20120228

Känslan när man är på kvällspromenad med hunden och fantasierar om saker som kommer antagligen aldrig hända och så just i den stunden ser man ett stjärnfall <3 Det var som om någon ville säga: "ge aldrig upp hoppet, du vet aldrig vad kan hända". :)

20120227

Hallåhallå!

Det går bra nu! Efter att min gamla datorn kraschat, helt random, var jag tvungen att köpa en ny. Eller tvungen och tvungen, jag har velat köpa en ny dator ett tag nu och nu hade jag bra ursäkt för det. Jag sörjer mina gamla datorn fortfarande, då jag antagligen inte kommer kunna få tillbaka alla mina bilder jag hade där, dvs bildern från London, Köln, Berlin, min student och massa andra bilder som var viktiga för mig, men jag har köpt en skönhet som botar min sorg lite. Det skulle bli en budgetdator, men blev en Acer Aspire s3 Ultrabook, som gick på nästan dubbelt så mycket än vad jag hade tänkt att spendera nämligen hela 8000 svenska riksdaler (Det börjar eka tomt på mitt sparkonto nu, jag MÅSTE fixa sommarjobb och fylla på där). Och hittills är jag så himla nöjd! Datorn är så liten som en datorn bara kan bli, den låter absolut ingenting, förutom när man installerar program, men det är tydligen vanligt, för att det kräver tydligen enormt mycket jobb och ja, den är superfin! Det enda som är nackdelen är att tagenterna är lite tröga så man måste hamra på dem för att skriva, men antar att det blir bättre så småningom.
Jag har även köpt till försäkring som jag trodde jag aldrig skulle göra, så tanken är att den ska leva med mig några år framöver.

Because Macbook Air is just too mainstream! Älskningen min!

20120225

Hallåhallå!

SMHI säger att det är molnigt med risk för regn, men vad jag ser är strålande sol, prima! Tänkte börja dagen med en lista som jag snodde för ett tag sen från någon blogg, men som låg på mitt skrivbord rätt länge. Nu kör vi! (Hoppas man inte gjort den tidigare, vore piinsamt!). Och så kör jag lite längre kommentarer på frågor, inte bara korta svar, då är det ju tråkigt!

Vilken svordom använder du mest? Fan. Men med låångt A. Alltså faaaaaaaaaaan!

Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Varierar, men oftast 7:20

Var köper du dina matvaror ifrån? Ica Kvantum Brandbergen 

Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Båda. Eller nej, hellre vara med, jag är lite kamerakåt ;)

Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
Beroende på summan antar jag. Om det var flera miljoner - en lägenhet. Om mindre summa - en ny dator och/eller en resa

Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Nej

När var senast någon stötte på dig? Hmm, minns inte exakt, men vet att jag vill förtränga bort det...

Vad åt du till middag senast? Orkade inte laga något stort, så det blev toasts

Kan du vissla? Ja, någorlunda

Tittade du på tecknat när du var liten? Äh, jag gör det fortfarande! The Flintstones och Tom&Jerry FTW!

Äger du några popband t-shirts?
Faktiskt inte.

När flög du senast?
Oj. I augusti någon gång. Då flög jag till Köln och tillbaka.

Pratar du några andra språk? Polska, engelska, grunder i tyska (ska jobba på det! och ska antagligen läsa en sommarkurs i italienska om jag inte får sommarjobb; allt för lite pengar tom plugg på sommaren...)

Har du gråtit offentligt?
Det har nog hänt några gånger. Eller rätt många gånger, jag hade nån sorts prestationsångest på gymnasiet och grät så fort jag tyckte det gick dåligt på något... Skulle inte hända nu ^^

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Jag skulle vilja tatuera mig, då på insidan nederarm, gärna flera tatueringar. MEN jag vet att det kan göra att jag får svårare att få jobb, så tyvärr, kommer det inte att hända.

Vad har du med dig in på bion? Vänner, lite godis, helst vatten, då dricker man inte för mycket och måste inte springa ut mitt i filmen...

Vad har du för väder? Solen har delvist gömt sig bakom molnen, men det ser rätt trevligt ut ändå. 

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Engelska och företagsekonomi

När sov du senast på golvet? Jag älskar att sitta/ligga på golvet när jag läser/tittar på film/lyssnar på musik och det händer då och då att jag somnar till lite. När var senaste gången kan jag dock inte säga exakt.

Vilken är din favorit drink? Det blir alltid lite roliga kommentarer när jag beställer min favoritdrink, för att den heter Orgasm. Omnomnom. (vissa förstår sig inte på det där med att blanda mjölk och sprit, men gode gud vad gott det är, även White russian är att föredra!)

Gillar du din boendesituation? Alltså, jag bor med min familj i förorten. Jag tycker om att bo med min familj, jag skulle inte klara av att komma tilll ett tomt hem varje dag, forever alone. Däremot, skulle jag vara mer nöjd om vi bodde närmare stan, så det inte tar lika lång tid för att komma hem efter en utekväll eller helt enkelt resan till och från universitetet blir kortare.

Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Runt 8, men det varierar. För ett tag sen hade jag en period då jag kunde sova hela tiden när jag inte hade skola för att vara pigg. Det blev jävligt många timmar per dag då...

Är dina dagar fullbokade och stressiga? Fullbokade vet jag inte om man kan säga, men jag har ju skola och plugg varje dag om jag inte vill ligga efter, så jag väljer att använda dagarna till det.

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Trubbel, nej. Men jag har blivit tillsagd några gånger. Senast på en seminarie för sisådär 2 veckor sen. 

Hur gammal blir du nästa födelsedag? 20, 4 månader och 4 dagar av tonårslivet kvar!

Tror du på liv på andra planeter? Ja det gör jag verkligen! Vet inte i vilken form de är, men jag är HELT övertygad på att det finns något mer än bara vi där ute.

Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Det kommer bli bra till slut. Och det brukar det bli!

Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Det tror jag. Jag skulle vara rädd som fan, med bajs i brallorna, men jag vet att jag skulle ångra mig att jag inte gjorde det (om jag befann mig i sådan situation, att ja, nu är det dags att hoppa!).

Tycker du om att krama folk? Det gör jag. Men tycker inte om när halvbekant ska hålla på att krama mig, då blir jag lite obekväm. Annars skulle jag kunna krama alla kompisar/vänner, dock skulle det kunna bli liite obekvämt för dem kanske ;)

Äger du en digitalkamera? Kollektivägande tillsammans med familjen

Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Miley Cyrus och.... Amy Diamond! x)

Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ja verkligen! Först blir jag sur, men sedan börjar fantasin jobba och komma på alla möjliga saker som den personen kunde råka ut för. Så inte så mysig känsla...

Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Jag älskar kött, så nej! Däremot skulle jag aldrig, ALDRIG äta hund eller häst. Jag skulle börja gråta.

Är du mörkrädd? Nja. Det är ju lugnt om det är mörkt hemma, men man kan ju känna sig lite obekväm när det är mörkt ute och man går där. Men det är inte mörkret man är rädd för då. 

Tre saker du alltid har med dig? Mobil, tuggummi, nycklar.

20120223

En vän till mig påpekande imorse att  "att blogga ofta är blogga typ 3 gånger om dagen". Hur kan man skriva så många inlägg, speciellt med tanke på att jag inte gör någonting förutom plugga (och äta och kolla på Halv åtta hos mig, som visade sig vara världens bästa program och spela spel på mobilen och umgås med familjen och gå ut med hunden). Alltså seriöst det är inte mycket som händer, troo mig. Vad ska jag skriva?

"Idag var jag i skolan. När jag kom hem åt jag färsjärpar med tzatziki. Sen pluggade jag i några timmar. Sen åt jag pulversparrissoppa och bröd med färsost på. Sen kollade jag på Halv åtta hos mig. Sen satt jag vid datorn. Sen kollade jag på min polska serie som jag har följt i ca 10 år. Sen åt jag en Gorbys pirog. Sen kollade jag på Halv åtta hos mig igen och sedan Tunnelbanan. Jag chattade med Sylvia om vilka stalkers vi är (alltså seriöst, vi borde få något pris; säg bara ett namn, så kommer vi hitta hur mycket info om den personen som helst ;)). Nu sitter jag och bloggar och ska snart ut med hunden och sen duscha och sen sova." Yeeeeeah, skit bra inlägg!!!! Låt mig blogga lite mer sällan och hålla iaf liiiiite kvalitét på inläggen (även om de inte är av så högt kvalité, men ändå...).

Och för att göra bloggen ännu lite bättre, tog jag nyss fram mobilen och tog till och med en bild på mig själv, bara för att det inte ska vara massa text, så voillá, vackra jag (hahahahh omg, bra med lite garv så här på kvällen;var tvungen att lägga på ett fotofilter i instagram för att mina ögon ska se ut som jag har smink på mig, för att jag har inte det och ser ut som ett monster och är allmänt inte så där full av skönhet). Pusssssssssssssssssssss



20120222 pt 2

Åh gud. Jag har förälskat mig, helt seriöst! Halv åtta hos mig - Roine är mitt livs kärlek, jag känner det. Bokar ett tåg till Umeå omgående! Nämen en riiiktigt snygg grabb som 1.) är halv polack 2.) kan laga mat 3.) är smartis (smarta människor är ju lite bättre än alla andra..) 4.) lagade grön sparrisoppa vilken är min favoritsoppa. Synd att man inte var där alltså ;)

Mumsi, mums!

20120222

Ack så duktig jag har varit idag! Jag kom hem kl 13 och satte mig direkt med mina böcker. Jag avslutade plugget kl 21, det fanns raster, en hel del faktiskt, men jag hann göra ett bra jobb! Har läst ut ett långt och svårt kapitel och sammanfattat det på, vad jag tycker är, ett mycket bra sätt. Jag känner att det var myyycket som fastnade. Imorgon ska jag göra övningsuppgifter och kolla hur mycket jag lärt mig.

De flesta av er som läser här blir äcklade när ni kollar ut genom fönstret. Jag är oerhörd glad! Det är plusgrader OCH det regnar. Jag brukar inte ha någonting emot regn annars, men regn i februari blir jag riktigt glad av, för att det betyder en sak: snön smälter snabbare! Och det är liksom big, big like på den! Några sådana dagar till så har skiten smält och sen är det bara några veckor kvar tills våren börjar på riktigt! Så jag ser framemot våren, precis som varje år! När allt blir grönt, solen skiner och fåglar kvittrar! Och det spelar ingen roll att jag i början av våren går snorig och med röda ögon pga björkpollen, jag älskar björkpollen också! För när näsan rinner och ögonen svider, då vet man att det är vår!
Puss mina söta!

20120220 pt 2

Denna låt är en av dessa som jag kan lyssna på hur många gånger
som helst och ändå ryser jag varje gång jag hör den.


20120220

Innan du fortsätter tryck på f5. Då borde bloggen se ut som den ska. Men bli inte förvånad, den har blivit mer lila och mer ego än någonsin. Jag lyckades återgärda problemen som uppstod och då passade jag även på att ändra designen lite. Jag är rätt nöjd, faktiskt.

Idag började redovisningen, fan vad kul det ska bli! Lite jobbigt också, för det är myycket grejer att hålla reda på och lära sig, men jag tycker det är kuul. Tror det ska bli mitt huvudämne sen, men vi får se. Jag ska ge finanseringen en ärlig chans också. Men jag skulle inte ha någonting emot att bli revisor sen och kanske till och med öppna nåt eget, litet men eget.
Jag har av någon konstig anledning varit på väldigt bra humör idag! Jag sov bara 6 timmar i natt, men ändå vaknade jag upp pigg och glad som sällan. Jag har bara lyssnat på peppmusik, städat mitt rum, pluggat lite, fixat hela bloggdesignen. Jag tror att det är vår på g och jag får massor av energi fån plusgrader och sooool! Snart blir det att vaska kängorna och vinterjackan och klä sig i Converse och skinnjacka! På tal om Converse, måste köpa ett par nya, svarta, för att inga av dem jag har matckar min röda skinnjacka som jag köpte i höstas. Och den ska användas flitigt nu!

Nu: fila och måla naglarna, sen: plugga lite till. Pöööss!


Mina babes, snart blir det myys!

20120219 pt 2

VADFAN HAR HÄNT MED MIN BLOGG?!?! Jag har lagt så jävla mycket tid på att ALLT ska vara precis som JAG vill och nu ligger vänstermenyn helt åt helvete- What the fuck is up with that? blogg.se, fixa era problem, så att min blogg ska se normal ut igen!

20120219

Tjeeenare

Fan vad fint, organiseringstentan är skriven och vad det känns som blir det nog ett C iaf, precis som jag hade hoppats (kaaaaanske lite bättre, idk). Tentan är även firad, för det visade sig att det finns visst några mysmänniskor som tycker precis som jag, att en tenta SKALL firas. För att citera så: "ingen öl smakar så gott som en tentaöl". Det där med öl har jag inte riktigt lärt mig ännu, men jag tycker att en tentapäroncider får en mycket djupare smak än en vanlig päroncider. Så några cider och en fläskfile med bea blev det på Carmen med Oscar, Christoffer och sedan även Anna och när jag väl skulle dra vidare och fortsätta fira så råkade jag trampa i vatten och mina skor blev genomblöta. Där kände jag att jag kanske ska åka hem. Så när resten av sällskapet hade det kul och även Sylvia som festade med juristerna och som jag skulle joina, var jag på väg hem i sällskap med en arg chaufför och blöta fötter. Det är sådant som händer typ bara mig.

Men jag ska ändå inte klaga, kvällen var ytterst trevlig och iom att jag drog hem så tidigt, så fick jag mycket sömn och nu är jag redo och fett taggad på redovisningskursen som börjar imorgon. 60% av studenterna brukar faila vid första försöket, just därför satsar jag på A. Har redan börjat läsa i mina böcker som är liite mindre flummiga än de förra. Lite? Konkreta grejer här, inget flum!

20120218

Dagen är kommen. Idag ska jag skriva min första tenta i företagsekonomi. Min fjärde tenta totalt, så jag borde vara van, men ändå är jag lite mer nervös än vad jag brukar vara. Men jag vet inte varför, jag har pluggat rätt mycket, minst ett C ska jag kunna skrapa ihop. Det handlar kanske inte om nervositet, men om det att när jag kommer ut därifrån kommer jag inte ha en hel gäng att prata med, som det brukade vara på matte-ekonomi. Jag tror inte det blir en starköl-middag på Jensen's... Det är kanske patetiskt, men jag saknar mina kompisar från matte-ekonomi, trots att vi var med varandra endast fyra ynka månader. Sådana människor finns inte på feken. Så enkelt är det..

20120216

Könsneutralitet hit och könsneutralitet dit. Jag kan inte längre lyssna och läsa om det. När jag för ett tag sen läste om det nya ordet "hen" trodde jag att det var ännu en sak som man kunde väcka disskussion med, men att den skulle dö, den naturliga döden, så småningom. Ack, så fel jag hade. Disskussionen runt könsneutraliteten har blivit större än någonsin och trots att jag har ganska liberal syn på dem flesta aspekter som kan väcka starka känslor hos andra, så kan jag faktiskt inte låta bli att tycka att det där med "hen" och allt runt omkring det är rena idiotin.

Tjejer är tjejer och killar är killar. Tjejer har snippor och killar har snoppar, där bestäms könet. Jag läste idag artikeln på DN (http://www.dn.se/nyheter/sverige/vi-sager-inte-barnens-kon) om föräldrar som uppfostrar sina barn så där "könsneutralt". Jag kan faktiskt se meningen med att klä barn inte beroende på deras kön, men att tilltala sitt barn per "hen"? En av föräldrarna säger bland annat: "Vi vill ge barnen en så bred palett som möjligt att plocka ifrån så att de inte känner sig begränsade utifrån det kön som samhällets norm anser att man ska ha". Jaha och hur bra är det? Barnen kommer kanske en dag hamna på en plats där de "föråldrade" samhälliga normer är viktiga, där kvinnor är kvinnor och mär är män, precis som det har varit i flera tusen år. Det känns som att de här "nya normerna" föddes tillsammans med hipster-stilen. "Amen, det här med kön är för mainstream, vi skiter i kön istället. Det kommer finnas platser där personer med sådan uppfostring kommer vara utstötta, pga sitt oliktänkande.

Och jag menar inte att allt som klassas som "utanför "det normala" tänkande" är dåligt och ska behandlas med piska. Jag menar inte att man måste klä tjejer i rosa och killar i blått och de får bara leka med dem leksaker som är avsedda för varje "grupp". Jag är en rätt så manlig tjej, precis som det finns feminina killar. Jag har lekt med bilar och jag tycker om att kolla på fotboll. Men jag kan tycka att personer som uppfostras på könsneutralt sätt kommer att ha det svårare än alla andra, bland annt i tonårsperioden, då man ska komma på vem man är. "Normala" tonåringar kommer tänka på sexuellt läggning, framtida karriärer osv. Samtidigt som jag kan tänka mig att de "könsneutralla" kommer att fundera över: "är jag man eller är jag kvinna?" Skulle mina småsytrar komma till mig och ställa en sådan fråga skulle jag skicka dem till en psykiater, omgående!

Men hur föräldrar uppfostrar sina barn är egentligen deras ensak. Jag kan tycka det är konstigt och idiotiskt, men vem är jag för att döma? Det är först när det kommer till att sådan uppfostran börjar ta en allt större form på förskolorna, vilket är precis vad som håller på att ske, som jag börjar bli orolig. Idag är jag 20. Jag kan tänka mig att om 8-10 år kommer jag vara en förälder. Kommer jag behöva skicka mina barn till katolska eller på annat sätt konservativa förskolor bara för att min framtida dotter ska kunna få vara tjejig och min framtida son ska kunna få vara pojkig? Och om någon, någonsin, tilltalar mig eller någon av min familj "hen", så lovar jag att jag kommer att använda våld, bara för att det aldrig ska ske igen.

20120207

God kväll!

Analys, Mintzberg, företagsekonomi, organisationer, detta är allt det som jag borde göra nu, plugga. Jag tror jag har förlorat alla mina ambitioner, tenta är nästa lördag och jag har knappt börjat läsa i mina kursböcker. Jag har tapetserat, skruvat ihop en byrå och klarat 7 level på Super Mario istället. Någonting har hänt med mig, jag har alltid varit lat, men det handlar inte bara om lathet, men någon sorts uppgivenhet, likgiltighet. Förut kanske jag inte orkade städa i rummet och skjöt upp på läxorna, men jag gjorde dem ändå i god tid och brydde mig om mina studieresultat. Denna gång har jag redan kollat upp när omtentan är. Jag vill inte att det ska vara så, men jag vet inte hur jag ska avbryta det här beteende. Plugghäst har jag aldrig varit, men ge mig tillbaka min vilja att uppfylla mina mål! Jag vill kunna sätta mig en kväll och tänka: "idag har jag gjort ett bra jobb, jag förtjänar vila". Allt jag gör just nu är att påbörja studierna och avsluta dem, sisådär 30 minuter senare. Förut brukade jag tänka: "åh jag orkar inte med det nu, jag gör det lite senare", nu har det blivit: "vafan är meningen med det här? Jag skiter i det här nu". Är det någon sorts vinterdepression? Hoppas verkligen på det, då kan man iaf förvänta sig att det försvinner så fort snön smälter...

20120203

God kväll!

Först svar till Sandra: "statyn" blev inköpt på Inn&Finn för ynka 49 kr. Fanns även Eiffeltornet och Empire State building, ifall du skulle vara intresserad ;-)

Tillbaka till ordinära bloggandet då. Just nu tar jag en paus för pluggandet eller jag överväger egentligen att avsluta helt för idag. Jag har visserligen inte gjort så mycket som jag velat göra, men sedan jag började på företagsekonomin finner jag ingen motivation till studierna inom mig, vilket är trist, för att jag vill mer än gärna prestera bra, men det enda jag gör är att sova alldeles för mycket. Det där med sovandet är väldigt intressant egentligen, hur mycket kan en frisk människa sova under ett dygn egentligen? De senaste veckorna har jag sovit mina vanliga 8 timmar på vardagar, 10-11 på helger, men dessutom kan jag sova middag i ca tre timmar utan att det påverkar min nattsömn... Det är helt sinnesjukt, jag är som björnarna, sover om vintrarna. Och det stämmer till en viss del faktiskt, för att jag kan inte minnas att jag någonsin sovit så mycket under vår/sommar/tidig höst. Bara acceptera och hoppas på bra betyg i feken då...

Jag har som tur en väldigt ambitiös seminariegrupp, vilket i det här fallet innebär att vi ska träffas på SÖNDAG och påbörja vårt arbete. Mina lördagsplaner har ändrats därmed, så det enda jag ska göra är att efter en hel dag med plugg springa till andra sidan Brandbergen och titta på Melodifestivalen med systrarna Morawiecki och därefter springa snabbt tillbaka och sova relativit tidigt, för att vara pigg och redo för pluggandet på söndagen. Gud, så hemskt.

Jag måste bara reagera på två grejer. Grej nummer ett: varför blir folk så tokiga om allt det där med SL? Seriöst, vill de hellre att chaufförerna kör som galningar i det här vädret och krockar med allt som det går att krocka med? Hela Facebook full med: "hatar SL", "död åt chaufförerna" osv. Försök att köra iaf BIL i när det är så halt ute och det inte går att se någonting, om det går lika snabbt att ta sig från punkt A till punkt B som vanligt, kan man börja diskutera. Än så länge skulle de skriver antagligen ligga döda nu och de ens försökte ta sig ut med bilen. Inte för att jag har någon erfarenhet att köra bil, men herregud, till och med min far som var typ bästa "chaufför" någonsin efter sina flera år inom taxi-branschen, brukade ogilla att ge sig ut på vägarna när det ser ut som det gör ute...

Grej nummer två: Vad är grejen med att gå ut i gympaskor i det här vädret?!?! Alltså helt seriöst, jag frös när jag hade Converse i OKTOBER. Varför ha det i februari när det är -10 ute och en jävla massa snö? Kan någon snälla, förklara det fenomenet för mig? Kallt, halt, blöt, fult, för det passar fan inte att ha Converse till sin dunnjacka... Jag har seriöst lust att säga det till alla som kör på den "stilen", för det har inte varit någon enstaka observation, jag ser det på FLERA männikor, VARJE dag.

Nu ska jag fortsätta lyssna på min fina Michael Buble och hans jazzkompisar och försöka plugga lite till.
Puss och kram på er mina fina läsare!

RSS 2.0