jag skiter i det. Jag är så himla besviken över att Tyskland förlorade idag, att jag måste bara skriva av mig lite. Jag kan dock inte säga att Italien inte förtjänade vinsten, de spelade riktigt bra, samtidigt som Tyskland spelade en av sina sämsta matcher jag sett... Men jag är ledsen ändå, jag har hejat på Tyskland i flera år nu och även om det kan tyckas konstigt, så skulle jag heja på dem även om de spelade mot Sverige. Tror att detta skulle vara fallet även om de skulle spela mot Polen.
Aja, nu får jag släppa det där. Det är VM om två år och då hoppas jag på ett fantastiskt Tyskland. Än så länge får jag följa Bundesliga och heja på Bayern-München där flera av landlagsspelare kör: Kroos,Gomez, Schwiensteiger, Müller, Lahm, Boateng och så klart, min älskade Neuer! 25 augusti börjar det, yaaay!

Sista inlägget som tonåring!

Ja, nu har jag sisådär 5 timmar av tonårslivet kvar. Hemskt, på ett sätt. Men jag hoppas att början på ny tioårsperiod kommer bara få med sig sådant som är bra. De största förändringarna i ens liv verkar äga rum när man är tjugo-någonting. Jag kanske gifter mig när jag är 20-någonting. Jag kanske får barn när jag är 20-någonting. Jag kommer iaf avsluta mina studier och börja jobba när jag är 20-någonting. Jag vet att jag kommer vakna imorgon och känna mig precis om jag gjorde när jag vaknade upp imorse, men jag vill lova mig själv att se till att försöka få vissa saker att se annorlunda ut. Jag tänker inte lista upp dem här. De är mina och det är jag själv som kommer handskas med dem. En sak är säker - jag är säker i mig själv som jag aldrig tidigare har varit. Jag har lärt mig att älska mig själv och tillåta mig själv att vara precis som jag vill vara och inte som andra förväntar sig. Jag tror att jag har åstadkommit det som i tonårslivet är det viktigaste - att hitta sig själv. Sådant filosofiskt och "vuxet" inlägg, hehe ;)

Lätt efterrätt

Jag har de senaste tre veckorna slarvat med min diet, så mycket som det bara går ungefär. Men från och med idag blir det 1000 kalorier/dag igen. Så klart lättare att säga än att tillämpa, jag blev assugen på sött, så klart! Men jag löste det med en asgod efterrätt på knappt 100 kalorier (och nej, det var inte 2 chokladbitar, det var faktiskt ganska mycket jag "mat" jag fick!). Jag hittade lättvaniljglass i frysen, tog 60 gram av den (ungefär 2 mindre kulor) (det är ungefär 70 kalorier, men jag vet att jag inte skulle nöja mig med det) och över det hällde jag en halvdeciliter VARMA hallon. Gudarna i himmelen vad gott det var!!! Tyvärr hann jag inte ta bild, för att det hela hamnade i magen snabbt! Inte bara blev jag av med sockersuget, men fick också lite mättnadskänsla + lite vitaminer ;) Nöjd tjej!

önskelista v1.1

-lååånga örhängen med fjädrar på (ej svarta, röda eller rosa; så ljusa färger som möjligt! )
-poster/tavla med Londonmotiv
-en termosmugg
-korta, små halsband (silverfärgade)
-en mobilväska som man hänger på halsen
-KLÄDER! Nästan alla mina kläder är för stora, så att varje plagg (eller presentkort på en klädaffär) kommer uppskattas! Fina t-shirtar/linnen, kanske någon klänning eller ett par shorts; gärna i ljusa färger, sommaren till ära. Jag ligger någonstans mellan strl 38 och 40, men köp hellre för litet än för stort, då jag har ambitionen att bli ännu mindre ;)

Buonasera!

Se, jag har redan lärt mig något från italienskan ;) Ja, men nu är jag nog klar med bloggdesignen för den här gången. Om jag inte ändrar mig imorgon igen, jag hade ju en header och design klar några dagar sen också...
Nu ska jag lägga mig och njuta av min skönhetssömn. Ni vet, det är ju ytterst viktigt att vara snygg i skolan nuförtiden ;) Puss!

Inte riktigt klar ännu

Jag är asnöjd med den delen av designen jag gjort hittills, alltså alla rubriker, typsnitt osv. MEN, jag kan inte komma på en fin header... Jag har inga idéer och dessa jag faktiskt hade visade sig vara asfula när jag väl försökte producera fram något. Jag har allmänt svårt att fokusera på någonting överhuvudtaget... Måste vara den där lilla crushen jag åkt på. Det är nästan som förkylning alltså, hoppas det går över snart.

Tjoooz

Sitter i skolan och har lunch, spännande eller huuur?! :D Näädå, jag är typ asdöd för att jag somnade först vid kl 4 i natt och redan 7:45 var jag uppe, feezt. Jag har en känsla att jag kommer att somna direkt nät jag kommer hem sen, så JAG VILL KOMMA HEM NU!

Klart juni 2012

Bloggen är under ombyggnad som tar lite tid, därför kan det se konstigt ut. Så bli inte rädda!

Min önskelista!

Eftersom jag fyler år om två veckor blev jag flera gånger tillfrågad vad jag önskar mig. Det var svårt att komma på grejer jag vill ha, men här kommer det några punkter iaf:

-långa örhängen med fjädrar på (ej svarta, röda eller rosa; så ljusa färger som möjligt! ) - obs! Det finns ett par asfina gula på Gina Tricot!
-korta, små halsband (silverfärgade)
-en mobilväska som man hänger på halsen
-KLÄDER! Nästan alla mina kläder är för stora, så att varje plagg (eller presentkort på en klädaffär) kommer uppskattas! Fina t-shirtar/linnen, kanske någon klänning eller ett par shorts; gärna i ljusa färger, sommaren till ära. Jag ligger någonstans mellan strl 38 och 40, men köp hellre för litet än för stort, då jag har ambitionen att bli ännu mindre ;)
 

Hem

Alltså jag kan viserligen förstå varför folk i min ålder vill flytta hemifrån, men jag skulle inte vilja göra det. Visst handlar det om att det är mycket bekvämt att bo hemma, där mamma betalar för mat och räkningar, men egentligen är det inte bara det det handlar om i mitt fall. Jag tror jag skulle klara mig bra, det finns studentlån att ta och om man verkligen försöker kan man få något extrajobb, men jag skulle sakna min familj så himla mycket! Jag vet att jag skulle vara hemma minst 5 gånger i veckan. 

Javisst, det finns massor som jag skulle tycka är skönt att slippa: mammas tjat om att städa, systrarnas eviga skrik och dessutom skulle jag kunna ha filmkvällar och annat utan att vara rädd att störa min sovande mor eller utan att mina systrar hänger på. Men samtidigt skulle det kännas så fel, att komma till ett tomt hem. Att inte kunna prata med min mor varje kväll innan jag lägger mig och vi tar den där kvällsmackan som vi vet att vi inte bör ta. Att inte höra mina systrars härliga skratt, ni vet, barns ärliga skratt, som får en att le eller till och med skratta med. Att sitta och äta söndagsfrukost själv, när man har alltid förberett och ätit den med dem andra. Att inte kunna skrika "X kom och kolla på det här". Att inte kunna komma hem och skrika "hej, jag är tillbaka". Att inte kunna dra skämt som bara vi förstår och koppla små, små saker till olika filmer vi har sett eller konstiga meningar vi har hört. Ja, jag är lite av en mammas flicka, lite barnslig och sentimental på samma gång. Men varför ska man ge upp det härliga man har, för att bo själv, som i längden kommer nog bara kännas ensamt. Så länge jag inte hittat den "perfekta" killen, alltså någon som jag kan älska lika mycket som jag älskar min mor och mina systrar, kommer jag nog inte flytta hemifrån.

Jag vet att detta är ett ganska random inlägg, men det är någonting jag kom att tänka på när jag hörde en konversation två tjejer hade på bussen, där den ena ville så gärna flytta. Så nu vet ni varför ;)

Ps. Jag äääälskar att man återigen kan bara trycka på enter när man vill ha mellanrun mellan raderna. Det kan hända att jag kommer att blogga mer framöver, just på grund av den lilla (men ack så viktiga) förändringen.


EM!

Jag kan inte spela fotboll. Jag har boll-koll-noll. Men jag ÄÄÄÄLSKAR kolla på fotboll, speciellt är det gäller EM eller VM. Och ja, ingen har väl missat att EM är i full gång! Jag har inte sett alla matcher som varit, men de jag sett.. Alltså det är sååådan spänning! :D Idag kollade jag på Danmark - Portugal och nyss tog Tyskland - Holland matcken slut, 2-1 till Tyskland!! :D Alltså jag är polsk, bor i Sverige, men jag är alltid mest exalterad när det är Tyskland som spelar. Det finns visst små förklaringar till detta, så klart, men det mest logiska vore om jag hejade lika mycket på Polen eller Sverige, men det gör jag inte :P Jag har kopplingar till Tyskland, jag har varit där flera gånger och tycker om detta land vädligt mycket, så ja, ni får helt enkelt acceptera att jag hejjar mest på Tyskland och det har jag gjort i flera år! Jag är även ett stort fan av den tyska coachen (Joachim Löw), som är ju aaasskön! Kolla videon liksom x)


Dessutom har jag en liten crush på Manuel Neuer, deras målvakt, såå gullig! :)


Long time no see

Vill ni veta orsaken till min långa frånvaro här på bloggen? Jo,jag tycker det är skit jobbigt att skriva inlägg här, för att man inte bara kan trycka på "enter-knappen" för att få mellanrum mellan raderna. 'då blir det liksom skiitjobbigt när an ska lägga i bilder och allt... Hur som helst, har jag några roliga dagar bakom mig, jag hoppas att något mirakulöst händer och resten av sommaren kommer vara lika trevlig.

Det började redan i fredags, då tog min kompis Patrycja studenten. Min förvirring gjorde att jag missade hennes utspring, men jag var där på hennes mottagning och drog sen ut. God mat, bra sällskap, rooligt med andra ord (förutom att musiken sög på utestället).

Lördagen spenderades genom att fira Arvina. Jag och Sylvia mötte upp resten av sällskapet vid kajen på Gamla stan. Tanken var att gå och äta på Vapiano, men det var fullt där, så vi gck till en mindre restaurang, där vi åt (mindre god mat), pratade och jag sneglade på fotbollen, så klart. Efter satte vi oss med varsin 3,5% på Riddarholmen i väntan på att ännu en skulle joina oss. Vi hamnade sedan på en bar på Drottninggatan. Därefter vart det snack om att gå ut och dansa, men vad egentligen hände var att vi hamnade på Donken sedan var dagen slut.

På söndagen gick jag först till Sylvia som sydde om klänning och sedan far vi tillsammans (+ Sandra, Emma och Patte) till Södertälje där Fadi skulle ha sin studentmottagning. Även om de andra dagarna och festerna var jätteroliga, var denna den absolut bästa! Vi åt ASGOD mat, dansade som galningar och hade såå himla kul!!! Eller ja, det är min åsikt! :) Måndag var jag i skolan och sedan sov jag, för att ja, jag fick inte speciellt mycket sömn under helgen dårå x) Och igår åkte jag och Sandra till Patte, det kom några andra kompisar och sedan även Sylvia, vi satt, åt glass, snackade, kollade på fotboll och hade det allmänt mysigt! Ja, kan inte säga att jag hade tråkigt, dårå :P

Ja, nu blev det ett långt och antagligen lite tråkigt inlägg, men jag kände att det vore konstigt att börja skriva om någonting annat om jag inte skulle berätta om min lyckade helg ;)

Hos Morawiecki's

Yeah yeah, Sandra är tillbaka och vi hänger lite at the mansion. Hon är dock väääldigt trött, så jag ska ta mitt feta arsle och gå hem snart så hon får viiila.


Stulen från Sylvia som stal den från Vina

Ja, jag sitter på bilbioteket, men är inte mitt i en av mina mest produktiva perioder, så jag gör den här så länge:

FAMILJ:
Du bor tillsammans med dina föräldrar? – Med mor min.
Trivs hemma? – Javisst, förutom när mor min får PMS.
Har rymt hemifrån för att du inte orkat med familjen?- Nej.
Har skrikit och slagit din mamma? – Jag skulle ALDRIG slå min mamma, men skrikit, javisst.
Har fått en rejäl utskällning på sistonde? – Nää, kan inte komma på någont sådant.
Vem betyder mest för dig i din familj? – Julia, måste varaa därför att hon var min första, efterlängtade syrra, fast jag älskar ju min mor och Jagoda jättemycket också!
Du älskar din familj oavsett vad som händer? – Det skulle behöva hända någonting STORT för att jag skulle sluta älska dem
VÄNNER:
Du har vänner? – Vänner, vadär det? Nädå, klart jag har
Du brukar vara med? – Sylvia och Sandra som mest. Fast jag är ju med Vina typ varje dag i skolan också.
Älskar du dina vänner hur dom än ser ut? – Herregud, okej att kolla på utseendet på eventuell pojkvän, men varför ska jag bry mig hur mina vänner ser ut? Dessutom är var och en av dem väldigt vackra, så ja :P
Är det okej att ha kill-kompisar? – Är det en mellanstadieelev som gjort denna lista? Klart det är...
Har du pussat någon av dina kompisar? – Säkert någon gång någon puss på kinde.
Skulle du kunna döda någon av dina kompisar? – VARFÖR I HELA VÄRLDEN SKULLE JAG VILJA DÖDA NÅGON AV MINA KOMPSAR? Logiken svämmar över...
Har du blivit av med någon vän på sista tiden? – Alltså typ.
Har du fått nån ny kompis denna månad?- Haha, första juni idag, så nej inte änu ;) Men jag lär få några nya ed tanke på att jag börjar ny kurs på måndag :)

ALKOHOL:
Har druckit alkohol? – Ja.
När drack du alkohol senast? – I lördags
Vem bjöd dig på alkohol? – Min mor och hennes vän.
Vad var det för sorts alkohol? – Martini och vitt vin.
Brukar du dricka alkohol? – Jag har gjort det ågra gånger, men ingenting jag BRUKAR göra...
Har du druckit öl? – Ja.
Tycker du om öl? – Tycker om kan jag nog inte säga, men det är väl ok på brist på annat. Förut tyckte jag att det var jätteäckligt, men som sagt - det är ok.
KÄRLEK:
Är du kär just nu? – Nej
Har du någon kille just nu?- Nej
Har du dumpat någon?- Nej
Har du sagt att du gillat någon för skojs skull? – Åh gud, vad skoj... Nej.
Vem kramade du senast? – Jagoda
Är det okej att din kille hånglar med en annan tjej? – Äh, så klart inte.
SKOLA:
Är du duktig i skolan? – Medelmåtta, jag var bättre förr..
Har du bra betyg? – Nej, jag tycker inte det.
Har du fått göra om ett prov någongång? – Nej, aldrig.
Har du fått ett bra resultat på ett prov? – På ett? På flera, men inte på senaste tiden
Sköter du dig i skolan?- Asså inte så..
Har du tuggat tuggummi under skoltid? – Ja, får man inte det?
Haft mobilen på lektionstid? – Den är alltid på.
Fått skäll av en lärare för att ha snackat i telefon? –Nej, tror jag icke.
FAMILJ:
Du bor tillsammans med dina föräldrar? – Med mor min.
Trivs hemma? – Javisst, förutom när mor min får PMS.
Har rymt hemifrån för att du inte orkat med familjen?- Nej.
Har skrikit och slagit din mamma? – Jag skulle ALDRIG slå min mamma, men skrikit, javisst.
Har fått en rejäl utskällning på sistonde? – Nää, kan inte komma på någont sådant.
Vem betyder mest för dig i din familj? – Julia, måste varaa därför att hon var min första, efterlängtade syrra, fast jag älskar ju min mor och Jagoda jättemycket också!
Du älskar din familj oavsett vad som händer? – Det skulle behöva hända någonting STORT för att jag skulle sluta älska dem.
VÄNNER:
Du har vänner? – Vänner, vadär det? Nädå, klart jag har
Du brukar vara med? – Sylvia och Sandra som mest. Fast jag är ju med Vina typ varje dag i skolan också.
Älskar du dina vänner hur dom än ser ut? – Herregud, okej att kolla på utseendet på eventuell pojkvän, men varför ska jag bry mig hur mina vänner ser ut? Dessutom är var och en av dem väldigt vackra, så ja :P
Är det okej att ha kill-kompisar? – Är det en mellanstadieelev som gjort denna lista? Klart det är...
Har du pussat någon av dina kompisar? – Säkert någon gång någon puss på kinde.
Skulle du kunna döda någon av dina kompisar? – VARFÖR I HELA VÄRLDEN SKULLE JAG VILJA DÖDA NÅGON AV MINA KOMPSAR? Logiken svämmar över...
Har du blivit av med någon vän på sista tiden? – Alltså typ.
Har du fått nån ny kompis denna månad?- Haha, första juni idag, så nej inte änu ;) Men jag lär få några nya ed tanke på att jag börjar ny kurs på måndag :)
ALKOHOL:
Har druckit alkohol? – Ja.
När drack du alkohol senast? – I lördags
Vem bjöd dig på alkohol? – Min mor och hennes vän.
Vad var det för sorts alkohol? – Martini och vitt vin.
Brukar du dricka alkohol? – Jag har gjort det ågra gånger, men ingenting jag BRUKAR göra...
Har du druckit öl? – Ja.
Tycker du om öl? – Tycker om kan jag nog inte säga, men det är väl ok på brist på annat. Förut tyckte jag att det var jätteäckligt, men som sagt - det är ok.

Vädret svek

Så idag vaknade jag ytterst glad över att det är första juni! Jag äälskar nämligen juni mest av alla månader. DAgen till ära tänkte jag klä mig riktigt vårigt och fint. Men jag måste ha glömt bort vad väderprognoserna visade och jag blev riktigt besviken när jag kollade ut genom fönster och såg regn. Ännu mer besviken blev jag när jag kollade på termometern och såg att det bara är 7 grader idag... Så det blir inga fina t-shirts och ballerina idag. Tog och klädde mig i min gråa/silvriga stickade tröja och kängor istället:

Jaja, kängorna syns ju inte, men tröjan gör! Den har blivit riktig oversize tröja
nu när jag har blivit av med 11 kilo fett x)
Och så matchade jag med lite silvirg/grå ögonskugga, ack så vårigt - icke! xD


Nu ska jag bege mig till Haninge bibliotek och tentaplugga fram till stängning! Wish me luck!

RSS 2.0